Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


1ος   ΓΥΡΟΣ: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-1
* Πέντε σερί νίκες σε βάρος του Πανθρακικού μετρά ο ΠΑΣ, που έχει απολογισμό 7-2-0 απέναντι στους Ακρίτες.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Η πρώτη εμφάνιση εντός έδρας για το 2011 θα γίνει απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχουν νικήσει ποτέ οι Ακρίτες. Αναγνωρίζουν ότι η αποστολή τους θα είναι πολύ δύσκολη απέναντι στον πρωτοπόρο, όμως θα είναι ενισχυμένοι με τους νεοαποκτηθέντες και θέλουν να πιστεύουν ότι θα πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στη μάχη της εξάδας.
Οι «πράσινοι» διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας με δύο ισοπαλίες σε οκτώ εξόδους. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι η ήττα στην Κατερίνη από τον Πανθρακικό θα ερχόταν με κατεβασμένα χέρια και με το βαρύ 4-1. Οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα παραδόθηκαν αμαχητί και καλούνται να πάρουν το πρώτο τρίποντο στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ για να μην χάσουν άλλο έδαφος.
Οι νεοαποκτηθέντες θέλουν χρόνο να εγκλιματιστούν, ενώ ο Βέλγος προπονητής υπολογίζει στον επιθετικό Παπουλή (14 συμ./2) που εξέτισε την ποινή του. Στην αποστολή βρίσκονται για πρώτη φορά ο Γάλλος μέσος Κριστ και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ορλάντο.
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Κουτσόπουλος – Περπερίδης, Νατσούρας, Ζησόπουλος, Μαρσέλο – Λόπεζ, Ρομπέρ, Κανωτίδης, Σίμωσης – Παπουλής, Σουλτανίδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ιδανικά ήταν για τους Γιαννιώτες τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής. Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε στα Τρίκαλα, ο Διαγόρας παραχώρησε ισοπαλία στον Λεβαδειακό και πιθανή νίκη κόντρα στον Πανθρακικό θα απομακρύνει τους «κυανόλευκους» επτά πόντους από τη 2η θέση και 10 από την 3η!
Ο ΠΑΣ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ. Παρόλα αυτά έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο, σε ένα ματς που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες. Ορισμένοι ανεγκέφαλοι οπαδοί δημιούργησαν επεισόδια και ο κίνδυνος της βαριάς τιμωρίας επισκίασε τα πανηγύρια για την 4η διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να απολογηθούν για την είσοδο του οπαδού που «χτύπησε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η ένσταση που έχουν καταθέσει οι Κρητικοί κατά του κύρους του αγώνα.
Τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον ΟΦΗ επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία. Ωστόσο, υπάρχει η πίστη ότι θα γίνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου και της απευθείας ανόδου. Δεν αποκλείεται ο Στεφάν Ντεμόλ να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος μέσος Κεϊτά (15 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Σικαλιάς – Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος – Ανδράλας, Τζημόπουλος – Κυριάκος, Σιαλμάς, Ντε Βινσέντι – Μπακαγιόκο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ΟΠΑΠ δεν το συμπεριέλαβε στο κουπόνι. Το περσινό μεταξύ τους ματς στην Κομοτηνή είχε συζητηθεί έντονα. Η παράδοση δείχνει ΠΑΣ Γιάννινα και η λογική λέει ότι οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί. Είναι ένα επίπεδο πάνω από τους Ακρίτες, οι οποίοι ακόμα ψάχνονται και δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου