Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Δόξα Δράμας- ΟΦΗ 0-2 (+Video)


Με δύο γκολ του Καμπάνταη ο ΟΦΗ πέρασε από την Δράμα, επικρατώντας με 2-0 της Δόξας στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Football League. Χαμένο πέναλτι οι Κρητικοί με τον Ρούσεφ.

Πολύ πιο εύκολα απ' όσο αναμενόταν, ο ΟΦΗ πέρασε νικηφόρα από τη Δράμα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για -απευθείας- άνοδο στη Super League.

Ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης έμεινε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί κατέβηκαν στο γήπεδο με επιθετικούς προσανατολισμούς και μόλις στο 7ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Καμπάνταη.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε η εικόνα του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Δόξα να προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει.

Η μόνη φάση που προβλημάτισε τον Βεζυρίδη και την άμυνά του, ήταν αυτή του 45ου λεπτού, όπου ο Γελαδάρης αστόχησε σε κοντινό τετ α τετ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και με εξαίρεση ένα χαμένο τετ α τετ του Γιακούμπου, δεν έγιναν άλλες σπουδαίες φάσεις, μέχρι το 80ο λεπτό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ έχασε σωρεία ευκαιριών για να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών του στην τελική προσπάθεια, κρατούσε τη Δόξα στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στο 85', η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να κάνει το 0-2, όταν ο Ρούσεφ έχασε πέναλτι (απέκρουσε σε κόρνερ ο Σέρεμετ), αλλά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν επιβεβαιώθηκε για λίγα... εκατοστά.

Στο 85', ο Μαρκόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ και έτσι, οι Κρητικοί γλίτωσαν τα... εμφράγματα. Τελικά, το πολυπόθητο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Καμπάνταη.


Δόξα Δράμας- ΟΦΗ 0-2

(7', 92' Καμπάνταης)

Το φιλμ του αγώνα:
3ο λεπτό: Καλό σουτ του Παπουλή από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ. 
7ο λεπτό: Γκολ! Λάθος των αμυντικών της Δόξας, ο Καμπάνταης πήρε την μπάλα, έκανε ωραία ενέργεια και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
9ο λεπτό: Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Σέρεμετ νίκησε τον Γιακούμπου στο τετ α τετ, ενώ μετά το σουτ του Καμπάνταη ο Χατζηζήσης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος.
30ο λεπτό: Ξαφνικό σουτ του Αγρίτη από τοπ ύψος της περιοχής, ο Σέρεμετ έδιωξε σε κόρνερ.
45ο λεπτό: Σε θέση φορ ο Γελαδάρης, απέτυχε να πλασάρει τον Βεζυρίδη, ο οποίος έσωσε τον ΟΦΗ από την ισοφάριση.
55ο λεπτό: Ο Σέρεμετ κέρδισε άλλη μία φορά τον Γιακούμπου, ο οποίος από θέση τετ α τετ σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία για το 0-2.
58ο λεπτό: Ο Σέρεμετ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Αγρίτη.
81o λεπτό: Τετ α τετ του Καμπάνταη με τον Σέρεμετ, ο Έλληνας επιθετικός στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Δόξας.
83ο λεπτό: Σουτ του Τάντιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
84ο λεπτό: Ο ΟΦΗ κερδίζει πέναλτι μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Καμπάνταη και ανατροπή του από τον Τσιμπλίδη. Ο αμυντικός της Δόξας αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τοπούζη.
85ο λεπτό: Ο Σέρεμετ αποκρούει σε κόρνερ το πέναλτι του Ρούσεφ.
90ο λεπτό: Ο Μαρκόφσκι παραβιάζει την εστία του Βεζυρίδη, όμως δεν υπάρχει γκολ αφού ο πρώτος βρίσκεται σε θέση οφ σάιντ.
93ο λεπτό. Γκολ! Ο Καμπάνταης διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα με κοντινό σουτ.

Video του αγώνα ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΟΦΗ  [0-2]


Ο διαιτητής του αγώνα Τοπούζης (Θράκης), απέβαλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Τσιμπλίδη, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χατζηπαντελίδη, Γελαδάρη, Σιάκκα, Χλωρό, Κιάσσο, Παπουλή, Μπούρμπο κια Αγρίτη.

Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Χατζηζήσης (46' Ντε Φαρία), Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μαρκόφσκι, Ρούτσης (64' Χλωρός), Λίμα (46' Σιάκκας), Χατζηπαντελίδης, Τσιμπλίδης, Βέρτζος, Μοσχάκης.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Μπουλούτ, Αγρίτης (77' Γαλανόπουλος), Γιακούμπου (59' Τάντιτς), Καμπάνταης, Γεωργίου, Παπουλής (46' Ρούσεφ), Κιάσσος, Μπούρμπος, Μπερτίν.


Δηλώσεις και συνέντευξη τύπου:

Σαφώς ικανοποιημένος ο Νίκος Αναστόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα, χαρακτήρισε την εμφάνιση της ομάδας του σαν την καλύτερη φετινή εκτός έδρας, ενώ ο Λεωνίδας Καμπάνταης, σκόρερ των δυο γκολ της νίκης του ΟΦΗ, έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια

Στις δηλώσεις που έκανε, ο άσος του ΟΦΗ, τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη νίκη που θα μπορούσαμε να την κάνουμε πιο εύκολη, καθώς είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Πήραμε όμως αυτό που θέλαμε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Ελπίζουμε να έχουμε μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Οι δυσκολίες στη Β’ Εθνική είναι πολλές και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να παίρνουμε τη νίκη για να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία και ελπίζουμε φέτος να το καταφέρουμε. Θέλω επίσης να πω για το πόσο πολύ μας βοήθησε η παρουσία του κόσμου και να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του τόνισε: «Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν το παιχνίδι και το αντιμετωπίσαμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα. Πήραμε μια νίκη που ήταν μικρή σε έκταση βάσει των ευκαιριών που είχαμε. Οι ευκαιρίες είναι θέμα διάθεσης και είχαμε τρομερή σήμερα. Ήταν το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι μας. Κάναμε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες, χάσαμε και πέναλτι, έτσι όμως είναι, όλα χάνονται. Κάναμε καλό παιχνίδι και βοήθησε σε αυτό και η Δόξα με τον τρόπο που έπαιξε και ξέραμε ότι είναι μια καλή ομάδα. Θα πανηγυρίσουμε σήμερα όμως ξαναμπαίνουμε για δουλειά για το δύσκολο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε από το Ηράκλειο και ήταν κοντά μας παρά τις δυσκολίες και του αφιερώνουμε τη νίκη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τη δουλειά και κοιτάμε το επόμενο αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Δόξας, έντονα προβληματισμένος, ανέφερε: «Κάναμε τη χειρότερη εμφάνισή μας όσο είμαι εγώ στην ομάδα και όταν παίζεις με μια τόσο καλή ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ δεν έχεις καμία τύχη. Πρέπει να προβληματιστούμε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί πραγματικά αυτό που είδε ο κόσμος από εμάς δεν δικαιολογείται. Θα συζητήσουμε μεταξύ μας να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και να το διορθώσουμε. Για τη φάση που εις βάρος μας πέναλτι δεν μπορώ να πω τίποτε, έτσι όπως παίξαμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας για την εμφάνισή μας στην αναμέτρηση. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάει σήμερα σε άλλα επίπεδα με τις ευκαιρίες που είχε ο ΟΦΗ. Δεν είχαμε ούτε ψυχικά αποθέματα, ούτε τίποτα στην αναμέτρηση σήμερα. Δεν μας βγήκε τίποτα από ότι θέλαμε. Το καλό ήταν για εμάς η εμφάνιση του Σερεμέτ, που είχε καταπληκτική εμφάνιση σήμερα».

Τους παίκτες του ΟΦΗ στη συνέντευξη τύπου εκπροσώπησε ο Φώτης Παπουλής, ο οποίος είπε: «Συγχαρητήρια στη Δόξα. Εμείς όλη την εβδομάδα δουλεύαμε για να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα που είναι η Δόξα, μπήκαμε με σοβαρότητα, προηγηθήκαμε και ήμασταν κατά κράτος καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα. Δίκαια πήραμε τη νίκη καθώς δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Θέλω και εγώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που ήρθε και μας βοήθησε και θέλω και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου να του αφιερώσουμε τη νίκη.

Ενώ από την πλευρά των παικτών της Δόξας Δράμας ο Γιώργος Μοσχάκης, αρκέσθηκε να πει: «Κάναμε το χειρότερό μας και επιτρέψαμε στον ΟΦΗ να πάρει μια εύκολη νίκη. Το μόνο που θέλω να πω είναι συγνώμη στον κόσμο μας».

Στη μικτή ζώνη δηλώσεις έκανε και ο Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος είπε: «Κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και παλέψαμε μέχρι τέλους το παιχνίδι. Κάναμε πολλές και καλές ευκαιρίες και πήραμε τη νίκη. Ήταν μια ευχάριστη παρένθεση αυτό το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε καλή ποιότητα σαν ομάδα, όμως σε κάποια ματς δεν ήμασταν καλοί με αποτέλεσμα να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Θα προσπαθήσουμε πάντως για το καλύτερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή (13/3)

Βέροια- Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
ΠΑΣ Γιάννινα- Καλλιθέα (15.00, Κεκλεισμένων των θυρών)
Πιερικός- Ιωνικός (15.00)
Λεβαδειακός- Εθνικός (15.00)
Αγροτικός Αστέρας- Διαγόρας (15.00)
Τρίκαλα- Ηλιούπολη (15.00)

Δευτέρα (14/3)

Εθνικός Αστέρας- Παναιτωλικός (18.00, ΕΤ3)
Θρασύβουλος- Πανθρακικός (19.00, CONNX)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    58
2. Παναιτωλικός    55
__________________________
3. ΟΦΗ    50*
4. Τρίκαλα    43
5. Διαγόρας    43
6. Λεβαδειακός    42
__________________________
7. Δόξα Δράμας    35*
8. Πανθρακικός    33
9. Ηλιούπολη    31
10. Εθνικός    30
11. Πιερικός    29
12. Βέροια    28
__________________________
13. Ιωνικός    28
14. Εθνικός Αστέρας    28
15. Θρασύβουλος    26
16. Αγροτικός Αστέρας    26
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    21
18. Καλλιθέα    17

*Δόξα Δράμας και ΟΦΗ έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου