Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


* Από τις 05/01/1994 έχει να επικρατήσει ο Παναιτωλικός στην Καισαριανή. Εκτοτε μετρά τέσσερις ήττες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Στη ζώνη των πλέι άουτ βρίσκονται οι Καισαριανιώτες, αλλά έπειτα από τα αποτελέσματα της Κυριακής έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην 9η θέση. Για να γίνει αυτό, βέβαια, θα πρέπει να διακόψουν το σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους κόντρα στον Παναιτωλικό.
Στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τη Δόξα Δράμας οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Ετσι, ο βαθμός χαρακτηρίστηκε θετικός από τον τεχνικό Νίκο Παντέλη. Περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν και το ευχάριστο για τον προπονητή του Εθνικού Αστέρα είναι ότι θα έχει επιπλέον λύσεις στο δεύτερο διαδοχικό ματς στην Καισαριανή. Η διοίκηση μπορεί να ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει, όμως σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην παραμονή του στον πάγκο.
Ο αμυντικός Καρατζάς (24 συμ.) και ο επιθετικός Χανιώτης (5/2) θα επιστρέψουν στη βασική ενδεκάδα. Αντίθετα, πι μέσοι Σανόκο (7 συμ.), Βάσι (13 συμ.) και ο αμυντικός Τραορέ (23 συμ.) είναι τιμωρημένοι. Τραυματίας ο επιθετικός Αντονι (18 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Κοτταράς - Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Καρατζάς, Παπαζούδης - Σκάρος, Παριανός, Διαμάντης, Φραντζεσκί, Λουάμο - Χανιώτης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Νέο βήμα για την απευθείας άνοδο θέλουν να κάνουν οι Αγρινιώτες και να πλησιάσουν εκ νέου τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα στους τρεις βαθμούς. Οι «κυανοκίτρινοι» τόνωσαν την ψυχολογία τους με το τρίποντο σε βάρος της Βέροιας και θα αναζητήσουν ανάλογο αποτέλεσμα στην Καισαριανή για να απομακρυνθούν εκ νέου από τον 3ο ΟΦΗ στους 8 πόντους.
Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη «βασίλισσα του βορρά» ο Παναιτωλικός ήταν το μεγάλο φαβορί. Οι φιλοξενούμενοι, όμως παρότι παρατάχθηκαν αποδεκατισμένοι τον δυσκόλεψαν πολύ και «λύγισαν» στο 95’ με χρυσό σκόρερ τον επιθετικό Καραμαλίκη. Ετσι, πλησίασαν τον ΠΑΣ και είδαν τις ελπίδες για την πρώτη θέση να αυξάνονται.
Ο Εθνικός Αστέρας έχει ηττηθεί στο γήπεδό του μόνο από τους Γιαννιώτες, αλλά στο Αγρίνιο θεωρούν ότι αν δείξουν το καλό τους πρόσωπο θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη βάση τους με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Παρά τις απουσίες, εξάλλου, έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν το απαραίτητο βάθος στον πάγκο για να καλύψουν τα κενά.
Ο στόπερ Κούσας (17/3) αποθεραπεύτηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Εκτός πλάνων έμεινε ο τραυματίας επιθετικός Καραμαλίκης (16/4) και ο τιμωρημένος μέσος Μπαϊκαρά (21/2).
Πιθανή σύνθεση (4-1-4-1): Τζενάμο – Παλαιολόγος, Αναστασιάδης, Εντζενγκουέλε, Βούκοβιτς – Μουμίν – Θεοδωρίδης, Τζόνσον, Παππάς, Ρότσα – Γκούρμα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μόλις μία ήττα, από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει γνωρίσει στο γήπεδό του ο Εθνικός Αστέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναιτωλικός θα έχει πολύ δύσκολο έργο στην Καισαριανή, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» με πιθανή απώλεια θα βρεθούν αγκαλιά με τα πλέι άουτ. Οι Αγρινιώτες έχουν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και τουλάχιστον τον πόντο μπορούν να τον αποσπάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου