Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πανθρακικός-Παναιτωλικός 1-1


Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς της Κομοτηνής, μεταξύ του Πανθρακικού και του Παναιτωλικού το οποίο άνοιξε την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Football League.

Ο Παναιτωλικός έμεινε μακριά από τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά στο γήπεδο της Κομοτηνής, κι έτσι το θρίλερ για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στη Super League συνεχίζεται.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό το πρωτάθλημα να αποκτά νέο ενδιαφέρον, καθώς ο Παναιτωλικός έφτασε στους 63 βαθμούς και αν την Κυριακή ο ΟΦΗ επικρατήσει του Εθνικού, τότε θα μειώσει την διαφορά από την δεύτερη θέση στους τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη ο Πανθρακικός έφτασε στους 38 βαθμούς.

Το παιχνίδι που παρακολούθησαν οι 2.000 φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο ΔΑΚ Κομοτηνής, ήταν μέτριο, με τον Πανθρακικό να ανοίγει το σκορ στο 72', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αρσενίεβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο για να κάνει το 1-0.

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση και στο 73', ο Θεοδωρίδης έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Νατσούρα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κουτσόπουλου για να γίνει το τελικό 1-1.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός σημείωσε γκολ με τον Κούσα, το οποίο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του παίκτη της ομάδας του Αγρινίου στον Νατσούρα.

Αναλυτικότερα:

Πανθρακικός-Παναιτωλικός 1-1

(72' Αρσενίεβιτς-73' Θεοδωρίδης)

Στο πρώτο ημίχρονο, οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές, με τους Αγρινιώτες να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 27' ο Κουτσόπουλος νίκησε σε τετ α τετ τον Καούνο και στο 39' οι αμυντικοί του Πανθρακικού έδιωξαν πάνω στη γραμμή την προβολή του Καραμαλίκη.

Στην πρώτη ουσιαστική καλή φάση των γηπεδούχων, στο 72', ο Αρσενίεβιτς άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η χαρά των παικτών του Σάββα Παντελίδη δεν κράτησε πολύ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Θεοδωρίδης με σουτ από τα 30 μέτρα (και αφού η μπάλα κόντραρε στον Νατσούρα), κατέληξε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου.

Ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να "αποδράσει" με το διπλό, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στο 88ο λεπτό, ο Κούσας παραβίασε την εστία του Πανθρακικού, όμως δεν υπήρξε γκολ, καθώς ο διαιτητής Ευαγγέλου θεώρησε πως ο 28χρονος αμυντικός υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, ενώ στο 91', οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν πάνω στη γραμμή την μπάλα, μετά την προσπάθεια του Μπαϊκαρά.

Έτσι, αν ο ΟΦΗ επικρατήσει την Κυριακή (10/04) του αποδεκατισμένου Εθνικού, η διαφορά με τον Παναιτωλικό θα μειωθεί στους 4 βαθμούς, τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο διαιτητής του αγώνα Ευαγγέλου (Αθηνών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λιαπάκη, Σίμωση, Μουμίν και Παλαιολόγο.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Λιαπάκης (78' Κανωτίδης), Μάλκι (64' Ορλάντο), Σουλτανίδης, Αρσενίεβιτς, Ρομπέρ (43' Ούλμερς).

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος (60' Μπελεβώνης), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Κούσας, Ετζενγκέλε, Μουμίν (77' Δέντσας), Ρότσα, Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης, Καούνος (28' Καραμαλίκης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντουρέλης, Χαρίτος (Αθηνών)
Κίτρινες: Λιαπάκης / 31' Μουμίν, 47' Παλαιολόγος
Κόκκινες:

Συνέντευξη Τύπου

Σάββας Παντελίδης (προπονητής Πανθρακικού): Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ενώ εμείς στο δεύτερο. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Το παιχνίδι δεν έγινε επί ίσοις όροις, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω. Δεχθήκαμε πολύ γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης από έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Κοιτάμε τη συνέχεια και η λογική μας θα είναι "ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίσεις , να μην το χάσεις".

Μπάμπης Τεννές (προπονητής Παναιτωλικού): Ήταν ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, καθώς είχαμε τον έλεγχο, είχαμε ευκαιρίες και κρατάμε τον πόντο, αν και θα μπορούσαμε να φύγουμε με το τρίποντο. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είμαι αναγκασμένος να γκρινιάξω για τη διαιτησία, παρόλο που απέναντι είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή (10/4)

Καλλιθέα-Ιωνικός (16.00)
ΟΦΗ-Εθνικός (16.00)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας (16.00)
Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη (16.00)
Βέροια-Τρίκαλα (16.00)
Δόξα Δράμας-Αγροτικός Αστέρας (16.00)

Δευτέρα (11/4)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (18.00, CONNX)
Θρασύβουλος-Πιερικός (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 30 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    65
2. Παναιτωλικός    63*
__________________________
3. ΟΦΗ    56
4. Λεβαδειακός    52
5. Τρίκαλα    50
6. Διαγόρας    49
__________________________
7. Δόξα Δράμας    44
8. Πανθρακικός    38*
9. Βέροια    37
10. Πιερικός    34
11. Ιωνικός    33
12. Ηλιούπολη    32
__________________________
13. Θρασύβουλος    32
14. Εθνικός Αστέρας    32
15. Εθνικός    31
16. Αγροτικός Αστέρας    31
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    24
18. Καλλιθέα    18

* Πανθρακικός και Παναιτωλικός έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου