Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σπουδαίο "διπλό" ο Παναιτωλικός - Βαθμολογική ανάσα για τον Θρασύβουλο (+Video)


Με γκολ του Ετζενγκουέλε στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός πέρασε από την Καισαριανή με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα και κράτησε την διαφορά από τον ΟΦΗ. Διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για το γκολ.

Μια σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την απευθείας άνοδο στην Superleague, πήρε ο Παναιτωλικός στο γήπεδο της Καισαριανής.
Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ με γκολ του Ετζενγκουέλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Αστέρα και κράτησε την διαφορά των οκτώ βαθμών από τον τρίτο ΟΦΗ στην βαθμολογία.
Ο Παναιτωλικός που είχε στο πλευρό του και 1.500 φίλους του, ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έχασε αρκετές ευκαιρίες.
Το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Αγρινιώτες, σημειώθηκε με κεφαλιά του Ετζενγκουέλε στο 91' μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για φάουλ του παίκτη του Παναιτωλικού πάνω στον Παριανό.
Βέβαια, πριν ο Ετζενγκουέλε απωθήσει τον Παριανό, ο Μπενίσκος είχε πάρει "αγκαλιά" τον αμυντικό του Παναιτωλικού και ο διαιτητής θα μπορούσε να δείξει το σημείο του πέναλτι.
 Μετά από τετράλεπτη διακοπή και ένταση, ο διαιτητής Μαντάκης μέτρησε κανονικά το γκολ και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη φτάνοντας στους 58 βαθμούς. Από την άλλη ο Εθνικός Αστέρας έμεινε στους 28.


Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Φυλή, ο Θρασύβουλος νίκησε με 3-2 τον Πανθρακικό στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Ένα σημαντικό βήμα για να αποφύγει τα πλέι άουτ έκανε ο Θρασύβουλος. Η ομάδα της Φυλής στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής επικράτησε με 3-2 του Πανθρακικού και έφτασε έτσι στους 29 βαθμούς. Από την άλλη ο Πανθρακικός παρέμεινε στους 33.
 Στο πρώτο ημίχρονο οι "πράσινοι" του Άκη Μάντζιου μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 16ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Φρίμπονγκ με πλασέ στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Ζαχαρόπουλος στο 16' διπλασίασε τα τέρματα για τον Θρασύβουλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς η ομάδα της Κομοτηνής ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα. Στο 49' ο Σουλτανίδης με κεφαλιά μείωσε αρχικά σε 1-2 και στο 59' ο Αρσενίεβιτς με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 2-2.
 Τελικά η απάντηση του Θρασύβουλου ήταν άμεση και στο 61' ο Ζαχαρόπουλος και πάλι έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή του Πανθρακικού και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την ομάδα της Φυλής.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Εθνικός Αστέρας- Παναιτωλικός 0-1

(91' Ετζενγκουέλε)

Με γκολ στο 90ο λεπτό που αμφισβητήθηκε έντονα για φάουλ του σκόρερ Ετζενγκουέλε στον Παριανό, ο Παναιτωλικός κατέκτησε τους τρεις βαθμούς στην Καισαριανή και διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του (ΟΦΗ, Τρίκαλα) έφτασε ακόμη πιο κοντά στην απευθείας άνοδο στη Super League.

Έως τη στιγμή του μοναδικού τέρματος στο "Μιχάλης Κρητικόπουλος", το παιχνίδι κυλούσε βασανιστικά, ήταν μάλλον ανιαρό χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οδηγείτο μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια στην ισοπαλία χωρίς σκορ. Ο Παναιτωλικός, πιο ποιοτικό σύνολο, είχε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε καταφέρει να μετουσιώσει σε γκολ τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε σε προσπάθειες κυρίως των Γκούρμα και Θεοδωρίδη. Ο Αστέρας, βολεμένος με το βαθμό, δεν εμφάνισε επιθετικές τάσεις και ουσιαστικά απείλησε μόνο με τον Χανιώτη στο 61'.

Παρόλο όμως που άντεξε για 90 λεπτά, πέταξε την ευκαιρία την καθοριστική στιγμή. Τότε που ο Ετζενγκουέλε, μετά από αλληλοσπρωξίματα με τον Μπενίσκο (περισσότερο του γίνεται πέναλτι), πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά. Όλος ο Αστέρας έπεσε πάνω στο βοηθό, θεωρώντας ότι πριν ο παίκτης του Παναιτωλικού σκοράρει έσπρωξε με τον χέρι τον Παριανό που επιχείρησε να μπει στη φάση. Ωστόσο ο διαιτητής δεν άλλαξε άποψη (ο τηλεοπτικός φακός φαίνεται να τον δικαιώνει) και το 0-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

To φιλμ του αγώνα

6ο λεπτό: Πλασέ του Γκούρμα από πλάγια θέση, ο Κοτταράς αγγίζει λίγο την μπάλα, της αλλάζει πορεία και την στέλνει κόρνερ.
20ο λεπτό: Γυριστό σουτ του Λουάμο, ο Τζενάμο μπλοκάρει σταθερά.
53ο λεπτό: Σουτ του Γκούρμα με το αριστερό, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58ο λεπτό: Χωρίς ισορροπία σώματος, ο Καούνος δεν μπορεί να στείλει προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
61ο λεπτό: Με κεφαλιά του Χανιώτη απειλεί ο Αστέρας.
82ο λεπτό: Οριακή φάση με τον Μπενίσκο να βγαίνει τετ α τετ αλλά να ανακόπτεται από το βοηθό.
84ο λεπτό: Μονοκόμματο σουτ του Θεοδωρίδη, η μπάλα περνάει άουτ.
90ο λεπτό: Γκολ! Μετά από αλληλοσπρωξίματα μέσα στην περιοχή, ο Ετζενγκουέλε κερδίζει τη μάχη στον αέρα και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού Αστέρα. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για φάουλ του σκόρερ στον Παριανό.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αστέρας: Κοτταράς, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Καρατζάς, Παπαζούδης, Σκάρος, Παριανός, Φραντζεσκί, Διαμάντης (77' Μπενίσκος), Λουάμο (90' Παντίδος), Χανιώτης

Παναιτωλικός: Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Μουμίν, Παππάς (46' Καούνος), Μπουμάλ (80' Τζόνσον), Θεοδωρίδης (97' Δέντσας), Γκούρμα

Video του αγώνα – Εθνικός Αστέρας – Παναιτωλικός 0-1


_________________________________________________________


Θρασύβουλος- Πανθρακικός 3-2

(10' Φρίμπονγκ, 16', 61' Ζαχαρόπουλος- 49' Σουλτανίδης, 59' Αρσενίεβιτς)

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι στο γήπεδο της Φυλής. Μπορεί ο Θρασύβουλος να πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με τους Φρίμπονγκ και Ζαχαρόπουλο, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο ο Πανθρακικός δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48') μείωσε με τον Σουλτανίδη, ενώ στο 60' ισοφάρισε με τον Αρσενίεβιτς. Η χαρά πάντως των "ακριτών" δεν διήρκησε πολύ. Στην επόμενη φάση του αγώνα κι αμέσως μετά τη σέντρα, ο Ζαχαρόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και με διπλή προσπάθεια (απέκρουσε προσωρινά ο Κουτσόπουλος) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε ελπίδα στην ομάδα της Αττικής.

Το φιλμ του αγώνα

10ο λεπτό: Γκολ! Με κοντινή προβολή ο Φρίμπονγκ έδωσε προβάδισμα στον Θρασύβουλο.
15ο λεπτό: Γκολ! Ο Ζαχαρόπουλος μετά από κεφαλιά πάσα αντιπάλου βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για το 2-0.
48ο λεπτό: Γκολ! Ο Σουλτανίδης με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ μειώνει για τον Πανθρακικό.
59ο λεπτό: Ο Σιδεράκης πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
60ο λεπτό: Γκολ! Ο Αρσενίεβις με σουτ νίκησε τον Σιδεράκη και ισοφάρισε για τον Πανθρακικό.
61ο λεπτό: Γκολ! Ο Ζαχαρόπουλος με διπλή προσπάθεια μετά από απόκρουση του Κουτσόπουλου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο Θρασύβουλο.

Οι συνθέσεις:

Θρασύβουλος: Σιδεράκης, Κακαράς, Κολοτούρος, Παπαθανασίου, Νικλητσιώτης (56' Μπακαστέτας), Σταμόγιαννος, Φρίμπονγκ (84' Παληγεώργος), Ζαχαρόπουλος, Κατσίκης, Μίχος (64' Πρίπου), Ζώνας.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Νατσούρας (82' Ρεκλείτης), Βαγγελόπουλος, Ρομπέρ, Ζησόπουλος, Νικέζ, Κριστ (46' Κριστ), Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης, Ούλμερς

Video του αγώνα – Θρασύβουλος – Πανθρακικός 3-2



 _________________________________________________________

 Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Βέροια- Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα- Καλλιθέα 3-1
Πιερικός- Ιωνικός 0-0
Λεβαδειακός- Εθνικός 2-1
Αγροτικός Αστέρας- Διαγόρας 3-0
Τρίκαλα- Ηλιούπολη 4-0
Δόξα Δράμας- ΟΦΗ 0-2
Εθνικός Αστέρας- Παναιτωλικός 0-1
Θρασύβουλος- Πανθρακικός 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    61
2. Παναιτωλικός    58
__________________________
3. ΟΦΗ    50
4. Τρίκαλα    46
5. Λεβαδειακός    45
6. Διαγόρας    43
__________________________
7. Δόξα Δράμας    35
8. Πανθρακικός    33
9. Ηλιούπολη    31
10. Βέροια    31
11. Εθνικός    30
12. Πιερικός    30
__________________________
13. Αγροτικός Αστέρας    29
14. Θρασύβουλος    29
15. Ιωνικός    29
16. Εθνικός Αστέρας    28
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    21
18. Καλλιθέα    17

Επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο (19/3)

Αγροτικός Αστέρας- Τρίκαλα
Διαγόρας- Πιερικός

Κυριακή (20/3)

Παναιτωλικός- Αναγέννηση Καρδίτσας
ΟΦΗ- Εθνικός Αστέρας
Καλλιθέα- Βέροια
Πανθρακικός- Δόξα Δράμας
Εθνικός- Θρασύβουλος

Δευτέρα (21/3)

Ιωνικός- ΠΑΣ Γιάννινα
Ηλιούπολη- Λεβαδειακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου