Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΒΕΡΟΙΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ


ΒΕΡΟΙΑ: Με την 3η διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά φέτος, φλερτάρει η «βασίλισσα του βορρά». Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι «κυανέρυθροι» να παρουσιάσουν το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο των δύο προηγούμενων εβδομάδων, προκειμένου να απομακρυνθούν έξι βαθμούς από τις θέσεις των μπαράζ.
Μετά την επικράτηση επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, η ομάδα της Ημαθίας έκαμψε και την αντίσταση της υποβιβασμένης Καλλιθέας στο Ελ Πάσο. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Καλαϊτζίδη πήραν άνετα το τρίποντο και γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν τα καταφέρουν και απέναντι στον Ιωνικό θα βρεθούν σε απόσταση ασφαλείας από τα μπαράζ. Είναι αήττητοι στα έξι τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει στο γήπεδό τους και θα πιέσουν για ένα γρήγορο γκολ απέναντι στην πολύ καλή αμυντική γραμμή των Νικαιωτών.
Ο επιθετικός Κουτσοσπύρος (8/3) είναι το τελευταίο πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία. Εκτός βρίσκεται και ο μέσος Γεωργιάδης (17/1), όπως και ο αμυντικός Μπάρμπας (20/1) που θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας. Εξέτισε την ποινή του ο χαφ Καλογέρης (17/2).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Καντιμοίρης – Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Καπίας – Καλογέρης, Μπλαζέφσκι, Μιχαλόπουλος, Καλτσάς – Μπαργκάν, Σαϊτιώτης.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Με όπλο την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται στις τελευταίες αγωνιστικές θα παραταχθούν οι «κυανόλευκοι» στη Βέροια. Οι Νικαιώτες έχουν συγκομιδή 11 πόντων στα πέντε τελευταία ματς και είναι ζωντανοί στη μάχη της αποφυγής των πλέι άουτ. Ατού τους μέχρι τώρα η άψογη αμυντική λειτουργία, αφού διατηρούν την εστία τους απαραβίαστη για 480 λεπτά.
Ο Ιωνικός αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και στα τελευταία παιχνίδια παίζει κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας της αδυναμίας της διοίκησης να σφραγίσει εισιτήρια. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Μίκι Τσίρκοβιτς παλεύουν όλα τα ματς και την περασμένη εβδομάδα πήραν τον βαθμό απέναντι στον πρωτοπόρο ΠΑΣ. Το αποτέλεσμα αυτό τους τόνωσε ακόμα περισσότερο το ηθικό, ενώ στο πλευρό τους θα έχουν και την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν (2-3-0) στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.
Ο Τσίρκοβιτς δεν υπολογίζει για το ματς με τη Βέροια στον κεντρικό αμυντικό Αρβανίτη (23/1) και τον μέσο Πολίτη (11 συμ.) που είναι τιμωρημένοι. Εκτός έμεινε και ο χαφ Σπυριδάκης (18 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Θεοδωρόπουλος – Δελήμπασης, Βλάχος, Ανυφαντάκης, Λαμπρόπουλος – Πασάς, Χατζής, Αλβες, Μανιάτης, Μεϊντής - Τομάς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η παράδοση είναι υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ η πορεία τους στα τελευταία ματς δείχνει ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για τη Βέροια. Το ρόστερ των «κυανόλευκων» είναι μικρό και με απουσίες όπως αυτές των βασικών Αρβανίτη, Σπυριδάκη που δύσκολα μπορούν να καλυφθούν. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν πετούν φωτιές στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν δεχτεί γκολ για 480 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου