Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η απόπειρα δωροδοκίας ήταν... πείραμα!


Η υπόθεση δωροδοκίας στον αγώνα Τρικάλων – Λεβαδειακού μπαίνει στο αρχείο αφού η πειθαρχική επιτροπή της Β΄και Γ΄κατέληξε ότι πρόκειται για... πείραμα. Ο ρόλος του δημοσιογράφου με τα αρχικά Γ.Κ., τι είπε ο Πλεξίδας και γιατί δεν κάνει έφεση ο Α. Φάκος.

Δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, που απήλλαξε από τις κατηγορίες για την υπόθεση δωροδοκίας τον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Α. Φάκος
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο σκεπτικό της Πειθαρχικής να αθωώσει τον Γ. Κομπότη, από το ρόλο που σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, έχουν παίξει οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.
Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα με μια σειρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Τρικάλων Βαγέλλης Πλεξίδας φέρεται σε τρία σημεία της κατάθεσής του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας να λέει ότι δεν πιστεύει ότι πίσω από αυτήν την ιστορία βρίσκεται ο Κομπότης.
Πάνω σε αυτό βασίζεται ο Φάκος και δεν ασκεί έφεση για την υπόθεση, αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέριες που κάνουν τη... διαφορά.
Από το πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του Γ. Κομπότη κ. Δημακόπουλος, ο οποίος είναι έμπειρος νομικός και χειρίζεται πολύ σημαντικές υποθέσεις, προκύπτει ότι η πλευρά των Τρικάλων ενήρηγσε λάθος σε δύο σημεία.
Αφενός όταν ο Πουρής (σ.σ. ο τερματοφύλακας της ομάδας που κατήγγειλε την απόπειρα) δέχτηκε το τηλεφώνημα έσπευσε να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ένωσης Β' και Γ΄Εθνικής κ. Καλογιάννη, άρα η υπόθεση μαθεύτηκε και αφετέρου αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν (και αναρωτιέται και η υπεράσπιση του Κομπότη γιατί δεν έγινε), ήταν να πιαστεί κάποιος επ' αυτοφώρω να δωροδοκεί κάποιον άλλο. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε, δεν υπάρχει και αδίκημα, κάτι που νομικά στέκει.
Το πιο ωραίο, όμως, και σας το αφήσαμε για το τέλος, είναι το συμπέρασμα της Πειθαρχικής Επιτροπής, που θεωρεί ότι υπήρχε απόπειρα δωροδοκίας, η οποία έγινε από τον δημοσιογράφο από την Λιβαδειά με τα αρχικά Γ.Κ. ο οποίος όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, έχει εχθρικές σχέσεις με τον Κομπότη.
Μάλιστα η ενέργειά του, έγινε στο πλαίσιο πειραματισμού και δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία σκοπό είχε να αποδείξει ότι γίνονται δωροδοκίες στο ποδόσφαιρο (!) και να προκαλέσει βλάβη στον πρόεδρο του Λεβαδειακού.
Επειδή, όμως, ο δημοσιογράφος Γ.Κ. ΔΕΝ είναι εμπλεκόμενο με το ποδόσφαιρο πρόσωπο, δεν μπορεί να κληθεί ως μάρτυρας, ούτε μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον του...

Τελικά μετά τη Super League και στην Football Lague όλα είναι όμορφα και ωραία.

soccerplus

1 σχόλιο: