Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη τύπου του Στεφάν Ντεμόλ για θέματα του ΠΑΣ στις 24/3/2011(+Video)


Στον Χριστοβασίλη το μπαλάκι για την ανακοίνωση της ανανέωσης του Ντεμόλ.

Πολλά πράγματα ξεκαθάρισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Στεφάν Ντεμόλ. Κυρίως ξεκαθάρισε πως έχει το θέμα με τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα με τον Ιωνικό και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Ακόμα αναφέρθηκε για πολλά άλλα ζητήματα, όπως για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, για την πίεση των παικτών και για τα δύο παιχνίδια με Ιωνικό και Διαγόρα. Και ασφαλώς μίλησε και για το θέμα του συμβολαίου του απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του κ. Στεφάν Ντεμόλ έχει ως εξής:

Στεφάν Ντεμόλ: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι στη Νίκαια, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ήταν αργά να παραπονεθούμε για γκολ που δεν μέτρησε ή για κάποιο οφσάϊντ. Θέλω να επισημάνω ότι στην παρούσα φάση υπάρχει αυξημένη πίεση στην ομάδα και αυτό δεν μας βοηθάει. Μέχρι πριν από 2 εβδομάδος δεν είχα παράπονα από τους έλληνες διαιτητές, γιατί γίνονται και ανθρώπινα λάθη. Είναι φυσιολογικό και οι διαιτητές που είναι άνθρωποι να υποπέσουν σε κάποια λάθη. Όμως στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΣ με Αναγέννηση Καρδίτσας και Ιωνικό οι διαιτητές είχαν κακή μέρα».
Ακόμα σημείωσε: «Αν θέλουμε να επιτευχθεί ο στόχος μας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μέχρι το τέλος, είτε είναι αντίπαλοι οπαδοί, είτε διαιτητές, είτε αντίπαλες ομάδες. Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε στον Ιωνικό από την απόδοση της ομάδας ήταν κάποια ρίσκα στην διάρκεια του παιχνιδιού. Είμαστε επαγγελματίες και στην περίπτωση που δεν μπορούμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, να παίρνουμε τον πόντο. Κάναμε 1-2 λάθη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες και να μας απειλήσει».
Ο κ. Ντεμόλ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα Μπακαγιόκο και εξήγησε γιατί είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα με τον Ιωνικό: «Τις δύο τελευταίες μέρες είμαι λίγο απογοητευμένος από την κριτική που ασκείται από τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με την περίπτωση του Μπακαγιόκο. Πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να γράφονται υποθέσεις και εκτιμήσεις χωρίς να γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι την ακριβή ιστορία. Δεν υποχρεούμαι να σας πω τα πάντα για τα εσωτερικά της ομάδας, αλλά τώρα για τον Μπακαγιόκο θα το κάνω. Ο Μπακαγιόκο ήταν τραυματίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και προσπαθήσαμε να κάνουμε το παν ώστε να δώσει το παρόν με τον Ιωνικό. Κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδος επισκέφθηκε 4 φορές τους γιατρούς της ομάδας στα Γιάννινα και το Σάββατο το πρωί συμφωνήσαμε να ζητήσει ο Μπακαγιόκο μια γνώμη από γιατρό της δικής του εμπιστοσύνης. Προσθέσαμε τον Μπακαγιόκο στην αποστολή, γιατί ήλπιζα ότι θα πάρει συμμετοχή σε κάποια σημείο του παιχνιδιού».
Ο κ. Ντεμόλ προχώρησε και σε περαιτέρω εξηγήσεις λέγοντας τα εξής: " Η συμφωνία που κάναμε με τον Μπακαγιόκο έχει ως εξής: Να επισκεφθεί γιατρό στη Θεσσαλονίκη και αν τον διαβεβαίωνε ότι μπορούσε να αγωνιστεί, να έρχονταν στη συνέχεια από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής δεν πήραμε το πράσινο φως από τον γιατρό για να αγωνιστεί και έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Είναι αντιληπτό ότι δεν προσπάθησα να εξαπατήσω τους δημοσιογράφους. Όταν βγήκε η αποστολή στα Γιάννινα υπήρχαν πιθανότητες να συμμετάσχει ο Μπακαγιόκο στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Αργότερα στην Αθήνα μάθαμε ότι δεν είναι εφικτό να παίξει».
Σε ερώτηση γιατί δεν βγήκε αργότερα μια διευκρινιστική ανακοίνωση  προσέθεσε: «Ήταν προσωπική μου απόφαση να μη βγει διευκρινιστική ανακοίνωση για τον Μπακαγιόκο πριν από τον αγώνα με τον Ιωνικό. Αυτό ήταν το καλύτερο για τα συμφέροντα της ομάδας. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι σύνηθες φαινόμενο, να παίρνουμε λάθος πληροφορίες από τις αντίπαλες ομάδες. Για παράδειγμα στο πρώτο παιχνίδι με τον Διαγόρα, ο Ρέγες δίνονταν εκτός αποστολής, αλλά συμμετείχε στον αγώνα και ήταν από τους καλύτερους παίκτες».
Στη συνέχεια ο κ. Ντεμόλ αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Διαγόρα δήλωσε: «Το παιχνίδι της Ρόδου στον α’ γύρο ήταν δύσκολο. Μαθαίνουμε ότι αρκετοί παίκτες από τον Διαγόρα δεν θα είναι στην αποστολή. Αυτό είναι επιλογή του Διαγόρα και δεν γνωρίζω τους λόγους που έγινε αυτό. Αλλά οι παίκτες που θα λάβουν την ευκαιρία για να αγωνιστούν κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΠΑΣ να είστε σίγουροι ότι θα έχουν μεγάλο κίνητρο να αποδείξουν τις ικανότητές τους στο παιχνίδι της Δευτέρας. Θέλουμε τους 3 βαθμούς στην έδρα μας και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση που μας αρέσει τόσο πολύ».
Ο κ. Ντεμόλ μίλησε και για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα τονίζοντας και τα εξής: «Δουλειά μου αυτή την εβδομάδα είναι να απομακρύνω λίγο το στρες και την πίεση μακριά από την ομάδα μου. Γιατί ο πιο άμεσος στόχος μας είναι να επιστρέψει η χαρά των ποδοσφαιριστών όπως ήταν πριν από τα Χριστούγεννα. Οπότε αποβάλλοντας το στρες και την πίεση θα επανέλθει η επιδιωκόμενη χαρά της δημιουργίας που μας συντρόφευε τους πρώτους μήνες αυτής της σαιζόν».

Σε ερώτηση για το που οφείλεται αυτή η πίεση σημείωσε: «Πολλοί άνθρωποι γύρω από τον ΠΑΣ Γιάννινα ίσως να είναι ανήσυχοι και το μεταδίδουν αυτό σε κάποιους παίκτες, Αν διατηρήσουμε αυτό που κάνουμε, θα είναι εύκολος να επιτευχθεί ο στόχος».
Δεν παρέλειψε να στηρίξει και τον νεαρό ποδοσφαιριστή Γιάννη Ιωάννου που τραυματίστηκε στον αγώνα της ομάδας νέων με τον Ιωνικό: «Θα ήθελα να εκφράσω τη στήριξη τη δική μου και όλων των παικτών ΠΑΣ στο Γιάννη Ιωάννου και να πούμε ότι είμαστε μαζί του και τον περιμένουμε να είναι μαζί μας στην έναρξη προετοιμασίας της νέας χρονιάς».
Για τα προβλήματα τραυματισμών ενόψει του αγώνα με τον Διαγόρα ανέφερε: «Αυτή την εβδομάδα οι Μπακαγιόκο, Βάντερσον και Ντε Βισέντι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία. Και οι τρεις έχουν παραπάνω από 50% πιθανότητες να ενσωματωθούν στην αποστολή για το ματς της Δευτέρας. Οι Ντάσιος, Τζάνης, Σκούφαλης και Πάντος έκαναν διαφορετικό πρόγραμμα και θεραπεία και θεωρούμε ότι θα είναι έτοιμοι. Από αύριο θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Ο Μπουχάν ανεβάζει ένταση στην προπόνηση και μετά το Διαγόρα θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Αύριο το πρωί έχουμε φιλικό παιχνίδι με την Κ21. Το πρωί του Σαββάτου θα κάνουμε προπόνηση στους «Ζωσιμάδες». Είναι καλό να προπονηθούμε μια φορά την εβδομάδα στην φυσική μας έδρα. Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η τελευταία προπόνηση»
Σε ερώτηση αν δυσκολεύεται στο σκοράρισμα η ομάδα απάντησε: «Βάλαμε 3 γκολ στην Καλλιθέα και στα ματς με Καρδίτσα κάναμε ευκαιρίες, αλλά απλώς δεν σκοράραμε. Τους παίκτες εντός εισαγωγικών μπορούμε να τους κατηγορήσουμε μόνο γιατί δεν σκόραραν, όχι ότι δεν είχαν καλή απόδοση».
Σε άλλη ερώτηση τι γίνεται με το θέμα του συμβολαίου σημείωσε: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για τους παίκτες και τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Δεν είμαι υπεύθυνος για τις επίσημες ανακοινώσεις. Θα περιμένετε τον πρόεδρο να κάνει ανακοινώσεις».
Σκούφαλης: Εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα
Από τους παίκτες μίλησε ο Μανώλης Σκούφαλης που μεταξύ άλλων τόνισε: «Από την αρχή της σαιζόν δείξαμε ότι είμαστε κυρίαρχοι του πρωταθλήματος. Είμαστε όλοι πολύ καλά μέσα στην ομάδα. Μετά τον α’ γύρο που η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, προστέθηκαν η κούραση και οι τραυματισμοί. Τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία θα πω ότι στο τέλος εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αξίζαμε τη νίκη με Ιωνικό. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με το Διαγόρα και πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα για να επιστρέψουμε στις νίκες».
Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από το χρόνο συμμετοχής στην ομάδα τόνισε: «Το θέμα δεν είναι αν είμαι ικανοποιημένος, αλλά όσες φορές έπαιξα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ο προπονητής μου ξέρει καλύτερα. Εγώ το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να βοηθώ την ομάδα και από εκεί και πέρα οι συμμετοχές είναι στην κρίση του προπονητή».


1 σχόλιο:

  1. Όταν σας σχολίαζα και σας έλεγα η χαλάρωση του ΠΑΣ , οφείλετε στο συμβόλαιο του Ντεμόλ γιατί αυτός δεν είναι Έλληνας λαμόγιο και έχει μάθει όταν του λένε συνάντηση στις 10, δεν ξέρει Ελληνικές λαμογές. Δικαιώνομαι γιατί ο Ντεμόλ ρίχνει το μπαλάκι στον Χρηστοβασίλη. Πρωτάθλημα δεν κερδίζετε να ασχολείσαι με τους Διαιτητές, κερδίζεις και κλαδώνεις τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο , και μετά σφυρίζεις αδιάφορα. Τώρα ΠΑΣ με το ποιοτικό Ρόστερ τρέξε για να φτάσεις , και εσείς κύριε Χρηστοβασίλη όταν χάσουμε την πρωτιά και αν δεν προσέξουμε χάνουμε και την δεύτερη, τότε ίσως να πάρετε μπρος.
    ΡΙΚΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή