Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διπλό του ΟΦΗ στη Ρόδο και τρίτη θέση, νίκη-θρίλερ του Εθνικού (+Video)


Ο ΟΦΗ με γκολ του Ρούσεφ νίκησε στην Ρόδο με 1-0 τον Διαγόρα και ανέβηκε εκ νέου στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς. Πολύ καλό ματς στο Ελληνικό με τον Εθνικό να παίρνει το "τρίποντο" επί της Καλλιθέας με 4-3.

Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Football League. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με ένα γκολ του Ρούσεφ στο 4ο λεπτό, πέρασε από την Ρόδο, επικρατώντας του Διαγόρα με 1-0 και ανέβηκε εκ νέου στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς.
To γκολ του Ιβάν Ρούσεφ από το 4' της αναμέτρησης αποδείχθηκε αρκετό για τον ΟΦΗ προκειμένου να πάρει σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 σε βάρος του Διαγόρα, που έχασε για πρώτη φορά στο γήπεδό του. Οι Κρητικοί πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική επιτυχία τους και πλέον φιγουράρουν στην τρίτη θέση της κατάταξη καθώς ξεπέρασαν τους Ροδίτες, ενώ η διαφορά τους από τον δεύτερο Παναιτωλικό παρέμεινε στους έξι πόντους.
Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους αφού από πολύ νωρίς απέκτησαν προβάδισμα στο σκορ με εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ, που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Ταμπάση. Πάντως, ο γκολκίπερ του Διαγόρα αγωνιζόταν με πρόβλημα στα μάτια, το οποίο τελικά δεν ξεπέρασε με συνέπεια να αντικατασταθεί από το 19'.
Ο Διαγόρας ήλεγχε το ματς στο μεγαλύτερο διάστημά του και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν σκληρό αφού υπήρξαν πολλές δυνατές μονομαχίες. Ο ΟΦΗ παίζοντας με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη νίκη παρά το γεγονός ότι ο Διαγόρας πάλεψε ως το τέλος για να αποσπάσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας.
Τέλος, σημειώνεται πως καταγράφηκαν και περιπτώσεις ρίψης αντικειμένων από οπαδούς του Διαγόρα, οι οποίοι στο τέλος της συνάντησης χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους παρά την ήττα.
Από την άλλη πλευρά ο Διαγόρας, ο οποίος αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Λεβαδειακό ο οποίος έχει 40.

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο Ελληνικό, με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής. Ο Εθνικός κατάφερε στο τέλος με γκολ του Φοφανά (85') να πάρει το "τρίποντο" επικρατώντας με 4-3 της Καλλιθέας και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία φτάνοντας στους 29 βαθμούς.
 Οι φιλοξενούμενοι που παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς και βλέπουν τις ελπίδες τους για την παραμονή να λιγοστεύουν, είχαν ισοφαρίσει σε 3-3 στο 80' με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μαρουκάκη.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Διαγόρας- ΟΦΗ 0-1

(4' Ρούσεφ)

Σε ένα μέτριο παιχνίδι με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές κίτρινες κάρτες (δέκα τον αριθμό), σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, η κρητική ομάδα φρόντισε να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα που πήρε από το 4ο λεπτό και να προσπεράσει στην τρίτη θέση τους "κυανέρυθρους".

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιβάν Ρούσεφ (παλιού παίκτη του Διαγόρα) από τα 35 μέτρα, χάρισε στον ΟΦΗ την πιο σημαντική του νίκη ενόψει της συνέχειας, υποχρεώνοντας παράλληλα τον Διαγόρα στην πρώτη του εντός έδρας ήττα.

Η υπεροχή των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου ήταν φλύαρη και σε καμία περίπτωση ουσιαστική, καθώς η αμυντική γραμμή των Κρητικών λειτούργησε σωστά, μην επιτρέποντας στους Ρόδιους να απειλήσουν.

Με εξαίρεση δύο καλές φάσεις στην αρχή του δευτέρου μέρους (στο 48' και το 55'), η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω απ' αυτό το ματς, παρά τις πολλές καθυστερήσεις που κρατήθηκαν από τον διαιτητή Τοπούζη (6 λεπτά).


Το φιλμ του αγώνα Διαγόρας - ΟΦΗ:

2': Σουτ του Ταραχούλσκι, διώχνει ο Βεζυρίδης.
4' ΓΚΟΛ: Ο πρώην παίκτης του Διαγόρα, Ιβάν Ρούσεφ, βάζει μπροστά στο σκορ τον ΟΦΗ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα.
7': Μεγάλη ευκαιρία με τον Σπάρταλη, ο οποίος βγήκε ολομόναχος με τον Βεζυρίδη αλλά έχασε το κοντρόλ.
45+3': Εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χειμωνέττου.
48': Κόρνερ του Γεωργίου, κεφαλιά-ψαράκι του Σαλαμαστράκη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βεζυρίδη.
50': Μακρινό ευθύβολο σουτ του Πλάτανου, στην αγκαλιά του Βεζυρίδη.
55': Φάουλ του Ρέγιες, κοντινή κεφαλιά του Σκόνδρα, η μπάλα άουτ.

Video με φάσεις και γκολ του αγώνα

Η συνέντευξη τύπου

Πέτρος Ρούτζιερης (προπονητής Διαγόρα): Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί πραγματικά έκαναν μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, υπήρξαν πολλές μονομαχίες και δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα φάουλ γιατί δεν θυμάμαι να έγινε άλλη ευκαιρία από τον ΟΦΗ. Δημιουργήσαμε αντίθετα δυο τρεις ευκαιρίες για να φτάσουμε στην ισοφάριση, αλλά δεν ευτυχήσαμε να φτάσουμε σε αυτό. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Ξεχνάμε το παιχνίδι και συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς. Το έχω ξεκαθαρίσει εξάλλου από την πρώτη στιγμή που είμαστε στον Διαγόρα πώς ο στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο σήμερα που ηρθε στο γήπεδο και μας συμπαραστάθηκε και να ευχηθώ στον ΟΦΗ να εκπληρώσει τον στόχο που έχει θέσει.

Αναφερόμενος στον Χάρη Ταμπάση, ο Πέτρος Ρουτζιέρης τόνισε χαρακτηριστικά πώς: Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Ο Ταμπάσης για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν απόλυτα καλά. Παρ' όλα αυτά με δική του ευθύνη, ήθελε να παίξει. Είναι εις γνώση μας. Ευχή όλων μας είναι να γίνει γρήγορα καλά. Σήμερα αγωνίσθηκε ακόμα ένα Ροδιτόπουλο ο Άγγελος Χειμωνέττος και μπορώ να πω πώς τα πήγε περίφημα και αποτελεί και το μέλλον του Διαγόρα.

Νίκος Χατζόπουλος (παίκτης Διαγόρα): Θέλω να ξεκινήσω με συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαστε μάγκες. Παρόλα τα προβλήματα που έχουμε προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σήμερα ήταν ένα ματς που θα κρινόταν όπως φάνηκε στην τύχη. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο μας χάσαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε, δεν πειράζει, συνεχίζουμε. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια ώστε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την γρήγορη παραμονή όπως είπε κι ο προπονητής μας. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν εδώ σήμερα και να ευχηθούμε να τον έχουμε κοντά μας συνέχεια.

Νίκος Αναστόπουλος (προπονητής ΟΦΗ): Ξέχωρα από τους τρεις βαθμούς οι οποίοι θα μας βοηθήσουν για την συνέχεια, θα μας βοηθήσει και θα μας ανεβάσει την ψυχολογία μας, και θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και ακόμα πιο καλοί. Κι όπως έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα χαθούνε κι άλλοι βαθμοί και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Εμείς λοιπόν με την ίδια σοβαρότητα πετύχαμε σήμερα μια επαγγελματική νίκη. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες.
Με την ιδία σοβαρότητα και με τον ίδιο τρόπο σκέψης, θα συνεχίσουμε για το επόμενο παιχνίδι που όπως ξέρετε, είναι πάρα πολύ δύσκολο κόντρα στα Τρίκαλα. Μπράβο στα παιδιά γιατί είχαμε τα στοιχεία αυτά που είχαμε ζητήσει από την αρχή, διάθεση, πάθος και να βάζουμε τα πόδια μας στην φωτιά. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια αυτό είναι πρωταρχικό. Αν δεν έχεις αυτά δεν μπορεί να έχεις ούτε τακτική ούτε συστήματα ούτε τίποτα. Μπράβο και στον κόσμο που ήταν κοντά μας και συνεχίζουμε.Το κεφάλι κάτω γιατί το πρωτάθλημα έχει δρόμο και δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα.

Ιβάν Ρούσεφ (παίκτης ΟΦΗ): Ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ και μετά κρατήσαμε το μηδέν πίσω κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι, να κοιτάξουμε μπροστά και σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε για την νίκη. Δεν παίχθηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Πήγε περισσότερο στην δύναμη και κρατάμε την νίκη από το σημερινό παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Ρουτζιέρη για την δουλειά που κάνει και δεν είναι τυχαίο που αυτή η ομάδα βρίσκεται σε αυτήν την θέση. Καλή συνέχεια στον Διαγόρα. Έχω περάσει δυο καλά χρόνια στον Διαγόρα και κρατάω μόνο τα καλά.


Oι συνθέσεις:

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης (20' Χειμωνέττος), Σκόνδρας, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγιες (73' Αγκιρίμπα), Σπάρταλης, Γκούτμαν, Γεωργίου, Προβατίδης, Πλάτανος, Ταραχούλσκι.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος, Χαριτωνίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς (82' Μπούρμπος), Κιάσσος, Ρούσεφ (55' Μπουλούτ), Γιακούμπου (76' Τάντιτς), Παπουλής, Καμπάνταης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοπούζης (Θράκης)
Κίτρινες: 45+2' Σκόνδρας, 54' Γκούτμαν, 61' Σαλαμαστράκης / 28' Χαριτωνίδης, 31' Πίτσος, 35' Γαλανόπουλος, 44' Κάλαϊτζιτς, 66' Γιακούμπου, 92' Γεωργίου, 94' Κιάσσος. 
Κόκκινες: / 

________________________________________________________________

Εθνικός- Καλλιθέα 4-3

(4', 85' Φοφανά, 28', 58' πεν. Βασιλόγιαννης- 19' Ντακόλ, 25' Μουρατίδης, 80' πεν. Μαρουκάκης)

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος διεξήχθη στο Ελληνικό, όπου ο Εθνικός λύγισε την αξιόμαχη Καλλιθέα με 4-3, στο αθηναϊκό ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ο χορός των γκολ άνοιξε από νωρίς και συγκεκριμένα στο 4' με τον Φοφανά, όμως η ομάδα των νοτίων προαστίων ανέτρεψε μέσα σε ένα 6λεπτο το εις βάρος της σκορ χάρη στα τέρματα των Ντακόλ και Μουρατίδη.

Άμεση, όμως, ήταν κι η απάντηση των γηπεδούχων με τον Βασιλόγιαννη, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα και εκθέτοντας τον Τακίδη, διαμόρφωσε το 2-2 στο 28'.

Στη συνέχεια, ο διαιτητής Βράκας εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή του ματς καταλογίζοντας από ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε Εθνικό και Καλλιθέα, για να διαμορφωθεί έτσι το 3-3. Αντίθετα, όταν όφειλε να δείξει την άσπρη βούλα στην πτώση του Φοφανά από το μαρκάρισμα του Τεγούση, δεν το έκανε.

Η ομάδα του Πειραιά έφτασε τελικά στην νίκη, που την ανέβασε στην 8η θέση της βαθμολογίας, χάρη στην κοντινή προβολή του Φοφανά στο 85'. Από την άλλη πλευρά, η Καλλιθέα το πάλεψε πολύ αλλά προδόθηκε από τα πολλά αμυντικά της λάθη, με συνέπεια να φύγει ηττημένη σε ακόμη ένα ματς.

Το φιλμ του αγώνα Εθνικός - Καλλιθέα:

4' ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ του Φοφανά μέσα από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Τακίδη.
19' ΓΚΟΛ: Η Καλλιθέα ισοφαρίζει γρήγορα με κοντινό σουτ του Ντακόλ.
25' ΓΚΟΛ: Λάθος απόκρουση του Σωτηρίου, ο Μουρατίδης προλαβαίνει την έξοδο του πρώτου και κάνει το 1-2.
28' ΓΚΟΛ: Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κρατά πολύ γιατί ο Βασιλόγιαννης "χορεύει" όλη την άμυνα της Καλλιθέας και με κοντινό σουτ ισοφαρίζει. Η ευθύνη που φέρει ο Τακίδης είναι μεγάλη.
58' ΓΚΟΛ: Ο Φοφανά βρίσκεται στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Παραρά και ο διαιτητής δείχνει -λανθασμένα- το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Βασιλόγιαννης, ο οποίος ευστοχεί και γράφει το 3-2.
67': Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζωρμπατζάκη, ο Παραράς παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Σωτηρίου μπλοκάρει.
80' ΓΚΟΛ: Ο Καραδήμος πιέζεται από τον Κοκκίνη και πέφτει εκτός περιοχής, όμως ο διαιτητής Βράκας δίνει πέναλτι. Ο Μαρουκάκης ευστοχεί και φέρνει το ματς στα ίσα για ακόμα μία φορά.
84': Ο Φοφανά πέφτει στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Τεγούση, όμως ο ρέφερι -κακώς- δίνει εντολή να συνεχιστεί το ματς.
85' ΓΚΟΛ: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσεμπερίδη, η μπάλα βρίσκει στο κάθετο δοκάρι, ο Φοφανά παίρνει το "ριμπάουντ" και κάνει το 4-3!

H Συνέντευξη Τύπου

Σάββας Παντελίδης (προπονητής Εθνικού): «Θα ήθελα να σταθώ σε τρία μέρη. Στην δύναμη που βρήκαμε και μας βοήθησε να ανατρέψουμε το παιχνίδι από 2-1 και να πάμε στα αποδυτήρια με το 2-2, αλλά δεν μου άρεσε που δεχθήκαμε τρία τέρματα. Με την Καρδίτσα η ομάδα έπαιξε φοβερή άμυνα. Έχω παράπονα από τον κ. Βρακά. Η διαιτησία δεν μας βοήθησε. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος, γιατί έχω κάτσει ένα χρόνο στον πάγκο της Καλλιθέας και την πονάω. Τέλος καλό όλα καλά».

Γιώργος Κοκκίνης (παίκτης Εθνικού): «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Έχω παράπονα από την διαιτησία, αλλά και από την άμυνά μας που δέχθηκε τρία γκολ».

Λουκάς Καραδήμος (παίκτης-προπονητής Καλλιθέας): «Έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, όσοι το παρακολούθησαν θα έμειναν ευχαριστημένοι. Μπήκαν επτά γκολ, ήταν ευχάριστο για όποιον το παρακολούθησε, αλλά όταν σε τρεις φορές χάνεις στο τέλος, τότε δεν είναι καλό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεκατρείς αγωνιστικές έχουμε δείξει ότι έχουμε τσαγανό, αλλά χάνουμε στις λεπτομέρειες. Δεν έχει κριθεί τίποτα, έχουμε καλή ομάδα. Φτάνουμε στην πηγή και δεν πίνουμε νερό. Πετυχαίνουμε εκτός έδρας τρία γκολ, αλλά δεν παίρνουμε βαθμούς. Συγχαρητήρια στον Εθνικό».

Στο νοσκομείο ο Ντακόλ

Στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, μεταφέρθηκε ο Αλεξάντερ Ντακόλ, καθώς γύρισε ο αστράγαλός του και αντικαταστάθηκε στο 64ο λεπτό της συνάντησης.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Παστός (46' Τσεμπερίδης), Σύρος, Παγώνης, Γκράιμς, Βασιλόγιαννης (75' Κοκκίνης), Ουατάρα, Ψιάνος, Σιλιγαρδάκης, Ολοντό (64' Καραχάλιος), Φοφανά.

Καλλιθέα (Γεωργουλόπουλος-Καραδήμος): Τακίδης, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Παραράς, Ζουμπουλάκης, Καραδήμος (81' Φαμπίνιο), Καλτσάς, Τεγούσης, Μουρατίδης (71' Ντιαλό), Παπαναστασίου, Ντακόλ (64' Μαρουκάκης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βράκας (Εύβοιας)
Κίτρινες: 15' Σιλιγαρδάκης, 72' Καραχάλιος, 74' Ουατάρα, 79' Κοκκίνης / 17' Ζουμπουλάκης, 50' Καλτσάς, 57' Παραράς.
Κόκκινες: /
 ___________________________________________________________________

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Θρασύβουλος- Παναιτωλικός 0-1
Πιερικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Λεβαδειακός- Δόξα Δράμας 2-0
Ηλιούπολη- Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Ιωνικός- Πανθρακικός 0-1
Αγροτικός Αστέρας- Βέροια 3-2
Τρίκαλα- Εθνικός Αστέρας 1-0
Διαγόρας- ΟΦΗ 0-1
Εθνικός- Καλλιθέα 4-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    53
2. Παναιτωλικός    48
__________________________
3. ΟΦΗ    42
4. Διαγόρας    41
5. Λεβαδειακός    40
6. Τρίκαλα    36
__________________________
7. Δόξα Δράμας    31
8. Πανθρακικός    29
9. Εθνικός    29
10. Ηλιούπολη    27
11. Εθνικός Αστέρας    26
12. Αγροτικός Αστέρας    26
__________________________
13. Πιερικός    25
14. Βέροια    25
15. Θρασύβουλος    23
16. Ιωνικός    19
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    17
18. Καλλιθέα    12

Επόμενη αγωνιστική (23η)

Σάββατο (19/2)

Βέροια- Πιερικός

Κυριακή (20/2)

Δόξα Δράμας- Θρασύβουλος
Αναγέννηση Καρδίτσας- Αγροτικός Αστέρας
ΟΦΗ- Τρίκαλα
Καλλιθέα- Ηλιούπολη
Πανθρακικός- Διαγόρας
Ιωνικός- Εθνικός

Δευτέρα (21/2)

Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα
Εθνικός Αστέρας- Λεβαδειακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου