Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αναστόπουλος: «Ο ΟΦΗ έχει ποιοτικούς παίκτες»


Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη βελτίωση που έδειξε ο ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Διαγόρα, ενώ μίλησε ξεχωριστά και κάποιους για τους νεοαποκτηθέντες.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Ιωνικό: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, τόσο από πλευράς βαθμών αλλά και επειδή συνδυάσαμε την ουσία με την καλή απόδοση, κάτι που την τελευταία περίοδο είχαμε ξεχάσει να το κάνουμε. Το πρωτάθλημα μπαίνει τώρα στην τελική ευθεία και πρέπει να είμαστε καλά από όλες τις πλευρές. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση ώστε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς που είναι και το ζητούμενο. Ενώ δεν ξεκινήσαμε καλά εν αντιθέσει με άλλα παιχνίδια, δεχτήκαμε ένα γκολ και αυτό μας ξύπνησε. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε ακόμα περισσότερο την απόδοση μας παρουσιάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία που θέλουμε και ζητάμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα.
Το βασικό ήταν ότι συνδυάσαμε τους βαθμούς με την απόδοση όπως επίσης ήταν θετικό στοιχείο η διάθεση τόσο των παιδιών που ξεκίνησαν το παιχνίδι όπως και αυτών που μπήκαν στο παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή έχω πει κάποια πράγματα και ίσως να γίνομαι κουραστικός. Αυτά είναι όμως τα πιστεύω μου. Πάντα βασίζομαι σε 20 παίκτες και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επί των ημερών μου έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι παίκτες πλην των Ζαχαράκη, Καρακατσάνη. Για εμένα είναι ευχάριστος πονοκέφαλος όταν σκέφτομαι ποιον θα βάλω μέσα και όχι ποιον δεν θα βάλω. Με αυτό το σκεπτικό όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν. Το μόνο που μας απασχολεί είναι πως θα πετύχουμε τον στόχο μας. Με αυτό το σκεπτικό και αυτήν την λογική πρέπει να συνεχίσουμε.
Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έχει διαφορετική σημασία και ξεχωριστό βαθμό δυσκολίας. Στο ματς με τον Διαγόρα θα μπούμε με την ίδια σοβαρότητα που μπήκαμε στον αγώνα με την Καλλιθέα. Στα έκτος έδρας παιχνίδια παίζουν ρόλο η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες. Στο ποδόσφαιρο πέραν της τακτικής, ρόλο παίζουν και οι προσωπικές μονομαχίες.
Ξέρουμε ότι ο Διαγόρας είναι μια πολύ καλή ομάδα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα του έχει μια πολύ καλή παρουσία. Ειδικά στο κέντρο έχει δυνατούς παίκτες. Με ένα τέτοιο σκεπτικό θα προετοιμαστούμε. Θα προετοιμαστούμε μέχρι και την τελευταία προπόνηση ώστε να πάμε να παίξουμε στην Ρόδο. Γνωρίζουμε όλοι ότι στο ποδόσφαιρο δίνουμε εξετάσεις σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε κάποια προβλήματα όπως η απουσία του Αγρίτη».
Για τον Μπερτίν: «Ο Μπερτίν αγωνίστηκε στο παιχνίδι, από εκεί και πέρα θα τον δούμε και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση του».
Για τις επιλογές που έχει: «Από την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στον ΟΦΗ, σημαίνει ότι είναι ποιοτικοί όλοι τους. Σε έναν μαραθώνιο όπως είναι αυτός της Β' Εθνικής χρειάζονται 20 παίκτες. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, σιγά - σιγά θα μπουν και εκείνοι στη νοοτροπία, στην σκέψη και την λογική ότι όλοι θα χρειαστούν. Εγώ όταν θα βάλω έναν παίκτη, κρίνω ποιος θα μπορεί να βρει λύσεις. Για αυτό είπα ότι υπολογίζω έναν παίκτη ακόμα και όταν μπει στο παιχνίδι για 20 λεπτά».
Για τον Ρόβα: «Ο Ρόβας έχει μπει ήδη στις προπονήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουμε κάποια τεστ γιατί άλλο είναι η προπόνηση και άλλο ο αγώνας. Σιγά-σιγά θα μπει και αυτός στην λογική ώστε να μας δώσει λύσεις. Όσο πιο πολλά όπλα έχουμε, τόσο το καλύτερο. Πιστεύω στους παίκτες αλλά και στην ομάδα. Για την επιστροφή του είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Και από τις προπονήσεις αλλά και από τα φιλικά θα βγει μια ουσιαστική εικόνα. Μετά από τέτοιους τραυματισμούς, σημαντικό ρόλο παίζει η αποθεραπεία».
Για τους Μπουλούτ και Γεωργίου: «Όταν έρχονται 6 ή 7 παίκτες δεν μπορούμε να βγάλουμε από την ομάδα τόσους παίκτες και να βάλουμε άλλους τόσους. Ο Μπουλούτ και ο Γεωργίου είναι έμπειροι παίκτες. Τον Γεωργίου τον γνωρίζω, εγώ τον καθιέρωσα στην Κέρκυρα. Είναι δύο παίκτες που θα βοηθήσουν σημαντικά».
Για τα πλάνα του ενόψει Διαγόρα: «Από τώρα είναι νωρίς. Κάθε παιχνίδι έχει ξεχωριστή προετοιμασία. Πάντα υπάρχει ένας κορμός και ανάλογα με τον αντίπαλο και την φόρμα των παικτών, προσθέτουμε και αφαιρούμε παίκτες. Δεν μπορούμε να βάζουμε έξι και να βγάζουμε έξι παίκτες».
Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΟΦΗ: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Δεχτήκαμε ένα γκολ από το πουθενά και έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Το πιστεύω μας είναι ότι κερδίζουμε ένα παιχνίδι και ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας. Εμείς θα πάμε να παίξουμε μπάλα. Από την στιγμή που θα παίξεις μπάλα, εσύ θα είσαι αυτός που θα καθορίσεις την εξέλιξη του αγώνα».
Για τα ντέρμπι που ακολουθούν: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εγώ λέω ότι κερδίζουμε τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πετύχαμε τον στόχο μας; Θα πω κάτι. Όταν τελείωσε ο πρώτος γύρος, η Κέρκυρα είχε 8 βαθμούς από τον Βόλο και τελικά τελείωσε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν στο +7 από την Κέρκυρα».

sentra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου