Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σφακιανάκης: "Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα"


Ο αντιπρόεδρος της Football League και Football League 2 Στέλιος Σφακιανάκης μίλησε για το πρωτάθλημα της δεύτερη κατηγορίας, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις των αδειοδοτήσεων και των καταγγελιών.

Τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στο πρωτάθλημα της Football League, όσον αφορά τα play off και τα play out, καθώς εκκρεμούν οι αποφάσεις για τις αδειοδοτήσεις και τις καταγγελίες της Καλλιθέας, όπως τόνισε ο Στέλιος Σφακιανάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Football League και Football League 2, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας για το τι θα ισχύσει στα play off, αλλά και για το μπαράζ που πρέπει να διεξαχθεί μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και του Ιωνικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Σφακιανάκη στον "ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3":

Είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώνεται ένα πρωτάθλημα και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί. Με εξαίρεση μια πεντάδα ομάδων, συν την Παναχαϊκή και την Επανομή γνωρίζουμε ότι θα αγωνίζονται στην Β' Εθνική την επόμενη σεζόν:

"Τα λέτε πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορεί να καθυστερήσει πολύ και η επικύρωση της βαθμολογίας. Γιατί, ζητάμε εγγράφως να μας απαντήσουν όλες οι Πειθαρχικές επιτροπές σ’ όλα τα επίπεδα σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό, αν υπάρχει οτιδήποτε σε επίπεδο, ενστάσεων, εφέσεων κ.τ.λ. προκειμένου να προχωρήσουμε σε επικύρωση. Η Παναχαϊκή και η Επανομή είναι σίγουρες, αυτό μπορούμε να το επικυρώσουμε, αλλά όχι συνολικά την βαθμολογία".  

Το πιο σοβαρό δεν είναι αν θα υπάρχουν εκκρεμότητες αλλά τι θα συμβεί με τις αδειοδοτήσεις. Έτσι δεν είναι; Και τι θα γίνει με τα play off;

"Οι αδειοδοτήσεις, αν δεν ξεκαθαρίσουν σήμερα θα έχουμε πρόβλημα. Όσον αφορά τα play off γίνονται κάποια λάθη. Το 4 δεν είναι πολλαπλασιαστής, αλλά διαιρέτης. Η διαφορά του 3ου της βαθμολογίας με τον 6ο η διαφορά των βαθμών που έχουν στην κανονική περίοδο, διαιρείται με το 4 και όχι πολλαπλασιάζεται. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να ξεκινήσει παραπάνω από 3 βαθμούς".

Αν υποθέσουμε ότι κάποια από τις τέσσερις ομάδες των play off δεν λάβει αδειοδότηση, προχωράμε βάσει κανονισμού και το εισιτήριο παίρνει η ακριβώς παρακάτω ομάδα στην βαθμολογία;

"Ναι, πάμε στην επόμενη ομάδα. Μόνο ο Πανθρακικός και η Βέροια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στα play off".

Εάν δεν μπορούν να συμπληρωθούν τέσσερις ομάδες για να διεξαχθούν play off τι θα συμβεί; Θα γίνουν με τρεις ομάδες ή με δύο ομάδες;

"Έχω άποψη και γι’ αυτό και την έχω καταθέσει εδώ στην ΕΠΑΕ. Θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε play off γιατί θα πρέπει να υπάρξει σειρά κατάταξης. Δηλαδή, ποιος θα έχει τρίτος στην βαθμολογία, ποιος θα έρθει τέταρτος στην βαθμολογία κτλ. και επειδή έχουν προβλεφθεί να γίνουν play off με ειδική διαδικασία. Μπορούν να γίνουν με την συμμετοχή τριών ομάδων".

Υπάρχει ενδεχόμενο μπαράζ μεταξύ Ιωνικού και Αγροτικού Αστέρα;

"Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να γίνει μπαράζ. Χθες, διάβασα σε διάφορα sites ότι ο Αγροτικός Αστέρας "σώθηκε" και ο Ιωνικός ξεκινά τα play out! Αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχει ειδική ρύθμιση για τα play off και play out. Εδώ λοιπόν ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ιωνικός, εφόσον η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά (σ.σ. τα μεταξύ τους παιχνίδια) και μεταξύ τους διαφορά τερμάτων είναι ίδια, (εδώ δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ), τότε πρέπει να πάνε σε μπαράζ".

Περιμένουμε δηλαδή την απόφαση της ΕΠΟ και έπειτα τι θα συμβεί; 

"Χρονολογικά περιμένουμε την ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις και έπειτα την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ για τις υποθέσεις Ιωνικού – Εθνικού. Εάν ισχύσει το άρθρο 22 περί μείωσης βαθμών θα αλλάξει και η βαθμολογία. Άρα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει".

Θα έρθετε την Κυριακή και πάλι στην Πάτρα για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Γ' Εθνικής;

"Θα είναι πιο αναβαθμισμένο γιατί θα έρθει και ο Καλογιάννης. Συγχαρητήρια και καλή πορεία στην Παναχαϊκή, το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αυτές τις ομάδες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου