Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Βήτας: "Ερευνούμε αν συνεδρίασε η Πειθαρχική της ΕΕΠ" (+video)


Μία νέα διάσταση ενδέχεται να δοθεί στην πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΕΠ, καθώς στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ερευνάται μία πληροφορία ότι δεν υπήρξε συνεδρίαση της επιτροπής, αλλά αν η απόφαση ελήφθη τηλεφωνικά, κάτι που ασφαλώς αποτελεί παρατυπία στην όλη διαδικασία. 
Τόνισε δε ότι η εκδίκαση είχε γίνει την ίδια μέρα που εκείνος υπερασπιζόταν τον Μαζαράκο και που ο κ. Κούγιας κέρδιζε κι εκείνος τη γνωστή προσωρινή διαταγή, αλλά η απόφαση για τα γεγονότα στην Βέροια αργούσε, καθώς είχε δοθεί ένα χρονικό περιθώριο κατάθεσης υπομνήματος από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο μόλις κατατέθηκε, μετά από μερικές ώρες εξεδόθη και η απόφαση, ουσιαστικά δηλαδή, δεν ελήφθη υπ' όψιν! Ο κ. Βήτας μιλώντας στον SUPER FM και την εκπομπή "Επικίνδυνη Ζώνη", είπε αρχικά:
«Υπάρχει μια πολύ επιβαρυντική έκθεση της αστυνομίας για τα γεγονότα της Βέροιας. Υπάρχει τραυματισμός ποδοσφαιριστή της Βέροιας. Επειδή ήμουν παρών στα γεγονότα, σας λέω ότι είναι πάρα πολύ αυστηρή, υπερβολική και αδικεί αυτά που συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Παρ' όλα αυτά, η εντύπωση που δίνεται στον κόσμο είναι ότι δεν υπάρχει ισονομία.
Ποιο είναι το πρόβλημα όμως; Δεν μπορούμε να επικαλεστούμε ‘γιατί δεν τιμώρησες τον άλλον και τιμωρείς εμένα'. Το ξέρουμε ότι είμαστε στοχοποιημένοι, αλλά δεν πρέπει και να δίνουμε δικαιώματα. Τα δημοσιεύματα 5 εφημερίδων έχουν χρησιμοποιηθεί και αναφέρουν επεισόδια. Υπήρχε ένταση, αλλά όμως επεισόδια δεν έγιναν. Γιατί να γραφούν αυτά τα πράγματα;
Όταν είσαι στοχοποιημένος είναι εύκολο να σε τυλίξουν σε μία κόλα χαρτί".
Για τις πολλές αναβολές που δόθηκαν, τη στιγμή που υπήρχε ο φόβος της τιμωρίας: «Κάναμε μία αναφορά προς τον Υπουργό προστασίας του πολίτη και ζητήσαμε να διατάξει ΕΔΕ για τα όσα έγιναν, κυρίως για την επίθεση που επέφερε πέντε τραυματισμούς φιλάθλων μας από την αστυνομία. Περιμέναμε τις απαντήσεις, αν θα διαταχθεί ΕΔΕ, ποια θα είναι η αλληλογραφία με την Βέροια και ποια θα είναι η απάντηση της Αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο για να αποδομήσουμε αυτά που γράφει η έκθεση της αστυνομίας, ότι δηλαδή δεν έσπασαν πινακίδα της ΠΑΕ Βέροια ή στάση λεωφορείου ή εμπρησμός. Για να το αποδομήσεις αυτό το κατηγορητήριο, θα πρέπει να υπάρχει μία ΕΔΕ που θα διατάζει περαιτέρω έρευνα. Αυτή η έκθεση μέχρι τη μέρα που ζητήθηκαν οι αναβολές δεν μας εδόθη. Και μετά από δικές μας πιέσεις, στην ουσία απειλές, πήραμε μόλις σήμερα το χαρτί, το οποίο δεν έχει προλάβει καν να υπογράψει ο Ταξίαρχος της αστυνομίας, θα το κάνει αύριο. Θα δούμε ποια είναι η αλληλογραφία ανάμεσα στον Υπουργό, τον Υπασπιστή του και την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Δεν είχαμε τα όπλα αυτά στη διάθεσή μας, ενώ οι αντίδικοι είχαν την έκθεση της αστυνομίας, τα δημοσιεύματα και κάποιες φωτογραφίες, συν το κατηγορητήριο του αθλητικού εισαγγελέα».
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι εκδικάστηκε η υπόθεση την ημέρα που εγώ είχα το δικαστήριο με τον κ. Μαζαράκο και η επιτροπή μας έδωσε προθεσμία να στείλουμε τα δικά μας έγγραφα μέχρι χθες. Εμείς στείλαμε ένα υπόμνημα πολύ θεμελιωμένο. Η επιτροπή που πήρε μόλις χθες το υπόμνημα από εμάς, το πρωί κιόλας είχε βγάλει την απόφαση! Αυτό μας προβληματίζει πάρα πολύ. Έχουμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες θέλουμε να διασταυρώσουμε πρώτα. Ουαί κι αλίμονο αν δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή της ΕΠΑΕ. Διερευνούμε το σενάριο να έχει παρθεί απόφαση τηλεφωνικά. Θεωρούμε σοβαρή την πληροφορία που μας εδόθη.
Θα ασκηθεί πλέον έφεση αύριο το πρωί. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει ένα σύστημα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο δεν μπορώ να πολεμήσω. Ορισμένες αποφάσεις μας προβληματίζουν, γιατί δεν έχουν λογική. Ήμουν παρών στα γεγονότα της Βέροιας και έχω ιδία αντίληψη, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την έκθεση της αστυνομίας.
Η απόφαση είναι εκτελεστή άμεσα, άρα δεν μπορούμε να πάμε σε αναβολή της έφεσης για να μην εκτελεστεί η ποινή με τον ΟΦΗ. Θα ζητήσουμε εκδίκαση στις 4 Ιανουαρίου.
Το δε πρόστιμο είναι μεγάλο στα πλαίσια του νόμου.
Όταν έχεις μία ομάδα που παραμιλάει όλη η Ελλάδα γι' αυτήν, μετά και το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, τότε ο μόνος τρόπος να τη χτυπήσεις είναι στους φιλάθλους της και στο οικονομικό. Δεν μπορούν να μας χτυπήσουν αλλιώς. Να θεωρείτε δεδομένο ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά δεν πρέπει να δίνουμε δικαιώματα, για να μη μας τυλίγουν σε μία κόλα χαρτί. Αν δεν ανακατευτείς με τα πίτουρα δεν θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους που σε περιμένουν στη γωνία».

Superfm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου