Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κούγιας: "Η Ηλιούπολη στήνει όλο το ποδόσφαιρο"!


Στον εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, αναμένεται να καταθέσει -ξανά- ο Αλέξης Κούγιας! Ο γνωστός ποινικολόγος αυτή τη φορά δεν αναμένεται να καταθέσει για το σκάνδαλο με τις κασέτες, αλλά για το χθεσινό Ηλιούπολη – Λεβαδειακός!
Ο κ. Κούγιας λέγεται ότι έχει να κάνει μια σοβαρή καταγγελία για τον συγκεκριμένο χθεσινό αγώνα, στον οποίο είχαμε ανατροπή από 2-0 σε 2-4.
Eξάλλου, σε αυτό το ματς έγιναν τρελά πονταρίσματα που ξεπέρασαν ακόμα κι αυτά του Ολυμπιακός – ΑΕΚ!

Ο Αλέξης Κούγιας βγήκε στο ραδιόφωνο του «Sentra» να εξηγήσει...

«Το λέω χρόνια ότι η Ηλιούπολη στήνει όλο το ποδόσφαιρο!», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Την ώρα που κέρδιζε με 2-0 η Ηλιούπολη έγινε κατάθεση εκατομμυρίων υπέρ του Λεβαδειακού. Τι άλλο θέλει η ΕΠΟ και η Πολιτεία δηλαδή για να κινηθεί;», τόνισε και αποκάλυψε ότι ο ΟΠΑΠ είχε "φράξει" το συγκεκριμένο παιχνίδι.
«Ο ΟΠΑΠ έπρεπε να κάνει μηνυτήρια αναφορά. Δεν μπορεί να αφήνει έρμαιο το ελληνικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε και επιβεβαίωσε ότι θα πάει στον εισαγγελέα για να προχωρήσει καταγγελίες.

Νέες καταγγελίες Κούγια

Ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Football League κατονόμασε ως "ύποπτες" για προσυνενοημένα αποτελέσματα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Οι δηλώσεις του έγιναν έξω από το γραφείο το αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, όπου βρέθηκε σήμερα αφού είχε ζητήσει ο ίδιος να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, για να του παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Ο Κούγιας έκανε λόγο για "στημένους αγώνες", που αποφέρουν πολλά χρήματα σε παράγοντες ομάδων της Σούπερ Λίγκας αλλά της Fotball League.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σωματεία όπως η Ηλιούπολη, ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Διαγόρας, αλλά και φυσικά πρόσωπα, όπως ο αδελφός του αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκας, παλαίμαχου διαιτητή και προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου και του Γιώργου Τσακογιάννη, ο οποίος φέρεται -κατά τον κ. Κούγια- ως ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης, μέσω συγγενικού προσώπου του, της Ηλιούπολης.

Καταγγελίες με ονόματα
"Στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα κι ενώ ο Λεβαδειακός ηττάτο με 2-0 έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του και πρέπει να διερευνηθεί" δήλωσε ο ποινικολόγος, ο οποίος συνέχισε: "Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης.
Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα, που φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης όταν παίζει εντός Τρίπολης και όταν παίζει εκτός Τρίπολης. Η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β΄ Εθνικής, όπως στην Ηλιούπολη, στο Διαγόρα Ρόδου, στον Αγροτικό Αστέρα. Ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλιάδες ευρώ, σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλιάδες ευρώ".

"Τα 'κουκούτσια' είναι και στοιχηματική έκφραση"
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών που ακούγονται στις κασέτες, ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι η λέξη "κουκούτσια" δεν αφορά μόνο "στημένη διαιτησία" αλλά και τα στοιχήματα που παίζονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από την κατάθεσή του, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, θα κριθεί αν πρέπει να ανοίξει νέα δικογραφία για τους προσυνενοημένους αγώνες και το στοίχημα και αν αυτή θα μείνει ανεξάρτητη ή αν θα συσχετιστεί με τη δικογραφία της UEFA, που χειρίζεται η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.
 Στη δήλωσή του ο Κούγιας ανέφερε ότι "η φράση "κουκούτσια" που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα ότι αφορούσε τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε "κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα". Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτό αφορά σε στοιχηματική έκφραση. Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο την μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται, το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα.
Όποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Μπέος στις κασέτες καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου, είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Άρης-Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι 'αδύνατο να επηρέασα'".

Ακόμα συζητιούνται τα υπερβολικά ποσά που παίχτηκαν στο στοίχημα στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ξεπέρασε και το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ σε πονταρίσματα!

Απίστευτα χρηματικά ποσά παίχτηκαν στο παιχνίδι της Ηλιούπολης με τον Λεβαδειακό, όπου οι γηπεδούχοι νίκαγαν με 2-0, αλλά τελικά έχασαν 2-4. Ο τζίρος ξεπέρασε και αυτόν του χθεσινού ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ μετά το 2-0 παίχτηκαν αμέσως 100 χιλιάδες ευρώ στο «διπλό»!
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο είχε… εξαφανιστεί από τα προσφερόμενα κουπόνια στις περισσότερες πλατφόρμες (!!!), ενώ ούτε ο ΟΠΑΠ δεν το συμπεριέλαβε, έγινε τζίρος 870 χιλιάδων ευρώ (!!!) στην Betfair, την ίδια ώρα που στο μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ ο αντίστοιχος τζίρος ήταν 480 χιλιάδες ευρώ!
Το «διπλό» του Λεβαδειακού πριν από τον αγώνα είχε ταιριασμένο το 90% του στοιχηματισμού (δηλαδή ήταν τεράστιο φαβορί), ενώ το ματς δεν μπορούσε κανείς να το βρει ούτε σε live προσφορά, παρά μόνο από την Betfair.
Το ματς ξεκίνησε με τζίρο 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ ακόμη και μετά το 2-0 υπέρ της Ηλιούπολης, ο «άσος» έδινε απόδοση οριακά λίγο κάτω από το 2, ενώ το «διπλό» προσφέρθηκε φευγαλέα σε απόδοση 3…
Με το που έγινε το 2-0 παίχτηκαν αμέσως άλλα 100 χιλιάδες ευρώ (!), ενώ όταν ο Λεβαδειακός μείωσε σε 2-1 «φορτώθηκαν» άλλα 300 χιλιάδες ευρώ! Εκείνη τη στιγμή το «διπλό» έδινε απόδοση 1,40 με σαφώς πτωτική τάση!
Όταν το σκορ έγινε 2-2 το παιχνίδι είχε «φορτώσει» τζίρο 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ το «διπλό έδινε 1,28, παρότι η εξέλιξη ήταν άκρως αμφίρροπη!
Ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 2-2 το «διπλό» έδινε απόδοση 1,08 και λίγο αργότερα 1,05 βρέθηκε κάποιος, ο οποίος πόνταρε πάνω σε αυτές τις τιμές 7 χιλιάδες ευρώ!
Μετά και το 2-3 η νίκη του Λεβαδειακού είχε απόδοση 1,05, πάνω στην οποία πόνταραν συγκεκριμένοι παίκτες (προφανώς) με… απόθεμα χρημάτων.
Με άλλα λόγια, το παιχνίδι Ηλιούπολης-Λεβαδειακού έκανε τζίρο 870 χιλιάδες ευρώ, κατά τη διάρκεια του live «φόρτωσε» περίπου 600 χιλιάδες ευρώ (!) και το 90% των παικτών πόνταραν στο «διπλό» του Λεβαδειακού, παρότι η διακύμανση του σκορ έδειχνε έναν εντελώς αντίθετο «δρόμο»!!!
Κι όλα αυτά στην πλατφόρμα της Betfair, γιατί στις υπόλοιπες το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε… αποσυρθεί.
Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα στοιχεία ενεργοποιούν αυτόματα τα alerts της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, χαρακτηρίζεται σαν ύποπτο, χωρίς βεβαίως να σημαίνει πως μπορεί να αποδειχτεί πως κάτι μεμπτό έχει συμβεί… Άλλο ενδείξεις, άλλο αποδείξεις.

Video του συγκεκριμένου αγώνα

1 σχόλιο: