Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας 1-0

* Ο Εθνικός Αστέρας δεν έχει χάσει ούτε βαθμό σε τρεις αγώνες στην Καισαριανή απέναντι στον Διαγόρα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Την ευκαιρία να αναρριχηθούν στη 10η θέση της βαθμολογίας έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Η ομάδα της Καισαριανής αγνοεί το τρίποντο εδώ και έξι αγωνιστικές, όμως τα μέλη της θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να διακόψουν το σερί αυτό και να ξεφύγουν από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.
Η ισοπαλία στη Νίκαια άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή Νίκο Παντέλη, αφού διαπίστωσε ότι οι νεοαποκτηθέντες μόλις εγκλιματιστούν θα μπορέσουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Διαγόρα οι Καισαριανιώτες θα προσπαθήσουν να πάρουν την άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο.
Εκτός πλάνων του Παντέλη θα βρίσκεται μόνο ο τιμωρημένος αμυντικός μέσος Τραορέ (2 συμ.). Αντίθετα, ο μπακ Χωριανόπουλος (16 συμ.) εξέτισε την ποινή του και ο μέσος Διαμάντης (19 συμ./4) αποθεραπεύτηκε.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Γκίτκος – Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Καρατζάς, Φραγκής – Σανόκο, Σκάρος, Λουάμο, Διαμάντης, Φραντζεσκί – Χανιώτης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Ζωντανή στη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί απευθείας στη Σούπερ Λίγκα θα προσπαθήσει να μείνει η ομάδα της Ρόδου. Παρά την κούραση από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο οι «κυανέρυθροι» θα κυνηγήσουν το «διπλό» στην Καισαριανή για να επιστρέψουν σε απόσταση αναπνοής από τον Παναιτωλικό.
Ο Διαγόρας αν και έχει στόχο την άνετη σωτηρία βρίσκεται μέσα στο κόλπο της ανόδου, ενώ προέρχεται από τη νίκη σε βάρος της Δόξας Δράμας. Είχε, βέβαια, την τύχη με το μέρος του, αφού ο τερματοφύλακας Ταμπάσης (20 συμ.) απέκρουσε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο οι παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη προσπάθησαν για την ανατροπή, αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα και αποχαιρέτησαν τον θεσμό.
Σημειώνεται ότι στις 23 Δεκεμβρίου ο Διαγόρας είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1) στην Καισαριανή και είχε κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης σε βάρος του Εθνικού Αστέρα στο Κύπελλο. Ο Ρουτζιέρης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του ασθενούς Ταμπάση. Ο μπακ Χατζόπουλος (15 συμ.) εξέτισε την ποινή των πέντε αγωνιστικών, ενώ τιμωρημένος είναι ο χαφ Γκούτμαν (11 συμ./1).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Ταμπάσης – Χατζόπουλος, Πλάτανος, Σαλαμαστράκης, Πουλόπουλος – Προβατίδης, Αγκιριμπά, Γεωργίου, Ζλάτκοβιτς, Ρέγες – Ταραχούλσκι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι ομάδες της κατηγορίας δεν είναι συνηθισμένες να δίνουν τρία παιχνίδια σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ο Διαγόρας μέχρι τώρα μετά τους αγώνες Κυπέλλου επικρατούσε στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη φορά θα παίξει στη δυνατή έδρα του Εθνικού Αστέρα που «καίγεται» για βαθμούς. Οπότε η κόπωση είναι πολύ πιθανό να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου