Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση για την έφεση του ΠΑΣ


Σήμερα στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ εκδικάστηκε η έφεση του ΠΑΣ κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής με την οποία τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 105.000 χρηματικό πρόστιμο.

Σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι θα βγάλει την απόφαση σε πέντε εργάσιμες ημέρες από σήμερα.

Η απόφαση θα εκδοθεί την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011. Το σημαντικό είναι ότι σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια επιτροπή, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΣ για την προβολή του βίντεο όπου φαίνεται καθαρά ότι δεν χτυπήθηκε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ Βεζυρίδης. Και αυτό δίνει πολλές πιθανότητες να εκπέσει η πρωτόδικη απόφαση, αφού το βίντεο δείχνει τα γεγονότα όπως ακριβώς εκτυλίχτηκαν και είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Από την πλευρά του ΟΦΗ το παρόν έδωσε οι Ντίνος Μανταδάκης, Μανώλης Φωτάκης ενώ από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσαν μάρτυρες οι Φόντας Βρόσγος και Ηλίας Φίλος και συνήγοροι ήταν οι Γιώργος Βήττας και Αργύρης Λίβας αλλά επίσης παρών ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Χριστοβασίλης. Επίσης σήμερα εκδικάστηκε και η έφεση του ΟΦΗ κατά την πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η ένσταση που κατέθεσε ο ΟΦΗ για μηδενισμό του ΠΑΣ! Και η απόφαση για την έφεση του ΟΦΗ θα εκδοθεί πιθανόν την Τρίτη.

Στην έφεση που συζητήθηκε, η νομική υπηρεσία του ΠΑΣ Γιάννενα πέταξε το "μπαλάκι" στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη επιρρίπτοντας του ευθύνες, ότι σε εκείνον οφείλονται όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι της 10ης Ιανουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όλη η Ελλάδα είδε τον Βεζυρίδη να γρονθοκοπεί τον φίλαθλο και όχι ο φίλαθλος τον Βεζυρίδη"(!).

Ωστόσο, σε όσα είπε ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣ Γιάννενα, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων,  κύριος Λεοντής, απάντησε χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ένας οπαδός μέσα στο γήπεδο και η ομάδα να τιμωρείται μόνο με χρηματικό πρόστιμο".

Η προβολή βίντεο

Στην συνέχεια, οι άνθρωποι του ΠΑΣ επικεντρώθηκαν στην προβολή της καταγραφής του περιστατικού, με τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη, ενώ παίζονταν το ριπλέι της φάσης.
Εκείνη την στιγμή, η έδρα απάντησε ότι "θέλουμε να παρακολουθήσουμε ολόκληρο το 90λεπτο προκειμένου να έχουμε εμείς οι ίδιοι σαφή εικόνα για το τι συνέβη στα Γιάννενα".

Κατά συνέπεια η αγωνία συνεχίζεται!!

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον το πιθανότερο ειναι να μειωθεί η ποινή στο μισό, δηλ. 1 αγωνιστική και 50.000€ πρόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή