Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πάνε για την πρώτη μεταγραφή που θα "ζεστάνει" τον κόσμο


Μπορεί ακόμα να μη ανακοινώθηκε καμία μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά άρχισε να ανεβαίνει ο «πυρετός», καθώς όλα δείχνουν ότι μπήκαμε σε μια εβδομάδα που αρκετά θέματα μπήκαν σε μια σειρά και δεν αποκλείεται μέχρι την Κυριακή να ανακοινωθεί και η πρώτη μεταγραφή.

Ο Χριστοβασίλης την Παρασκευή είπε στους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο ότι θα περάσουν τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για να υπάρξουν ανακοινώσεις, αλλά επισπεύδονται οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν καλύτερα και τα εισιτήρια διαρκείας. Μπορεί η κίνηση να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πλησιάσει αυτή που υπήρχε πρόπερσι που πάλι είχε ανεβεί η ομάδα στη σούπερ λίγκ. Επειδή πολλοί φίλαθλοι λένε στα Γιάννινα ότι «θα δούμε πρώτα κινήσεις για να πειστούμε ότι κάτι μπορεί να γίνει στη νέα σαιζόν και μετά να αποφασίσουμε» ο πρόεδρος του ΠΑΣ θέλει να «ζεστάνει» τον κόσμο και να δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής. Έτσι τις προσεχείς ημέρες μπορεί να γίνει η πρώτη μεταγραφή.

Αύριο, εκτός απροόπτου, θα πάει στο Βέλγιο ο Βαγγέλης Αγγελής για να συναντήσει τον Στεφάν Ντεμόλ και μάλλον το ταξίδι αυτό έχει στόχο να κλείσει μεταγραφή. Παράλληλα το Σαββατοκύριακο ο Ντεμόλ θα είναι στην Αθήνα, διακόπτοντας λίγο τις διακοπές του στο Βέλγιο για να συναντήσει τους Χριστοβασίλη και Αγγελή για τα μεταγραφικά. Μπορεί να υπάρξει η έκπληξη και ο Ντεμόλ να φέρει μαζί του και παίκτη από το εξωτερικό, όπως έκανε πέρσι με τον Πολ Κεϊτά. Απ’ ότι εκτιμάται ο Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει να αιφνιδιάσει ευχάριστα τους φιλάθλους και να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξία, βλέποντας ότι τα πράγματα στα Γιάννινα δεν είναι όπως προηγούμενα χρόνια που ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας γέμιζε το γήπεδο. Φέτος κόπηκαν τα λιγότερα εισιτήρια από κάθε άλλη χρονιά στο πρωτάθλημα, τι κι αν η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού και η αποχή του κόσμου από τη φιέστα της ανόδου ήταν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Στα μεταγραφικά επί του παρόντος υπάρχει μια συγκεχυμένη κατάσταση και μέχρι χτες είδαν το φως της δημοσιότητας περίπου 40 ονόματα ως στόχοι του ΠΑΣ και ως «κλεισμένοι»! Είναι σαφές ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη και μεταγραφολογία που δημιουργεί και μια νεφελώδη ατμόσφαιρα. Χτεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι φέρονται σαν κλεισμένοι Ταμπάσης και Γεωργίου από τον Διαγόρα. Για τον Ζαϊρί υφίσταται το ενδιαφέρον, αλλά πηγή του ΠΑΣ έλεγε «είμαστε μακριά στο οικονομικό». Το ίδιο και με τον γκολκίπερ Σχόλεν της Άντερλεχτ. Το ποσό των 500.000 ευρώ που ζήτησε η Βελγική ομάδα να τον αφήσει ελεύθερο είναι απαγορευτικό για τον ΠΑΣ και αναζητείται κάποιος άλλος γκολκίπερ. Ο Σχόλεν φέτος (2010-2011) είχε 3 συμμετοχές στο Βελγικό πρωτάθλημα, αφού βασικός με τη Βελγική ομάδα αγωνίστηκε ο Σίλβιο Πρότο. Είναι 33 ετών (γεννήθηκε 28-2-1978), ύψους 1,90 και είναι στην Άντερλεχτ από το 2006. Παλιότερα αγωνίστηκε στη Σιντ Τρουίντεν, Γκενκ και Μπρέντα (Ολλανδίας). Έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Βελγίου. Είναι μια δύσκολη περίπτωση με υψηλό κασέ αλλά παράλληλα δεν είναι ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του λήγει στις 30-6-2012.

Τέλος και ο Μπουχάν
Σε ότι έχει σχέσεις με τις ανανεώσεις και τις απομακρύνσεις, ο Εστεμπάν Μπουχάν μέσω του facebook αποχαιρέτησε χτες τους Γιαννιώτες φιλάθλους επιστρέφοντας στην Αργεντινή, μη δεχόμενος την πρόταση να δοκιμαστεί στην προετοιμασία και μετά να αποφασίσουν αν ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Έτσι μετά τους Βαγγελή, Φουρτάδο, Στάθη, Κουβεντάρη, Βαρτζιώτη, αποτελεί κι αυτός παρελθόν. Η επικείμενη συμφωνία του Σιαλμά με την ΑΕΚ, προσθέτει στα σχέδια του ΠΑΣ και την απόκτηση δεύτερου επιθετικού, ίσως και τρίτου αν και ο Μπακαγιόκο αρνηθεί την πρόταση για ανανέωση. Ο δημοφιλής άσσος κάνει διακοπές στο Πράσινο Ακρωτήρι και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει και το δικό του ζήτημα. Επίσης επίκειται συνάντηση με τους Σικαλιά και Σκούφαλη για να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Τέλος χτες έγινε γνωστό ότι προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο παλιός γκολκίπερ της Νάουσας Χρήστος Τσελιόπουλος, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Κατά την περσινή σαιζόν είχε το ίδιο πόστο στην Κέρκυρα και αποχώρησε το Δεκέμβριο μαζί με τον Μπάμπη Τεννέ και τη θέση του πήρε ο Βαγγέλης Φιλιππής.

Ήθελε τον Νικοπολίδη!
Από διοικητικής πλευράς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας ότι γενικός αρχηγός θα είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος και άμεσος συνεργάτης του ο γιος του προέδρου Παναγιώτης Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ δεν έπαψε ποτέ να έχει στο μυαλό του για το πόστο αυτό τον Αντώνη Νικοπολίδη, με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία. Ακόμα και πρόσφατα τον «πίεζε» κατά κάποιο τρόπο να αναλάβει, αλλά ο βετεράνος γκολκίπερ του ανέφερε ότι στις προτεραιότητές του είναι να γίνει προπονητής.

Δεν γυρίζουν πίσω
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ.κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, Νίκου Χήτου και Παντελή Κολόκα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του «Άγιαξ» μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιδιώξει συνάντηση μαζί τους, με σκοπό να τους πείσει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις και να παραμείνουν στη διοίκηση της ΠΑΕ. Τελικά δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στη διοίκηση, όπως ήθελε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, αλλά διαβεβαίωσαν τόσο τον πρόεδρο όσο και άλλα πρόσωπα της ομάδας, ότι θα είναι πάντα κοντά στον ΠΑΣ να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί.

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου