Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Επέστρεψε στις νίκες ο Διαγόρας – Λευκό τοπίο για τον ΑΟΤ στον Εύοσμο


Μετά από πέντε αγωνιστικές, ο Διαγόρας επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-0 του Πιερικού στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Football League. Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Αγροτικού Αστέρα με τα Τρίκαλα.

Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Football League. Στην Ρόδο ο Διαγόρας επικράτησε με 3-0 του Πιερικού και επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές φτάνοντας έτσι στους 46 βαθμούς αφήνοντας τον Λεβαδειακό στους 45.

Τα γκολ της ομάδας του "σμαραγδένιου" νησιού που είχε και δοκάρι με τον Ταραχούλσκι στο 89', πέτυχαν οι Aγκιρίμπα (4'), Ταραχούλσκι (56') και ο Γκούτμαν (86') με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο Πιερικός μετά από αυτή την ήττα παρέμεινε στους 30 βαθμούς.

Στο άλλο ματς που έγινε στο άδειο γήπεδο του Ευόσμου, Αγροτικός Αστέρας και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0), με την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα μετά από την ισοπαλία να είναι στην τέταρτη θέση με 47 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον ΟΦΗ.

Από την άλλη ο Αγροτικός Αστέρας, έφτασε στους 30 βαθμούς (σ.σ. έπιασε τον Πιερικό), ωστόσο παραμένει στις θέσεις που οδηγού στα πλέι άουτ και θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει τον κίνδυνο.

Πριν από την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Διαγόρας- Πιερικός 3-0

(4' Aγκιρίμπα, 56' Ταραχούλσκι, 86' πεν. Γκούτμαν)

Ο Διαγόρας ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και με την εμφατική νίκη του επί του Πιερικού, διεύρυνε τη διαφορά της με την 7η Δόξα στους 11 βαθμούς (οι "μαυραετοί" έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο).

Μόλις στο 4ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φαόυλ του Ζλάτκοβιτς, ο Αγκιρίμπα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Ρόδου.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους επεφύλασσε αρκετές και σπουδαίες ευκαιρίες μπροστά απ' τις δύο εστίες, όμως το δεύτερο γκολ ήρθε στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό, με κοντινό σουτ του Ταραχούλσκι.

Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν τα όπλα τους και οι παίκτες του Διαγόρα άρχισαν να κινούνται σε πιο εντατικούς ρυθμούς γύρω από την αντίπαλη εστία. Σε μία από τις περιπτώσεις που οι Ροδίτες μπήκαν στην περιοχή του Πιερικού, ο Γκούτμαν ανατράπηκε από τον Γουμάγια, η διαιτητής Μήτση έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Αργεντινός μέσος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως η προσπάθεια του Ταραχούλσκι, κατέληξε στο δοκάρι του Γουμάγια.
Με την εμφάνιση και την άνετη επικράτησή τους πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα βρίσκονται αγκαλιά με την είσοδο στα πλέι οφ και έστειλαν …μήνυμα στη διοίκηση της ΠΑΕ, πως η συμμετοχή του "γηραιού" στη διαδικασία, κρίνεται πλέον από την ίδια…

Το φιλμ του αγώνα

2’ Κερδισμένο φάουλ από τον Σπάρταλη για τον Διαγόρα από πλάγια θέση αριστερά. Ο Ζλάτκοβιτς σεντράρει, στην πορεία της μπάλας ο Αγκιρίμπα που με καρφωτή κεφαλιά «σκοτώνει» τον Γουμάγια για το 1-0.
11’ Ο Ταραχούλσκι κλέβει την μπάλα και ο Διαγόρας βγαίνει στην κόντρα. Κάθετη του Σπάρταλη στον Ρέγιες που ανοίγει το κοντρόλ αλλά προλαβαίνει να πλασάρει βιαστικά τον εξερχόμενο Γουμάγια, που βρίσκει απάντηση.
17’ Κερδισμένο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους με τον Κωνσταντινίδη να πιάνει την κεφαλιά από κοντά, τον Ταμπάση να λέει «όχι» και τον Πουλόπουλο να «τελειώνει» τη φάση.
28’ Το σουτ του Αγκιρίμπα δεν ανησυχεί τον Γουμάγια.
30’ Σέντρα του Ζλάτκοβιτς, κεφαλιά του Ταραχούλσκι, λίγο άουτ.
44’ Αντεπίθεση για τον Διαγόρα, ο Αγκιρμίμπα «σπάει» στον Σπάρταλη στα δεξιά με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και τον Γουμάγια να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.
45+ Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πιερικός αγγίζει την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μιλόσκοβιτς περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
50’ Η διαιτητής Μήτση δεν βλέπει φάουλ του Πουρτουλίδη στον Χριστοφιλέα και αφήνει τη φάση να εξελιχθεί. Ο Μιλόσκοβιτς πιάνει ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, για να διώξει σε κόρνερ ο Ταμπάσης. Στην εκτέλεση ο Πέντα σημαδεύει το δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Μιλόσκοβιτς, δύσκολα σε κόρνερ ο Ταμπάσης.
53’ Ο Πιερικός «φωνάζει» για πέναλτι σε ανατροπή του Λόπεζ, η διαιτητής όμως λέει σωστά «παίζεται» με τον παίκτη του Πιερικού να «εκβιάζει» το σφύριγμα.
56’ Όμορφη ανάπτυξη από τους παίκτες του Διαγόρα με τελικό αποδέκτη τον Ταραχούλσκι. Ο Πολωνός «ζυγίζει» το σουτ και στέλνει την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 2-0.
61’ Μπαλιά του Γεωργίου στον Ταραχούλσκι που στοπάρει, πλασάρει άσχημα υπό πίεση , αλλά στην ουσία «στρώνει» στον επερχόμενο Ζλάτκοβιτς. Ο Σέρβος πιάνει το γυριστό σουτ για να αποκρούσει στη γραμμή με το σώμα ο Τασίδης.
69’ Σουτ του Σπάρταλη, απομακρύνει δύσκολα ο Γουμάγιας.
70’ Δυνατό σουτ του Ζλάτκοβιτς, ψηλά άουτ.
82’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του «κυανέρυθρου» Σέρβου, ο πορτιέρο του Πιερικού «διαβάζει» τη φάση και μπλοκάρει.
85’ «Μαγική» μπαλιά του Γκούτμαν στον Σπάρταλη, σέντρα του τελευταίου, καρφωτή κεφαλιά από τον Ταραχούλσκι και η μπάλα σύρριζα άουτ.
87’ Στην κόντρα ο Διαγόρας με τον Γκούτμαν να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Γουμάγια. Στην εκτέλεση ο Αργεντινός και 3-0 για τον Διαγόρα.
90’ Σε θέση βολής ο Ταραχούλσκι, πλασάρει, ο Γουμάγιας βρίσκει στην έξοδο την μπάλα και αυτή καταλήγει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος (88' Πεταυράκης), Σαλαμαστράκης (80' Γκούτμαν), Ρέγιες (60' Φράγκος), Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Πέτρου, Κοντέων, Πουρτουλίδης, Μιλόσκοβιτς (79' Λαζαρίδης), Πέντα, Λόπες (66' Κολτσίδας), Κωνσταντινίδης (32' Σεχολάρι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά)
Κίτρινες: 82' Ζλάτκοβιτς / 50' Κοντέων, 90' Παπαγεωργίου
Κόκκινες: / 

Συνέντευξη Τύπου

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): Ακούστηκαν πολλά για τον Διαγόρα. Φυσικά μετά από το 3-0 δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση σε όλους τους επικριτές της ομάδας ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα. Σήμερα κάναμε άλλη μια μεγάλη νίκη, που μπορώ να πω πώς ήταν η σημαντικότερη από όλες όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα τόσο από βαθμολογικής σημασίας όσο και ηθικής. Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν πραγματικά πώς δεν τους επηρεάζει τίποτα γιατί ακούστηκαν πάλι πάρα πολλά για τον Διαγόρα κι αυτό που είχαν να κάνουν ήταν να αποδείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι πραγματικά ξέρουν να κερδίζουν με την αγωνιστικότητα τους. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί φτάσαμε πολύ εύκολα μπορώ να πω σε αυτή την νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την βοήθεια που είχαμε σήμερα. Στον Πιερικό εύχομαι να πετύχει τους στόχους του.

Σταύρος Διαμαντόπουλος (προπονητής Δόξα Δράμα): Όταν σε ένα παιχνίδι βρίσκεσαι πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό, αυτό σημαίνει πώς πρέπει να κυνηγάς εκτός έδρας το αποτέλεσμα. Αναγκάζεσαι να βγεις μπροστά, να ρισκάρεις, κι όχι να ακολουθήσεις την τακτική την οποία είχες σχηματίσει. Φυσικά από κει κι ύστερα ισορροπήσαμε το παιχνίδι και το παιχνίδι κρίθηκε την στιγμή που δεν έδωσε το πέναλτι το δικό μας που ήταν καθαρό στον Λόπεζ και δεν ξέρω γιατί η κ. Μήτση η οποία είναι μια καλή διαιτητής δεν το έδωσε. Ενώ παράλληλα ίδια περίπτωση στο πέναλτι του Διαγόρα το έδωσε. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Συνεχίσαμε να ρισκάρουμε με διάφορες αλλαγές και μετατροπές οι οποίες δεν βγήκαν, κι όταν δόθηκε το πέναλτι στο τέλος του παιχνιδιού στον Διαγόρα κι επισφράγισε την νίκη. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Καλή συνέχεια στον Διαγόρα.
_____________________________________________________

Αγροτικός Αστέρας- Τρίκαλα 0-0

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Αγροτικός Αστέρας και Τρίκαλα, σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και γενικότερα είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ (στο 34') με την κεφαλιά του Στεφανίδη (μπλόκαρε ο Πουρής).

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες που δεν ανησύχησαν τον Γλύκο και οι λιγοστοί φίλαθλοι περίμεναν με ανυπομονησία το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βαλιώτη.

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γλύκος, Χασιώτης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Γόγολος, Κούτσης, Τσούκλης (77' Κωνσταντινίδης), Σαπάνης, Μερεσιώτης (69'  Τσουκαλίδης), Ναλμπάντης, Στεφανίδης.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Κοντογουλίδης, Μανουσάκης (82' Στεπάνοβιτς), Μπακομήτρος (86' Γιώτας), Μπριλάκης, Τελκίνσκι, Σαρακατσάνος, Ουέλινγκτον (61' Ένοκ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (Λάρισας)
Κίτρινες: 28' Κούτσης, 90' Ν. Παπαδόπουλος / 32' Τελκίνσκι
Κόκκινες: /

Συνέντευξη Τύπου

Περικλής Αμανατίδης (προπονητής Αγροτικού Αστέρα): Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι. Η ομάδα μας μπορώ να πω ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θα γινόταν ένα παιχνίδι ματς σκληρό και της μιας ευκαιρίας και ήταν αμφίρροπο όπως και έγινε. Πιέσαμε όχι με ορθόδοξο τρόπο να φέρουμε την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Τα Τρίκαλα παίζουν για να πλασαριστούν στα play off αλλά εμείς παίζαμε για ένα πιο ιερό σκοπό, που είναι η επιβίωση μας.

Γιώργος Βαζάκας (προπονητής ΑΟΤ): Ήταν ένα παιχνίδι με διαφορετικούς στόχους για τις δύο ομάδες. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε την επαφή με τον ΟΦΗ γιατί στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στην 3η θέση, ο Αγροτικός Αστέρας για να κερδίσει και να αποφύγει την διαδικασία των play out. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για εμάς ήταν ιδιαίτερο γιατί πέρα από τον αξιόλογο αντίπαλο είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα γήπεδο το οποίο μόνο ο Αγροτικός Αστέρας γνωρίζει καλά για αυτό και πολλές ομάδες, ποιοτικές και καλές χάνουν. Ήμασταν αμυντικά πάρα πολύ καλά δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες, ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού, περιορίσαμε όπως έπρεπε τους χώρους αλλά ο Αγροτικός Αστέρας δεν έκανε καμία ευκαιρία. Όπως πήγαινε το παιχνίδι πήγαμε να το κλέψουμε καθώς ο Αγροτικός Αστέρας ανοίχθηκε, πίεσε βγήκε ψηλά. Υπήρχαν οι χώροι αλλά δεν είχαμε εμείς το καθαρό μυαλό να πετύχουμε ένα γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα, κοιτάμε το επόμενο με τον Πιερικό. Καλή συνέχεια. Σεμνά και ταπεινά προχωράμε για το επόμενο ματς και για την συμμετοχή στα play off. Ξέρουμε ότι ο Αγροτικός Αστέρας προσπαθεί να παίξει από τα άκρα αλλιώς παίζει με τον Σαπάνη. Αφού κλείσαμε τα πλάγια, κλείσαμε και την μεγάλη πάσα στον Σαπάνη και για αυτό κλειδώσαμε το αποτέλεσμα για το Χ. Παίξαμε με μια από τις πιο δυνατές και σοβαρές ομάδες της κατηγορίας. Στόχος είναι να κερδίζουμε παντού αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλά στον Αγροτικό Αστέρα όταν παίρνεις αποτέλεσμα είναι επιτυχία δεν είναι αποτυχία και για αυτό έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Υπήρχανε χώροι, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις αλλά δεν το πετύχαμε το γκολ γιατί δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος. Αν δεν είχε αυτή η ομάδα τα προβλήματα (σ.σ Αγροτικός Αστέρας) δε νομίζω ότι θα είχε αυτή την βαθμολογική συγκομιδή.

_____________________________________________________


Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή (20/3)

Παναιτωλικός- Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
ΟΦΗ- Εθνικός Αστέρας (15.00)
Καλλιθέα- Βέροια (15.00)
Πανθρακικός- Δόξα Δράμας (15.00)
Εθνικός- Θρασύβουλος (15.00)

Δευτέρα (21/3)

Ηλιούπολη- Λεβαδειακός (15.00, CONNX)
Ιωνικός- ΠΑΣ Γιάννινα (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 27 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    61
2. Παναιτωλικός    58
__________________________
3. ΟΦΗ    50
4. Τρίκαλα    47*
5. Διαγόρας    46*
6. Λεβαδειακός    45
__________________________
7. Δόξα Δράμας    35
8. Πανθρακικός    33
9. Βέροια    31
10. Ηλιούπολη    31
11. Εθνικός    30
12. Πιερικός    30*
__________________________
13. Αγροτικός Αστέρας    30*
14. Ιωνικός    29
15. Θρασύβουλος    29
16. Εθνικός Αστέρας    28
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    21
18. Καλλιθέα    17

* Αγροτικός Αστέρας, Τρίκαλα, Διαγόρας και Πιερικός έχουν ένα ματς περισσότερο.

1 σχόλιο:

  1. Παρακολούθησα τον αγώνα μεταξύ Αγροτικού Αστέρα – και Τρικάλων. Εδώ είναι για γέλια που οι ιδικοί ανεβάζουν τον πήχη πως η ομάδα των Τρικάλων σαν σύνολο αξίζει πολλά, μόνο μη ξεχάσουν να φορέσουν τα γυαλιά τους. Το μόνο θετικό που έχουν τρέχουν με όλο το πάθος τους για την νίκη, ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα. Αυτό πρέπει να το βλέπει ο ΠΑΣ ο κύριος Χρηστοβασίλης και ο κύριος Ντεμόλ , που μετά από τέσσερεις αγώνες κατάλαβε ότι η ομάδα χαλάρωσε. Αν δεν κερδίσετε τον Ιωνικό, το πρωτάθλημα κύριε Σαλμά δεν θα το δείτε.
    ΡΙΚΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή