Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εθνικός Αστέρας: «Λυπητερή» από Τζημόπουλο


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα στη Φυλή οι άνθρωποι του Εθνικού Αστέρα πληροφορήθηκαν κάποια όχι ευχάριστα μαντάτα από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Και αυτό καθώς με αφορμή την προσφυγή, την οποία είχε καταθέσει ο Θέμης Τζημόπουλος, πρώην άσος των Καισαριανιωτών και νυν του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας καλείται να πληρώσει ένα ποσό λίγο πάνω από 57.000 ευρώ, κινδυνεύοντας ειδάλλως με βαριές βαθμολογικές συνέπειες.

Σύμφωνα με την 46/2010 απόφαση του Τμήματος Εφέσεων, το τελεσιδίκως επιδικασθέν ποσό ανέρχεται στα 56.488 ευρώ (μαζί με τον νόμιμο τόκο), ενώ προστίθεται δικαστική δαπάνη 600 ευρώ και η ΠΑΕ καλείται να το εξοφλήσει σε οκτώ ισόποσες δόσεις, με πρώτη την προσεχή Παρασκευή.

Οπως δε επισημαίνεται, ακόμη και σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής δόσης η ομάδα θα τιμωρείται με κατακύρωση αγώνα της υπέρ του αντιπάλου και θα της αφαιρούνται τρεις βαθμοί.

Θυμίζουμε ότι ο Τζημόπουλος είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι σε μεγάλη κόντρα με τον Εθνικό Αστέρα. Ο άλλοτε ηγέτης της ομάδας τα έσπασε οριστικά με τους ανθρώπους της ΠΑΕ με τους οποίους οδηγήθηκε στα άκρα, ενώ ακολούθως, όταν και έμεινε τελικώς ελεύθερος, μεταπήδησε στον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Αναλυτικά η απόφαση:

"Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΥ κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία "Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Γ.Α.Ο.". Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την ανταίτηση της Π.Α.Ε. κατά του ποδοσφαιριστή.

Υποχρεώνει την καθής – ανταιτούσα να καταβάλλει στον αιτούντα – καθού η ανταίτηση, το τελεσιδίκως επιδικασθέν ποσό των 56.488,00 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής του και μέχρι την εξόφληση, καθώς και τη δικαστική δαπάνη του εκ ποσού 600,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 46/2010 αποφάσεως του Τμήματος Εφέσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβλητέας την 04.03.11 και των υπολοίπων την αντίστοιχη ημέρα των επόμενων μηνών.

Επιβάλλει στην καθής – ανταιτούσα, για την περίπτωση της μη εμπρόθεσμης καταβολής, έστω και μιας εκ των ανωτέρω δόσεων, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή ως άνω εξόφληση του συνολικού ποσού των 57.088,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης τριών βαθμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου