Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΟΦΗ


1ος  ΓΥΡΟΣ: ΟΦΗ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ     2-1

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η νίκη της 5ης αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό ήταν η δεύτερη σε ντέρμπι και η… τελευταία για τους Δραμινούς. Οι «μαυραετοί» δεν έχουν καταφέρει να πάρουν από τότε το τρίποντο κόντρα σε ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά από εκείνους στη βαθμολογία και το ματς με τον ΟΦΗ χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας. Εξάλλου, στη Δόξα ακόμα και με την 7η θέση θα ελπίζουν στο σενάριο κάποιος εκ των Διαγόρα, ΟΦΗ να μην πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στα πλέι οφ, ώστε να πάρουν μία θέση εκείνοι.
Οι «ασπρόμαυροι» την περασμένη εβδομάδα πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στην Καισαριανή και στη δύσκολη έδρα του Εθνικού Αστέρα. Απέχουν επτά πόντους από την 6άδα, οπότε το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κάμψουν την αντίσταση των Κρητικών, αφού ο Πανθρακικός έχει πλησιάσει στους δύο πόντους. Η παράδοση, πάντως, δεν τους ευνοεί. Στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις έχουν απολογισμό 1-1-8, ενώ η τελευταία νίκη σημειώθηκε πριν από 16 χρόνια.
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου άφησε για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός αποστολής τον τερματοφύλακα Σουλογάνη (10 συμ.) χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Δεν υπολογίζεται ο μέσος Αλεξάνδροβιτς (7/1) λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και ο τραυματίας χαφ Γκονζάλες (19/1). Εξέτισε την ποινή του ο επιθετικός Χλωρός (22/3), αποθεραπεύτηκε ο μέσος Χατζηπαντελίδης (19/3).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Τοπαλίδης – Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Βέρτζος – Λίμα, Σιάκκας, Μοσχάκης - Χατζηπαντελίδης, Χλωρός, Μαρκόφσκι.
ΟΦΗ: Κακά τα ψέματα, πολλές ελπίδες για τη 2η θέση δεν υπάρχουν. Ωστόσο, οι Κρητικοί είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε και αν δεν τα καταφέρουν να τερματίσουν σε θέση ισχύος ενόψει των πλέι οφ. Η ομάδα του Ηρακλείου μετρά ένα αήττητο σερί έξι αγώνων, όμως οι δύο ισοπαλίες απέναντι στα Τρίκαλα και τον Λεβαδειακό την άφησαν πίσω. Το κλίμα, πάντως, είναι αρκετά καλό και υπάρχει αισιοδοξία για το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο.
Απέναντι στον Θρασύβουλο ο ΟΦΗ έφτασε στη νίκη με αρκετό άγχος. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου έχασαν σωρεία ευκαιριών, αλλά η ουσία ήταν ότι επέστρεψαν στις επιτυχίες έπειτα από δύο αγωνιστικές. Η διοίκηση προβληματίζεται έντονα για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και οι «μελανόλευκοι» προσπαθούν να μείνουν ανεπηρέαστοι.
Στη Δράμα η παράδοση είναι με το μέρος των Κρητικών, όμως οι απουσίες δεν λείπουν. Ο μέσος Κάλαϊτζιτς (21/1) είναι τιμωρημένος και ο μπακ Πίτσος (17 συμ.), ο αμυντικός Χαριτωνίδης (5 συμ.) και ο μέσος Ζορμπάς (20 συμ.) τραυματίες. Αποθεραπεύτηκε ο Γαλανόπουλος (6 συμ.), όμως δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ενώ στη διάθεσή του θα βρίσκεται και ο επιθετικός Γιακούμπου (22/4).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Βεζυρίδης – Μπούρμπος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Μπερτέν – Κατσικογιάννης, Βερόν, Ρούσεφ – Τάντιτς, Αγρίτης, Καμπάνταης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Δόξα Δράμας αποδεικνύεται χαμένη στα ντέρμπι, ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά. Σημαντική η απουσία του Γκονζάλες, αφού σε έξι ματς χωρίς τον Ισπανό οι γηπεδούχοι έχουν πανηγυρίσει μόλις μία νίκη. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ δεν πείθει ιδιαίτερα. Αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως πολλές ακόμα ομάδες και γνωρίζει ότι δεν προλαβαίνει την απευθείας άνοδο. Η ισοπαλία ίσως δεν αρέσει σε κανέναν, όμως το ματς είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Video ΟΦΗ- ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ  2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου