Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Λύτρωση για τον ΟΦΗ στο παραπέντε (+Video)


Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βερόν στο 85' ο ΟΦΗ νίκησε τον Εθνικό με 1-0 και μείωσε την διαφορά από τον Παναιτωλικό στους τέσσερις βαθμούς. Ήττα-σοκ στις καθυστερήσεις για τα Τρίκαλα από την Βέροια (2-1). Πλησιάζει η Δόξα Δράμας στα πλέϊ οφ (4-0 τον Αγροτικό).

Νέο ενδιαφέρον απέκτησε το πρωτάθλημα της Football League, τόσο για την δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στην μεγάλη κατηγορία, όσο και για τα πλέϊ οφ.

Στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής, ο ΟΦΗ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βερόν στο 85', νίκησε με 1-0 τον Εθνικό και έφτασε στους 59 βαθμούς, μειώνοντας την διαφορά από τον δεύτερο Παναιτωλικό στους τέσσερις βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, στην Ημαθία, τα Τρίκαλα γνώρισαν την ήττα-σοκ από την Βέροια με 2-1 με δύο γκολ που σημειώθηκαν στο 90' και το 91' και παρέμεινε στην πέμπτη θέση με 50 βαθμούς, ενώ η Βέροια έφτασε στους 40.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Διαγόρα στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία με τους φιλοξενούμενους να μένουν στους 49 βαθμούς.

Έτσι, η Δόξα Δράμας η οποία συνέτριψε με 4-0 τον Αγροτικό Αστέρα, έφτασε στους 47 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Διαγόρα και τρεις από τα Τρίκαλα και ελπίζει πλέον στην είσοδό της στα πλέϊ οφ.

Στο "Ελ Πάσο" η Καλλιθέα και ο Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, ενώ στην Καισαριανή,η Ηλιούπολη πήρε μεγάλο "διπλό" επί του Εθνικού Αστέρα με 2-1. Το Σάββατο στην Κομοτηνή Πανθρακικός και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1.

Η αυλαία της 30ης αγωνιστικής πέφτει την δεύτερα με δύο αναμετρήσεις. Στα Γιάννενα, ο πρωτοπόρος ΠΑΣ θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό, ενώ στην Φυλή θα αναμετρηθούν ο Θρασύβουλος με τον Πιερικό.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Καλλιθέα-Ιωνικός 2-2

(28' Παραράς, 36' πεν. Ντακόλ - 18' Πασάς, 62' Σπυριδάκης)

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Καλλιθέα και Ιωνικός. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21' με κοντινό πλασέ του Πασά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άλβες, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα (στο 28') με ανάποδο ψαλίδι του Παραρά από το ύψος του πέναλτι. Τελικά, η Καλλιθέα ανέτρεψε τα δεδομένα, πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντακόλ στο 36ο λεπτό, όμως στο 62ο λεπτό, ο Σπυριδάκης διαμόρφωσε το τελικό σκορ με συρτό σουτ.

Καλλιθέα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Τακίδης, Ζουμπουλάκης, Σταύρου, Κισκαμπάνης, Παραράς, Καλτσάς (75' Πινδώνης), Ηρακλής (64' Τεγούσης), Μουρατίδης (67' Μαρουκάκης), Καραδήμος, Πλατέλλας, Ντακόλ.

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος, Άλβες, Γιόνδης (85' Δελήμπασης), Πασάς, Σπυριδάκης, Μεϊντής, Ρουσάκης, Πολίτης, Χιονίδης (54' Παπαδόπουλος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός (Αχαϊας) 


ΟΦΗ- Εθνικός 1-0

(85' πεν. Βερόν)

Παρολίγον αυτόχειρας για ακόμη μία φορά πήγε να γίνει ο ΟΦΗ, ο οποίος έστω και στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, δάμασε τον Εθνικό. Οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες στο 72ο λεπτό, λόγω αποβολής του Φαρινόλα, κάτι που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους Κρητικούς. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο 86ο λεπτό με "χρυσό" σκόρερ τον Βερόν, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Βλόνταρτσικ από τον Σιλιγαρδάκη. Έτσι, ο ΟΦΗ έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της απευθείας ανόδου, αφού η διαφορά από τον δεύτερο Παναιτωλικό, μειώθηκε στους 4 βαθμούς.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σταυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος (88' Ρούσεφ), Γεωργίου, Μπερτίν, Κατσικογιάννης, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (46' Τάντιτς), Παπουλής, Ζορμπάς (95' Ρόβας), Βλόνταρτσικ.

Εθνικός (Νίκος Παντέλης): Παγούδης, Σύρος, Παγώνης, Γκράιμς, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, Φαρινόλα, Ουατάρα, Ψιάνος (92' Βιδάλης), Βασιλόγιαννης (88' Καραχάλιος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόλιας (Αθηνών) 

Video με το γκολ



Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας 2-1

(25' πεν Ντοριβάλ, 65' Σίλβα- 63' Φράγκος)

Σημαντική νίκη που την κρατά στο παιχνίδι της παραμονής σημείωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας επί του Διαγόρα. Οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 8', όταν ο Μπαντάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ταμπάση, όμως αυτό δεν άργησε να γίνει. Στο 25', ο Ντοριβάλ άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, σε μία φάση που αποβλήθηκε ο Καρπαθάκης. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ζλάτκοβιτς στο 28' και ισοφάρισαν με τον Φράγκο στο 63', όμως η Αναγέννηση έφτασε στο πολυπόθητο "τρίποντο" στο 65' με τον Σίλβα.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουτρομάνος (70' Αγγελόπουλος), Κουρτεσιώτης, Μπαντάς, Ματεντζίδης, Ραονέ, Σενόνε, Μπιτέλης, Ντοριβάλ (60' Σίλβα), Αθανασιάδης (66' Ροντρίγκο), Μπουντούρης.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Πεταυράκης (82' Χριστοφιλέας), Χατζόπουλος, Ρέγιες, Ζλάτκοβιτς, Φράγκος, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Καρπαθάκης, Πουλόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας) 


Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-2

(35' Λουάμο- 45' Θάνος, 60' Κρητικός)

Σημαντικό βήμα για την αποφυγή των πλέι άουτ έκανε η Ηλιούπολη, η οποία επικράτησε 2-1 του Εθνικού Αστέρα, στο γειτονικό ντέρμπι. Ο συνήθης ύποπτος των γηπεδούχων Λουάμο, έδωσε το προβάδισμα στο 35' όμως με την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Θάνος έφερε το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο "ήλιος" κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό από νωρίς (στο 60' με τον Κρητικό) και στη συνέχεια φρόντισε να κρατήσει το υπέρ του σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Εθνικός Αστέρας (Γιάννης Πετράκης): Κοτταράς (46' Γκίτκος), Καρατζάς, Τραορέ, Σκάρος, Χωριανόπουλος, Διαμάντης, Βάσι, Λουάμο (68' Φραντζεσκί), Χανιώτης, Παντίδος (68' Μπενίσκος), Άντονι.

Ηλιούπολη (Θύμιος Γεωργούλης): Μαράμας, Λαμπρόπουλος, Δημήτρης, Ρουσάκης (88' Άλμπι), Νικολόπουλος, Θάνος, Μπέριος, Ηλιόπουλος (46' Νιάρος), Κρητικός, Σικαλιάς (77' Λεοντίου), Ουρόσεβιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας) 


Βέροια-Τρίκαλα 2-1

(90' Καλογέρης, 91' Σαϊτιώτης- 3' Μανουσάκης)

Φινάλε βγαλμένο από σενάριο του Άλφρεντ Χίτσκοκ έλαβε χώρα στη Βέροια, όπου η ομώνυμη ομάδα με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ανέτρεψε άρδην το σκηνικό του αγώνα και πήρε τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με γκολ από τα... αποδυτήρια, όμως η αποβολή του Μπουκουβάλα στο 85' τους στοίχισε, αφού η ομάδα της Ημαθίας χτύπησε δις με τους Καλογέρη και Σαϊτιώτη στο 90' και το 91' αντίστοιχα.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς (46' Καπίας), Μπάρμπας, Καλογέρης, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπλαζέφσκι (46' Μιχαλόπουλος), Σαϊτιώτης, Κουτσοσπύρος (67' Λαναρής).

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Μπριλάκης, Σαρακατσάνος, Κόρμπος, Χρήστου, Σαββίδης (85' Γιώτας), Μανουσάκης, Μίνγκας, Ένοκ, Ουέλινγκτον (78' Στεπάνοβιτς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκράνας (Ξάνθης) 


Δόξα Δράμας-Αγροτικός Αστέρας 4-0

(27' Μαρκόφσκι, 41' Σιάκκας, 52' Χλωρός, 76' Καπέλ)

Ζωντανή στο κυνήγι της 6ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ έμεινε η Δόξα Δράμας, η οποία φιλοδώρησε τον Αγροτικό Αστέρα με τέσσερα γκολ. Οι “μαυραετοί” άνοιξαν το σκορ στο 27' με κοντινό σουτ του Μαρκόφσκι και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 41' με δυνατό σουτ του Σιάκκα, ύστερα από πλασαριστή εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες. Η νίκη των γηπεδούχων “κλείδωσε” στο 53ο λεπτό, με πλασέ του Χλωρού και έγινε ακόμα πιο εμφατική στο 76', μετά από ασίστ του Μοσχάκη και σουτ του Καπέλ.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας, Χλωρός (71' Μοσχάκης), Γκονζάλες (79' Τσιμπλίδης), Μαρκόφσκι, ντε Φαρία (58' Καπέλ), Λίμα, Καρακώστας.

Αγροτικός Αστέρας (Σήφης Μωυσίδης): Γλύκος, Γόγολος, Κούτσης (59' Κωνσταντινίδης), Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Τσούκλης (59' Μπεκιάρης), Χασιώτης, Γέσιτς (68' Μερεσιώτης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) 


Πανθρακικός-Παναιτωλικός 1-1

(72' Αρσενίεβιτς-73' Θεοδωρίδης)

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Λιαπάκης (78' Κανωτίδης), Μάλκι (64' Ορλάντο), Σουλτανίδης, Αρσενίεβιτς, Ρομπέρ (43' λ.τρ. Ούλμερς).

Παναιτωλικός: Τζενάμο, Παλαιολόγος (59' Μπελεβώνης), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν (77' Δέντσας), Ρότσα, Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης, Καούνος (28' λ.τρ. Καραμαλίκης).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (11/4)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (18.00, CONNX)
Θρασύβουλος-Πιερικός (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 30 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    65*
2. Παναιτωλικός    63
__________________________
3. ΟΦΗ    59
4. Λεβαδειακός    52*
5. Τρίκαλα    50
6. Διαγόρας    49
__________________________
7. Δόξα Δράμας    47
8. Βέροια    40
9. Πανθρακικός    38
10. Ηλιούπολη    35
11. Πιερικός    34*
12. Ιωνικός    34
__________________________
13. Εθνικός Αστέρας    33
14. Θρασύβουλος    32*
15. Εθνικός    31
16. Αγροτικός Αστέρας    31
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    27
18. Καλλιθέα    19

* ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Θρασύβουλος και Πιερικός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου