Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βαζάκας: "Θα είναι ιστορικό παιχνίδι"

Ο τεχνικός των Τρικάλων, Γιώργος Βαζάκας μίλησε για την αναμέτρηση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Εκτός αποστολής οι Ντόικιτς, Σπασόγεβιτς.

Μια μεγάλη πρόκληση έχουν μπροστά τους οι παίκτες των Τρικάλων, καθώς την Τετάρτη το απόγευμα θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο τεχνικός του ΑΟΤ Γιώργος Βαζάκας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό τόσο για το ματς του Κυπέλλου, όσο και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαζάκας στον "FM 100":

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Αυτό θα είναι ένα ιστορικό παιχνίδι. Αναγκαζόμαστε να το λέμε αυτό διότι ο ΑΟΤ επέχει χρόνια από την μεγάλη κατηγορία. Ο ΑΟΤ είναι ομάδα Α’ Εθνικής και θα πρέπει να παίζει συνέχεια τέτοια παιχνίδια. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, για τον κόσμο και την πόλη των Τρικάλων.
Είμαστε προετοιμασμένοι αν και έχει μεγάλη κούραση η ομάδα, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών Τετάρτης και Κυριακής, και επιβαρυνθήκαμε περισσότερο την Κυριακή που γινόταν ο αγώνας μέσα στο βούρκο. Οι παίκτες θα τα δώσουν όλα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτός θα είναι ο στόχος. Δεν θα πάμε απλά και μόνο για να πάμε".
Για το αν γίνουν αλλαγές στην ομάδα σε αυτό το παιχνίδι: "Θα παίξουν αυτοί που θεωρώ πως είναι έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Για μένα όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο, αλλά κάθε παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητά του και στο συγκεκριμένο αυτοί που θα επιλεγούν, θα είναι οι πιο έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό".
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός: "Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι μακράν οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι τεράστια οικονομικά μεγέθη και σαν υλικό υπάρχει το καλύτερο σε αυτές τις δυο ομάδες, μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι.
Από εκεί και πέρα έχει προβλήματα ο Παναθηναϊκός και η ομάδα φαίνεται άρρωστη. Όμως έχει την ποιότητα των παικτών που μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κάνουμε μηδέν τακτικό λάθος, να δώσουμε το 120% για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω".
Για το παιχνίδι κυπέλλου Ηλιούπολη-Ολυμπιακός που ήταν στον πάγκο της Ηλιούπολης: "Σε εκείνο το παιχνίδι χάσαμε στο 90’. Αν δείτε τον αγώνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν έγινε κανένα τακτικό λάθος όσον αφορά την άμυνα. Δεν έκανε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός και όσο περνούσε ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ της Ηλιούπολης, επικρατούσε εκνευρισμός και χάσανε την αυτοσυγκέντρωσή τους.
Παρασύρθηκαν από τον κόσμο πως δεν μπορούν να κερδίσουν την μικρή ομάδα και κάνανε περισσότερα λάθη. Εκεί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και τον Παναθηναϊκό. Αν μπορέσουμε και περάσουμε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτούμε το γκολ τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω".
Για το αν είναι αρνητικό για τον ΑΟΤ πως ο Παναθηναϊκός θα παίζει χωρίς φιλάθλους: "Αυτή τη στιγμή ναι είναι αρνητικό για εμάς που δεν θα έχει φιλάθλους στο γήπεδο. Θα φέρναμε τον εκνευρισμό στον αντίπαλο θα έβγαιναν άναρχα μπροστά και θα βρίσκαμε πιο εύκολα χώρους".
Για το παιχνίδι της Κυριακής με την Καλλιθέα: "Μετά από κάθε παιχνίδι κάνουμε την ανάλυση του παιχνιδιού. Εδώ θα κάνω την ένστασή μου για όσα γράφτηκαν για την μέτρια εμφάνιση του Α.Ο.Τρίκαλα.
Αν κάνουμε την ανάλυση και στατιστική, του αγώνα με την Καλλιθέα, ο ΑΟΤ ήταν πολύ καλός σε ένα τέτοιο γήπεδο δημιουργώντας και πολλές φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Στο δεύτερο ήρθε η κούραση και δεν είχαμε δεύτερες λύσεις να βάλουμε στο παιχνίδι, κάτι που έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο".
Για το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας: "Έχω κάνει μια γενική συζήτηση με τον πρόεδρο. Στο πρώτο διάστημα θέλουμε να κάνουμε μια συμπληρωματική κίνηση και αυτή είναι η πρότασή μου. Αν κερδίσουμε μέσα στον Ιωνικό και πιάσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει τότε πλέον η ομάδα θα μπορέσει να κάνει το μπαμ και να μπούμε στην εξάδα.
Προσωπικά πάντως δεν θέλω να τον βάλω να "ματώσει", πρέπει να κάνουμε σωστά και σοβαρά βήματα. Οι παίκτες που θα έρθουν θα αντικαταστήσουν αυτούς που θα φύγουν. Θα φύγουν αυτοί που δεν προσφέρουν στην ομάδα ή δεν μπορούν να προσφέρουν. Τα Τρίκαλα δεν θα γίνουν ομάδα υπαλλήλων. Θα πάρουμε παίκτες οι οποίοι θα μπορούν προσφέρουν ανά πάσα στιγμή".
Για τη συνέχεια του προγράμματος της ομάδας: "Θα γίνει το παιχνίδι αύριο, θα γίνει προπόνηση την Πέμπτη και από εκεί και πέρα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι παίκτες θα πάρουν ρεπό και την Δευτέρα ξεκινάμε πάλι προπονήσεις. Την Πρωτοχρονιά δεν θα δώσουμε ρεπό γιατί έχουμε παιχνίδι στις 5 του μηνός και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι".

Η αποστολή του ΑΟΤ
Από εκεί και πέρα, στα αγωνιστικά, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΑΟ Τρίκαλα για την αναμέτρηση κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Βαζάκας προπόνησε τους παίκτες του στο γήπεδο της Χρυσαυγής και στην συνέχεια ανακοίνωσε τους 19 παίκτες για την αποστολή.
Αυτοί είναι οι: Τόλιος, Ζαφείρης, Μπριλάκης, Γεωργίου, Γιώτας, Χρήστου, Μπουκουβάλας, Μπακομήτρος, Ριζογιάννης, Τελκίνσκι, Σαββίδης, Κόρμπος, Μανουσάκης, Ρούσεφ, Κοντογουλίδης, Μπαριέντος, Μίνγκας και οι νεαροί Τζάνης και Βελέτης.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντόικιτς, Σπασόγεβιτς (σ.σ οι δύο Σέρβοι θα αποτελέσουν παρελθόν), Πουρής, Μουρκάκης, Στεπάνοβιτς και Σκάγκλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου