Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σειρά δύσκολων αγώνων έχει ο ΠΑΣ, με αρχή το ματς με Πιερικό


Σε μια κρίσιμη φάση μπαίνει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και για τον ΠΑΣ ξεκινά ένας κύκλος δύσκολων αγώνων, αρχής γενομένης την Κυριακή με τον Πιερικό στην Κατερίνη.
Στη συνέχεια υπάρχει πάλι το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ακολουθεί το επίσης δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια στους «Ζωσιμάδες» που θέλει βαθμούς για να ανακάμψει, στη συνέχεια ο «Άγιαξ» θα πάει στην Καρδίτσα που θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση που επίσης «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να ρίξει τις τελευταίες ζαριές παραμονής τους. Στη συνέχεια έρχεται η Καλλιθέα στα Γιάννινα, έπεται η έξοδος στη Νίκαια με τον Ιωνικό και κλείνει αυτή η εξάδα των αγώνων (δύο εντός, τέσσερα εκτός) με τον Διαγόρα στα Γιάννινα που επίσης έχει βαθμολογική σημασία. Και λέμε δύσκολο πρόγραμμα, γιατί πέρα από το γεγονός ότι τα τέσσερα από τα έξι αυτά παιχνίδια είναι εκτός έδρας, υπάρχει πιθανότητα, αν δεν ευδοκιμήσει η έφεση του ΠΑΣ για την υπόθεση με τον ΟΦΗ, τα δύο εντός έδρας παιχνίδια να γίνουν χωρίς φιλάθλους!
Παρόλες αυτές τις δυσκολίες, στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η ομάδα τους θα πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται και σαν τρένο θα συνεχίσει την προέλασή της για τη σούπερ λίγκα. Οι Γιαννιώτες βασικά έχουν εμπιστοσύνη στις μεγάλες αγωνιστικές δυνατότητες που έχουν σαν ομάδα και αυτό φαίνεται από την θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα, που είναι κατά 100% εναρμονισμένη με τη δυναμική που έδειξαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η επιστροφή στη σούπερ λίγκα είναι κοινό πιστεύω σε όλα τα Γιάννινα και το μόνο που θα προσπαθήσουν από εδώ και πέρα να κάνουν, είναι να κλειδωθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η άνοδος για να υπάρχει χρονική ευχέρεια για την οργάνωση ενόψει της νέας σαιζόν. Αυτή τη φορά οι κυανόλευκοι δεν πάνε στη σούπερ λίγκα για να παίξουν το ρόλο του ασανσέρ, αλλά για να μείνουν εκεί και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της ποδοσφαιρικής κοινωνίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Στο μεταξύ στο αποκορύφωνα είναι η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Πιερικό.
Χτες τα πρωί οι βασικοί παίκτες προπονήθηκαν κανονικά στο πανηπειρωτικό και στη συνέχεια οι υπόλοιποι έδωσαν φιλικό στην Πρέβεζα με την ομώνυμη ομάδα. Και σήμερα θα γίνουν διπλές προπονήσεις ώστε να είναι η ομάδα σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσει με ιδανικό τρόπο όλες τις δυσκολίες της Κυριακάτικης αναμέτρησης στην Πιερία. Είναι από τις λίγες φορές τελευταία, που ο ΠΑΣ δεν θα έχει προβλήματα τιμωριών και τραυματισμών. Στην Κατερίνη θα ταξιδέψουν και πολλοί Γιαννιώτες, γιατί βελτιώθηκε ο καιρός, υπάρχει ένα γήπεδο με ανέσεις και είναι ευχάριστο το ταξίδι μέσω της Εγνατίας οδού. Ο Πιερικός είναι και από τα σωματεία που πάντα έχει διάθεση καλής φιλοξενίας στον ΠΑΣ και στους Γιαννιώτες και ποτέ δεν προέκυψε πρόβλημα στο παρελθόν. Γι’ αυτό και δόθηκαν 400 εισιτήρια που ζητήθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τις ανάγκες των φιλάθλων της.

Του Βαγγέλη Γυφτόπουλου (Ηπειρωτικός Αγών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου