Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά να περιέλθουν σ' αυτόν τα γήπεδα


Το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής, το αθλητικό κέντρο της Λινοπούλας και το εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες» ζητάει από την πολιτεία ο δήμος Ιωαννιτών, σύμφωνα και με τις επιταγές του σχεδίου «Καλλικράτης».

 Αυτή τη φορά όμως το αίτημα μεταφέρθηκε στους καθ’ ύλη αρμόδιους, στο υπουργείο Πολιτισμού. Εκεί, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεολαίας και Αθλητισμού του δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα Άθλησης και Διατροφής του υπουργείου Υγείας Κώστα Παταβούκα και τον ειδικό σύμβουλο του υφυπουργού Πολιτισμού και ΤουρισμούΓιώργου Νικητιάδη, Περικλή Βασιλάκη. Ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε το αίτημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της παραχώρησης των δύο εκτάσεων, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο και για τα σχέδια που έχει ο δήμος Ιωαννιτών, για τους «Ζωσιμάδες» τουλάχιστον. Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε τη θέση ότι το γήπεδο έχει ολοκληρώσει την αποστολή του πλέον και ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί. Στη θέση του, ο κ. Φίλιος φιλοδοξεί να φτιάξει αθλητικό πάρκο και υπόγειο πάρκινγκ διακοσίων θέσεων.
Για να γίνει κάτι τέτοιο φυσικά, θα πρέπει να υποκατασταθεί το γήπεδο. Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους κ.κ. Παταβούκα και Βασιλάκη για την πρόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα να προχωρήσει «σε επένδυση 87 εκατομμυρίων ευρώ» όπως αναφέρει, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο γήπεδο ποδοσφαίρου. Η τοποθεσία του νέου γηπέδου δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια, αλλά θα είναι στον Κατσικά όπως όλα δείχνουν (και προβλέπει και το Ρυθμιστικό). Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τους φορείς να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Ούτως ή άλλως, η θέση της ΓΓΑ είναι θετική προς ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ειδικά αν την απαλλάσσουν από γήπεδα τα οποία δεν μπορεί να συντηρήσει. Γι αυτό άλλωστε έχουν συσσωρευτεί και χρέη προς το δήμο Ιωαννιτών, από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, χρέη που ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να εξοφληθούν. Επίσης, πήρε μέρος σε συνέδριο για τον αθλητισμό, όπου συζητήθηκαν θέματα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη των αθλητικών συλλόγων και των ομάδων και για την οργάνωση αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου