Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οριστικά στη Football League ο Αστέρας Τρίπολης – Ανεβαίνουν 4 ομάδες


Οριστικός είναι ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Σούπερ Λίγκα με αποτέλεσμα τη θέση του Ηρακλή να καταλαμβάνει τέταρτη ομάδα από το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.

Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους ,ητοι του κ. Ιωάννη Οικονομάκη, έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι η Σούπερ Λίγκα είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟ και να ισχύσει η πρόταση της ώστε αν κάποια ομάδα δεν λάβει την αδειοδότηση,τη θέση της στην μεγάλη κατηγορία να πάρει άλλος σύλλογος από τα "μεγάλα σαλόνια".

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι ελπίδες που είχε ο Αστέρας Τρίπολης να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα μετά και τη μη αδειοδότηση του Ηρακλή που είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί, χάθηκαν.

Οι Αρκάδες μαζί με την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό πήραν τον δρόμο για την Football League. 

Πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα πλέι οφ στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα καθώς μετά τους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό που έχουν "σφραγίσει" απευθείας τα πρώτα εισιτήρια για την Σούπερ Λίγκα, απομένουν ακόμη δύο θέσεις οι οποίες θα κριθούν μέσω της διαδικασίας της ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες(σ.σ ο τρίτος μέχρι τον έκτο στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου).

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία, τρίτος είναι ο ΟΦΗ, στην τέταρτη θέση τα Τρίκαλα, πέμπτος ο Λεβαδειακός και στην έκτη θέση η Δόξα Δράμας, όντας οι ομάδες που θα συμμετείχαν στα πλέι οφ αν είχε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο Διαγόρας που βρίσκεται στην έβδομη θέση είναι η άλλη ομάδα που διεκδικεί μία θέση στα πλέι οφ.

Εξάλλου το  Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ έδωσε άδεια σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, Τρίκαλα και Βέροια.

Δεν εγκρίθηκαν οι φάκελοι αδειοδότησης των ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Πανθρακικού και Διαγόρα οι οποίοι έχουν καταθέσει έφεση.

Πιο αναλυτικά η απόφαση:"Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με την απόφαση 100/10-5-2011 απέρριψε την αίτηση της Super League για επίλυση διαφοράς με την ΕΠΟ κατά την εφαρμογή κανονισμών.
Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους, ήτοι του κ. Ιωάννη Οικονομάκη, έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη".


Τι έγινε στην εκδίκαση της υπόθεσης

Η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκας στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ διήρκησε 2,5 ώρες, με τη Λίγκα να ζητά επί της ουσίας να τερματίσει ο Ηρακλής στη 16η θέση της βαθμολογίας (υποβιβάστηκε λόγω μη αδειοδότησης) και να παραμείνει στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος έχει υποβιβαστεί στη Football League λόγω χαμηλής βαθμολογικής συγκομιδής. 

Το αίτημα της Σούπερ Λίγκας απορρίφθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ τον Απρίλιο κι έτσι η Λίγκα στράφηκε δικαστικά εναντίον αυτής της απόφασης.

Εκ μέρους της Football League το "παρών" έδωσαν ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος της Βέροιας, Σπύρος Καλογιάννης, ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκαναν η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής και οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, που εκπροσωπήθηκαν από τον Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς και η Βέροια.

Από την ΕΠΟ παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος, Θόδωρος Κουρίδης, από τη Σούπερ Λίγκα ο εκτελεστικός διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός, και ο νομικός σύμβουλος, Γιάννης Καραμηνάς, ενώ τον Αστέρα Τρίπολης εκπροσώπησαν ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δικηγόρους των ομάδων της Football League και της Σούπερ Λίγκας.

Η Football League υποστήριξε ότι η πρόταση δεν έχει περάσει από την ΕΠΟ και δεν υπάρχει στους κανονισμούς της, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί να υποβιβαστεί μία ομάδα και τελικά να μείνει στην κατηγορία.

Kατά την εκδίκαση της υπόθεσης από πλευράς δικηγόρων Σούπερ Λίγκας τονίσθηκαν τα εξής:
"Δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Από τους κανονισμούς προβλέπεται υποβιβασμός για τρεις ομάδες κι εμείς θέλουμε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Η ομάδα που δεν πήρε την άδεια κάτι δεν έκανε καλά και από αυτό βλάφθηκαν άλλες ομάδες, επομένως πρέπει να τερματίσει στην τελευταία θέση".
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, είπε ότι "πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση και όχι οι βαθμοί, οπότε δεν μπορεί να ωφεληθεί ομάδα από τη Football League".
Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τόνισε ότι "δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά υπάρχει βαθμολογία και δεν μπορεί κάποια ομάδα να βρεθεί στη 16η θέση. Μεσούσης της περιόδου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τροποποίηση στους κανονισμούς".

H Σούπερ Λίγκα μπορεί να κάνει έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου