Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Παράταση ανόδου για τον ΠΑΣ, διατήρησε τη διαφορά από τον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός (+Video)


Μια νίκη μακριά από την απευθείας άνοδο στην Superleague είναι ο Παναιτωλικός ο οποίος πέρασε από το Ελληνικό (1-0). Με νίκη συνέχισε και ο ΟΦΗ (1-0 τον Αγροτικό Αστέρα), ενώ η Δόξα Δράμας πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Σπουδαίο "διπλό" για τα Τρίκαλα (2-0 την Καλλιθέα), ενώ βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ιωνικός (2-1 τον Διαγόρα).

Μια νίκη χωρίζει πλέον τον Παναιτωλικό από την Superleague, μετά και την ολοκλήρωση της 32ης αγωνιστικής της Football League.

Η ομάδα του Αγρινίου με γκολ του Καραμαλίκη, πέρασε από το Ελληνικό επικρατώντας με 1-0 του Εθνικού και θέλει πλέον τρεις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια για να πανηγυρίσει την απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από 34 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, αναβολή πήρε η στέψη του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε με 2-0 από την Δόξα στην Δράμα στο ματς της αγωνιστικής παρουσία 3.000 φίλων των "μαυραετών". Η ομάδα της Δράμας για ακόμη μια φορά έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην είσοδό της στα πλέϊ οφ.

Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, επικρατώντας με 1-0, παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά τέσσερις βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Παναιτωλικό.

Στην Καλλιθέα, τα Τρίκαλα με γκολ στο τέλος του αγώνα, επικράτησαν με 2-0 της ομώνυμης ομάδας και εδραιώθηκαν στις θέσεις των πλέϊ οφ, ενώ μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ιωνικός, ο οποίος νίκησε με 2-1 τον Διαγόρα στη Νεάπολη.

Ο Πανθρακικός πήρε το "τρίποντο" κόντρα στην Ηλιούπολη (3-1), όπως και η Βέροια με αντίπαλο τον Θρασύβουλο (1-0), ενώ βήμα για να αποφύγει τα πλέϊ άουτ έκανε ο Εθνικός Αστέρας, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Πιερικού στην Καισαριανή. Τέλος, στην Καρδίτσα, η τοπική Αναγέννηση και ο Λεβαδειακός, έμειναν στο 0-0.

Video με ολα τα γκολ της 32ης αγωνιστικής της Football league



Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Εθνικός-Παναιτωλικός 0-1

(53' Καραμαλίκης)

Έστω και με αγχώδη τρόπο, ο Παναιτωλικός κατάφερε να αποδράσει από το κεκλεισμένων των θυρών Ελληνικό και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των τεσσάρων βαθμών από τον ΟΦΗ. Το "χρυσό" γκολ για την ομάδα του Αγρινίου σημείωσε στο 54' ο Καραμαλίκης με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπαϊκαρά και ασίστ του Γκούρμα.

Εθνικός: Παγούδης, Γκράιμς, Παγώνης, Παστός, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Ψιάνος (85' Βιδάλης), Κορακάκης, Βασιλόγιαννης, Ουατάρα, Φαρινόλα (75' Καραχάλιος).

Παναιτωλικός: Τζενάμο, Μπελεβώνης (55' Μουμίν), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Μπαϊκαρά, Καραμαλίκης, Θεοδωρίδης (80' Παλαιολόγος), Γκούρμα (60΄Παππάς).

Υποδοχή ηρώων από το Ρίο ως το Αγρίνιο!

Η μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού μέσα στο Ελληνικό και η σχεδόν σίγουρη πλέον, άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, προκάλεσαν κινητοποίηση στις τάξεις των Αγρινιωτών φιλάθλων, που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην Αθήνα για να ενισχύσουν την ομάδα τους, λόγω του προβλήματος του Εθνικού με την έκδοση εισιτηρίων.

Έτσι, 200 και πλέον άτομα θα περιμένουν το πούλμαν της ομάδας στο Ρίο κι από εκεί θα το συνόδευσουν με φωνές και τραγούδια μέχρι το γήπεδο, όπου θα μεταβούν οι παίκτες για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα! Παράλληλα, κόσμος θα βρίσκεται και στην είσοδο της πόλης του Αγρινίου, αλλά και στο γήπεδο για να αποθεώσει τους πρωταγωνιστές, με το σύνθημα "35 χρόνια ήταν πολλά, Α' Εθνική ερχόμαστε ξανά" να είναι αυτό που θα δονήσει την ατμόσφαιρα!

Συνέντευξη Τύπου

Νίκος Παντέλης (προπονητής Εθνικού):
«Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό για τη διαφαινόμενη άνοδο. Συγχαρητήρια όμως και στους παίκτες μου, γιατί αν υπάρχουν ήρωες στο ποδόσφαιρο, αυτοί βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού. Μετά από τρεις μέρες παρουσίας μου στον Εθνικό, προέκυψε το θέμα με τα δελτία. Οι 14 παίκτες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Συν τοις άλλοις δεν μας αφήνουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο, γιατί και οι δικές μου αντοχές ολοένα και λιγοστεύουν. Μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει τον Εθνικό. Στις προπονήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε δίτερμα. Δεν σημαίνει ότι παραιτούμαι, αλλά δεν βλέπω όμως ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Θα έρθουν ματς που θα πηγαίνουμε να παίζουμε με δέκα παίκτες γιατί έχουμε αρκετούς στο όριο καρτών. Θα μιλήσω με τον Πηρούνια».

Μπάμπης Τεννές (προπονητής Παναιτωλικού): «Δικαιωθήκαμε για τους κόπους μίας χρονιάς. Βέβαια ακόμα η ομάδα δεν ανέβηκε και μαθηματικά, αλλά πιστεύω ότι έκανε το σπουδαιότερο βήμα. Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, κερδίσαμε μία ομάδα που έπαιζε για την παραμονή της και είχε πάθος. Θέλω να σταθώ σε δύο παράγοντες για αυτή την επιτυχία. Ο πρώτος είναι ο πρόεδρος που έχει χαλάσει ένα σωρό χρήματα, έχει «ταλαιπωρηθεί» από το ποδόσφαιρο και έφτασε τον Παναιτωλικό μία ανάσα από τη Σούπερ Λίγκα. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο κόσμος που γεμίζει το γήπεδό μας. Τραγουδάει το σύνθημα «33 χρόνια αρκετά, Αʼ Εθνική ερχόμαστε ξανά». Ελπίζω στο ματς με τον Διαγόρα το «ερχόμαστε» να γίνει «ήρθαμε»!

Γιορτή έστησαν οι Παναιτωλικοί!

Πανζουρλισμός επκκράτησε με τη λήξη του αγώνα στην πλευρά των παικτών του Παναιτωλικού, που έστησαν μια μικρή γιορτή εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στους 30 Αγρινιώτες φίλαθλους που μπήκαν στο γήπεδο και τους πέταξαν τις φανέλες τους. Προς στιγμήν, η γιορτή πήγε να αμαυρωθεί, όταν οπαδοί του Εθνικού μπήκαν στο γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους Κούσα, Αναστασιάδη, αλλά τελικά ηρέμησαν τα πνεύματα.
Στο μεταξύ, αν και ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ορισμένοι Εθνικοί φίλαθλοι σκαρφάλωσαν από τα κάγκελα και μπήκαν στις εξέδρες, ωστόσο στο ημίχρονο μια διμοιρία των ΜΑΤ, τους έβγαλε από το γήπεδο.

Ιωνικός-Διαγόρας 2-1

(31' Πασάς, 59' πεν. Άλβες- 29' Πλάτανος)

Μετά από αρκετό καιρό, ο Ιωνικός βρίσκεται πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ, ύστερα από την επικράτησή του επί του Διαγόρα, στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Νεάπολης. Οι Ροδίτες άνοιξαν το σκορ στο 25' με τον Πλάτανο (νίκησε σε τετ α τετ τον Θεοδωρόπουλο), όμως δύο λεπτά αργότερα, ο Πασάς με κοντινό σουτ, έπειτα από σέντρα του Σπυριδάκη, έφερε το ματς στα ίσα. Η ομάδα της Νίκαιας, που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αρβανίτη στο 89', πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άλβες στο 59'.

Ιωνικός: Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Ρουσάκης, Σπυριδάκης, Άλβες (92' Χιονίδης), Πασάς, Γιόνδης, Βλάχος, Πολίτης, Ερρίκος (88' Παπαδόπουλος), Δελήμπασης.

Διαγόρας: Ταμπάσης, Ταραχούλσκι, Σκόνδρας, Γεωργίου, Μαριεττάκης, Πλάτανος, Προβατίδης, Φράγκος, Χατζόπουλος, Χριστοφιλέας, Αγκιρίμπα.

Συνέντευξη Τύπου

Ν. Μαρωνίτης (προπονητής Ιωνικού): «Ήταν ένα καθαρό και καλό παιχνίδι. Είχαμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα γι αυτό και τα καταφέραμε. Ο Διαγόρας έχει πολύ καλή ομάδα και δεν κατάφερε λόγω προβλημάτων να διεκδικήσει την άνοδο που κατά την άποψή μου άξιζε. Στο πρώτο μέρος ήμασταν κακοί, αντιδράσαμε όμως γρήγορα στο γκολ. Στην επανάληψη βελτιώσαμε την εικόνα μας και πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Συγχαρητήρια στους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Καλή τύχη στον Διαγόρα και τον Πέτρο Ρουτζίερη».

Π. Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Παίχτηκε καθαρό ποδόσφαιρο σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις που το χάρηκε έστω και o λίγος κόσμος. Προσπαθήσαμε πολύ για το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να σχολιάσω τη φάση του πέναλτι. Μένουν δύο αγωνιστικές μέχρι το τέλος και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Ιωνικού. Η ομάδα δεν μπορεί να πάρει αδειοδότηση όπως έχει πει και ο πρόεδρος. Δεν θα παίξουμε πλέι οφ».


Πανθρακικός-Ηλιούπολη 3-1

(8', 77' πεν. Ρομπέρ, 45' Τζιωρτζόπουλος- 13' Ηλιόπουλος)

Σε μπελάδες μπήκε για τα καλά η Ηλιούπολη, μετά την ήττα της από τον Πανθρακικό, ο οποίος μάλιστα έπαιζε με 10 παίκτες από το 9ο λεπτό λόγω αποβολής του Κανωτίδη. Η ομάδα της Κομοτηνής άνοιξε το σκορ στο 8' με κοντινό πλασέ του Ρομπέρ, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα με σουτ του Ηλιόπουλου. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με τον Αρσενίεβιτς, ενώ στο 77', ο Ρομπέρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ από το σημείο του πέναλτι. Να σημειωθεί πως και οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Νικολόπουλου στο 92'.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ούλμερς, Λιαπάκης, Μάλκι (17' Περπερίδης), Ορλάντο (60' Σουλτανίδης), Αρσενίεβιτς, Ρομπέρ (87' Ρεκλείτης).

Ηλιούπολη: Μαράμας, Ρουσάκης (70' Ουρόσεβιτς), Νικολόπουλος, Μπέριος, Λεοντίου (55' Νιάρος), Λαμπρόπουλος, Στεφανίδης, Κρητικός (88' Καρυπίδης), Ηλιόπουλος, Θάνος, Σικαλιάς.

Καλλιθέα-Τρίκαλα 0-2

(89' Κοντογουλίδης, 94' Μπουκουβάλας)

Η Καλλιθέα μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στα Τρίκαλα. Τελικά, η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να φύγει με το "τρίποντο" από το "Ελ Πάσο" χάρη στα τέρματα των Κοντογουλίδη και Μπουκουβάλα στο 88' και το 93' αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι, που τελείωσαν το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Ηρακλή στο 84', είχαν χάσει μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 25', όμως ο Μαρουκάκης αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Καλλιθέα: Τακίδης, Ζουμπουλάκης, Σταύρου, Κουτρουμπής, Παραράς, Τεγούσης (77' Φουντουκίδης), Καλτσάς, Ηρακλής, Μαρουκάκης, Καραδήμος (62' Φαμπίνιο), Πλατέλλας.

Τρίκαλα: Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαρακατσάνος, Μπριλάκης, Χρήστου, Κόρμπος (82' Ένοκ), Ριζογιάννης, Τελκίνσκι (48' Ουέλινγκτον), Μίνγκας (73' Μπαλού), Μανουσάκης, Κοντογουλίδης.

Συνέντευξη Τύπου

Γιώργος Βαζάκας (προπονητής ΑΟΤ): Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, όχι μόνο για σήμερα, αλλά για όλη την πορεία τους, έδειξαν ότι είναι άξιοι εκπρόσωποι μιας ποδοσφαιρικής πόλης. Είναι δικαίωση βαθμολογική για την ομάδα μας, ειδικά μετά από δυο άτυχα αποτελέσματα. Τώρα είμαστε 4οι και εκεί αξίζουμε να βρισκόμαστε. Βαδίζουμε σταθερά, ταπεινοί και προσγειωμένοι, έτσι θα πορευτούμε στα πλέι οφ. Είναι στήριγμα ο πρόεδρός μας, έδειξε ότι η ομάδα είναι μέλος της οικογένειάς του.
Η Καλλιθέα είναι μια ιστορική ομάδα, ήξερα ότι θα είναι δύσκολο το ματς. Ευτυχήσαμε να μην δεχτούμε γκολ στο πέναλτι και να σοράρουμε στο τέλος. Εύχομαι η Καλλιθέα να δικαιωθεί νομικά, είμαι μαζί της γιατί είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Οι επιλογές μας στον πάγκο, βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη.

Απόστολος Χαραλαμπίδης (προπονητής Καλλιθέας): Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Κάναμε καλή εμφάνιση μέχρι την κόκκινη κάρτα, είχαμε ευκαιρίες και μας στοίχισε η απειρία. Χάσαμε στα τελευταία λεπτά, κάτι που έχει συμβέεί σε άλλα 8 παιχνίδια. Ελπίζω να δικαιωθούμε νομικά και να παίξουμε στα πλέι άουτ.

Μιχάλης Μπουκουβάλας (παίκτης ΑΟΤ): Ήταν ένα καθαρό παιχνίδι, ήμασταν έτοιμοι, είχαμε πάθος, θέληση και διάθεση. Ευχαριστούμε τον προπονητή μας που μας μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του.

Κυνήγησαν παίκτες οι οπαδοί της Καλλιθέας!

Οι παίκτες της Καλλιθέας ήταν εκείνοι που... πληρωσαν την απογοήτευση και την οργή μερίδας του κόσμου της ομάδας, για τη νέα ήττα και την σχεδόν σίγουρη (μόνο νομικά μπορεί να ελπίζει) πτώση στη Γ' Εθνική. Έτσι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αστυνομικών, μετά το φινάλε του αγώνα και κατά την έξοδο των ποδοσφαιριστών από το γήπεδο, φίλαθλοι τους κηνύγησαν κι έπεσαν μερικές "ψιλές" με τον Ματθαίο Μαρουκάκη να είναι ο βασικός αποδέκτης! Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, απέτρεψε τα χειρότερα...

ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας 1-0

(53' Ρούσεφ)

Όπως στον αντίστοιχο περυσινό αγώνα κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, έτσι και φέτος, ο ΟΦΗ αγχώθηκε μέχρι να ανοίξει το σκορ, ωστόσο το κατάφερε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το γκολ που εν τέλει αρκούσε για να πάρει η Κρητική ομάδα τους τρεις βαθμούς. σημείωσε στο 53' ο Ρούσεφ με προβολή, έπειτα από σέντρα του Γαλανόπουλου.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γαλανόπουλος, Μπερτίν, Γεωργίου, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (76' Ρόβας), Ρούσεφ (90' Πίτσος), Παπουλής, Αγρίτης, Βλόνταρτσικ (67' Καμπάνταης).

Αγροτικός Αστέρας: Γλύκος, Αγγελόπουλος (70' Στεφανίδης), Κούτσης, Κωνσταντινίδης, Μερεσιώτης, Παπαδόπουλος, Σαμουηλίδης, Τσουκαλίδης, Γέσιτς (25' λ.τρ. Μπεκιάρης), Κονέ, Τσούκλης (55' Ναλμπάντης).

Video με το γκολ και τις φάσεις του αγώνα


Συνέντευξη Τύπου

Βασίλης Αντωνιάδης τόνισε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στον ΟΦΗ για την άψογη φιλοξενία, αλλά και στον κόσμο για τη στάση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που πάλεψαν και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα με εξαίρεση τη φάση του γκολ. Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει με νίκη του αντιπάλου δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά τώρα εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε περισσότερο σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια που μένουν και θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς που τόσο πολύ θέλουμε. Συγχαρητήρια και στη διαιτησία που ήταν άψογη και βοήθησε στο να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Ο Νίκος Αναστόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καταπληκτικοί και το μόνο που μας έλειπε ήταν το γκολ. Ήρθε όμως στη συνέχεια οπότε και συνεχίσαμε τις καλές φάσεις και το σκορ είναι μικρό και δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Μετά το τέρμα που πετύχαμε διαχειριστήκαμε σωστά και έξυπνα το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μπράβο και στον κόσμο που ήρθε να μας βοηθήσει σε μια μέρα που δεν είναι και τόσο εύκολο. Τώρα κοιτάμε τον επόμενο αγώνα που έχουμε με τον Πιερικό. Ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα που έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή της, αλλά εμείς καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη». 

Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεβαδειακός 0-0

Την ευκαιρία να πιάσει στη βαθμολογία τον Εθνικό έχασε η Αναγέννηση, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τον Λεβαδειακό. Εκτός από το γκολ έλειψαν και οι ευκαιρίες από το ματς, ενώ το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Μουλόπουλου στο 85ο λεπτό.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Καρακώστας, Κουρτεσιώτης, Βούκοβιτς, Αθανασιάδης, Λουίζ Κάρλος, Αγγελόπουλος, Σενόνε, Μπιτέλης (80' Θεοδοσιάδης), Χατζηρίζος (57' Μπουντούρης), Σίλβα, Μπαντάς (61' λ.τρ. Ματεντζίδης).

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Ταραλίδης, Βασιλείου (67' Ντιμπαλά), Πόποβιτς, Ζουρούδης, Κοτίτσας (70' Τάσιτς), Ναπολεόνι.

Εθνικός Αστέρας-Πιερικός 1-0

(43' Φραντζεσκί)

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή των πλέι άουτ έκανε ο Εθνικός Αστέρας, ο οποίος λύγισε με 1-0 τον Πιερικό, στην Καισαριανή. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Φρατζεσκί με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να "καθαρίσουν" το ματς από το 73', όμως η σέντρα-σουτ του Σανόκο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γουμάγια.

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Σκάρος (69' Σανόκο), Μπενίσκος (82' Χανιώτης), Διαμάντης, Φραντζεσκί, Λουάμο (88' Αργυρίου), Παντίδος, Άντονι.

Πιερικός: Γουμάγιας, Γ. Λαζαρίδης, Δήμου, Χατζής, Γκουγκουλιας (51' Κωνσταντινίδης), Πουλάκος (72' Κόιτς), Γιατζίτζογλου, Πέντα, Καλαγκάνης (61' Μίμα), Περουτζίνι, Πέτρου.

Η συνέντευξη Τύπου

Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού): «Καταρχάς θέλω να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση. Όσον αφορά στο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, αφού ο Εθνικός Αστέρας ήθελε πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν πολύ καλύτερος αλλά στη συνέχεια μπορέσαμε και ισορροπήσαμε.
Στις καθυστερήσεις δεχτήκαμε ένα γκολ από το φάουλ, αλλά στο σημείο που ήταν έμοιαζε περισσότερο με πέναλτι και από αυτό χάσαμε τον αγώνα. Στην επανάληψη μπήκαμε καλύτερα όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές σημαντικές ευκαιρίες εκτός από τη διπλή που είχαμε στις καθυστερήσεις. Ήταν σε πολύ καλή ημέρα ο Γκίτκος και σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες που είχαμε δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου ειδικά μετά το 30ο λεπτό. Συγχαρητήρια στον Αστέρα, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και εμείς συνεχίζουμε».

Γιάννης Πετράκης (προπονητής Εθν. Αστέρα): «Για εμάς τελείωσε το παιχνίδι. Κοιτάμε το επόμενο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αναμένεται αρκετά δύσκολο. Καλή συνέχεια στον Πιερικό. Από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και επίσης, να υπάρξει πρόοδος γιατί με όσα γίνονται, γυρνάμε χρόνια πίσω.
Για εμάς αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική. Παίζαμε με μία ομάδα που είναι δύσκολο να την κερδίσεις και ευτυχώς το πετύχαμε. Μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όμως δυστυχώς δεν το κάναμε. Βάλαμε το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στην επανάληψη προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και το καταφέραμε».

Βέροια-Θρασύβουλος 1-0

(78' Σαϊτιώτης)

Ακόμα πιο δύσκολο έγινε το έργο του Θρασύβουλου για την αποφυγή των πλέι άουτ, μετά την ήττα του από την αδιάφορη Βέροια. Οι παίκτες των γηπεδούχων έστειλαν δύο φορές την μπάλα στο δοκάρι του Θωμόπουλου (με τους Λαναρή και Σαϊτιώτη), όμως ο τελευταίος κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, στο 78'. Πέντε λεπτά πριν είχε αποβληθεί ο Ολαϊτάν. Από την άλλη πλευρά, ο Θρασύβουλος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 18' για να ανοίξει το σκορ, το σουτ που επιχείρησε ο Κακαράς, όμως, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.

Βέροια: Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Τσιάτσος (77' Καμινιώτης), Βεργώνης, Καλτσας (83' Αμαραντίδης), Μιχαλόπουλος (67' Ολαϊτάν), Λαναρής, Σαϊτιώτης.

Θρασύβουλος: Θωμόπουλος, Καρράς (79' Μπακασέτας), Κακαράς (79' Κατσίκης), Βασιλείου, Πρίπου, Σταμόγιαννος, Φρίμπονγκ (80' Νικλητσιώτης), Μουστόγιαννης, Λανγκλέ, Παληγεώργος, Ζαχαρόπουλος.

Η συνέντευξη Τύπου

Δ. Καλαϊτζίδης (προπονητής Βέροιας): «Φθάσαμε στη νίκη, διότι αξιοποιήσαμε μια από τις πολλές συνεργασίες μας. Είχαμε ένα εξαιρετικό 25λεπτο και ήταν άδικο που μείναμε στο 0-0. Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε με δέκα παίκτες, δείξαμε ότι θέλαμε το αποτέλεσμα και το πήραμε. Ελπίζουμε, υπό προϋποθέσεις, να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ. Αυτή η προοπτική πριν από 2,5 μήνες, που η ομάδα ήταν στην 15 θέση δεν υπήρχε. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν γι αυτό».

Άκης Μάντζιος (προπονητής Θρασύβουλου): «Ήμασταν τραγικοί στο πρώτο εικοσάλεπτο. Από εκεί και μετά ισορροπήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγχαμε το ματς, παρότι η Βέροια είχε την κατοχή της μπάλας. Όταν ήρθε η αποβολή, πιστέψαμε στη νίκη αλλά δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ. Ήταν δίκαιη η νίκη της Βέροιας».

Αλέξης Βεργώνης (παίκτης Βέροιας): «Παραμείναμε συγκεντρωμένοι, παρά την διακοπή του Πάσχα και δουλέψαμε όπως έπρεπε. Δείξαμε αφοσίωση από την αρχή του παιχνιδιού, εκτελέσαμε σωστά τις εντολές του προπονητή μας και κερδίσαμε».

Σταμάτης Καρράς (παίκτης Θρασύβουλου): «Στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν ήμασταν καλοί. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Μετά την αποβολή μπορούσαμε κάτι καλύτερο».


Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

(32' Χλωρός, 61' Κάπελ)

Η Δόξα Δράμας εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του Διαγόρα και χάρη στη σχετικά εύκολη νίκη της επί του ΠΑΣ, μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Οι "ταύροι" έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 7', όταν το δυνατό σουτ του Πατσατζόγλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ. Ό,τι δεν έκαναν οι φιλοξενούμενοι, το έκαναν οι "μαυραετοί" στο 32ο λεπτό με κοντινό σουτ του Χλωρού, έπειτα από σέντρα του Μπαξεβανίδη. Η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος των γηπεδούχων στο 62', όταν ο Αλεξάντροβιτς που είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του ντε Βινσέντι και με πλασέ, έκανε το 2-0. 

Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (83' Ρούτσης), Χλωρός (58' Κάπελ), Γκονζάλες (70' Μαραγκός), Ντε Φαρία, Λίμα, Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ (56' Σκούφαλης), Κώτσιος, Κεϊτά (73' Βαγγελής), Ανδράλας, Ντε Βινσέντι (64' Φουρτάδο), Μπακαγιόκο, Τζάνης.

Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα



Η συνέντευξη Τύπου

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Θα ήθελα να συγχαρώ το φίλο μου Μιχάλη για τη νίκη. Η νίκη ήταν πολύ λογικό να γίνει και φυσιολογική, γιατί η Δόξα ήταν καλύτερη του ΠΑΣ Γιάννινα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γιατί η γνωρίζαμε τη δύναμη και τη φιλοσοφία της Δόξας. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται και σίγουρα σήμερα ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον ΠΑΣ. Η ομάδα μας ήταν κακή με μπάλα και χωρίς. Χάσαμε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Κάποιοι έτρεξαν αλλά χωρίς ποιότητα. Στο β’ ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας με Βαγγελή και Φουρτάδο, είχαμε όμως μικρή αντίδραση με δύο ευκαιρίες με Μπακαγιόκο και Κώτσιο, αλλά είναι σίγουρό ότι δεν ήταν αρκετές για να ισοφαρίσουμε. Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί ίσως χάσαμε το πρωτάθλημα σήμερα. Σίγουρα στους Ζωσιμάδες θα προσπαθήσουμε μαθηματικά να λήξει το θέμα της ανόδου, που ήταν ο πρώτος στόχος μας. Όταν κάνεις όμως μια τόσο καλή χρονιά, σκέφτεσαι να είσαι πρωταθλητής. Άλλη μια φορά συγχαρητήρια στον κ. Γρηγορίου. Ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σεζόν. Δεν παίζουμε κάθε εβδομάδα με τόσο δυνατή ομάδα.
Είναι μέρος της χαλαρότητας, αλλά δεν είναι φυσιολογικό. Κάθε ομάδα πρέπει να σκέφτεται το καλύτερο, να έχει φιλοδοξία και σήμερα πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι γιατί ΙΣΩΣ χάσαμε το πρωτάθλημα. Είναι άλλη ιστορία το τι θα γίνει του χρόνου. Το ρόστερ θα είναι διαφορετικό του χρόνου. Θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα δημιουργήσουμε ένα ικανό ρόστερ. Αλλά ας πιστοποιήσουμε πρώτα την άνοδο. Σίγουρα είναι κριτήριο για κάποιους ποδοσφαιριστές».

Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Δόξας): «Είχαμε πει με τα παιδιά μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πιερικό, ότι χρειαζόμασταν 3 με 4 βαθμούς για τα play-off. Δίναμε το σημαντικότερο παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, όπως λένε και τα στατιστικά. Έχει καλούς παίκτες και προπονητή και φαίνεται από το στήσιμο και τις κινήσεις που κάνουν οι παίκτες του Ντεμόλ. Φαίνονται ότι είναι δουλεμένη ομάδα. Είχαμε τονίσει ότι για να κερδίσουμε έπρεπε 90 λεπτά να έχουμε συγκέντρωση, αγωνιστική διάθεση και προσήλωση και αυτό έγινε. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Παρ’ όλα αυτά θέλουμε άλλο ένα βαθμό για τα play-off, οπότε τίποτα δεν τελείωσε. Πάμε την Κυριακή στην Βέροια. Αφιερώνω νίκη στον κόσμο μας και στον πρόεδρο. Η είσοδος στα play-off οφείλεται σε αυτόν σε ένα μεγάλο μέρος. Συγχαρητήρια για την άνοδο και στον κ. Ντεμόλ. Η ομάδα του ΠΑΣ δεν ήταν κακή, εμείς ήμασταν πολύ καλοί».

Τάσος Πάντος (παίκτης ΠΑΣ Γιάννινα): «Για να μιλάμε για τη νέα σεζόν και τους στόχους, θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η άνοδος. Σήμερα είχαμε την πρώτη ευκαιρία, δεν τα καταφέραμε, χάσαμε δίκαια. Το παιχνίδι ήταν καλό, ανοιχτό, επιθετικό. Μπήκε καλύτερα η Δόξα, αλλά όταν ισορροπήσαμε μας έβαλε το γκολ. Πήρε σπουδαία νίκη, εμείς πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Όποιος δεν ξέρει από τέτοια ματς δεν ξέρει το άγχος, και τι σθένος και προσωπικότητα πρέπει να έχουν οι παίκτες».

Γιώργος Σιάκκας (παίκτης Δόξας): «Όταν η Δόξα νικάει μια καλύτερη ομάδα που είναι θεωρητικά επιπέδου Σούπερ Λίγκα, δείχνει πόσο θέληση είχαμε. Μπήκαμε δυνατά, ακυρώθηκε ως οφσάιντ ένα γκολ, αλλά πετύχαμε άλλα δύο. Σ’ αυτές τις αγωνιστικές που απομένουν θα κοιτάξουμε να πάρουμε ένα βαθμό, αν και θα πάμε για έξι. Ο κόσμος ήταν ο δωδέκατος παίκτης. Τον θέλουμε μαζί μας σε Βέροια και Καρδίτσα».




Μικρά από τη Δράμα

* Η αργία της Πρωτομαγιάς και το ψιλόβροχο που έπεφτε κατά διαστήματα στην διάρκεια της ημέρας, έπαιξαν το ρόλο τους και η προσέλευση του κόσμου σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Κάτω από τις 3000 ο αριθμός στον οποίο υπολογίζονται οι θεατές που παρακολουθούν το παιχνίδι στο ξεκίνημα. Βέβαια στην συνέχεια ο αριθμός αυτός μεγάλωσε αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπιασε τα επίπεδα που ελπίζανε κάποιοι αισιόδοξοι. Κόπηκαν 1264 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 17.240 ευρώ. Επόμενο ραντεβού του κόσμου της Δόξας στην Βέροια!!!

** Σαν τρελοί πανηγύρισαν στο χώρο του κέντρου ο Μπαξεβανίδης και ο Γελαδάρης το πρώτο γκολ. Οι δύο παίκτες έπεσαν στο έδαφος και πανηγύριζαν …σαν μικρά παιδιά!

*** Χωρίς φανέλες έφυγαν οι περισσότεροι παίκτες της Δόξας από τον αγωνιστικό χώρο αφού κάποιοι από αυτούς τις πέταξαν στον κόσμο στις κερκίδες ενώ κάποιοι άλλοι τις έδωσαν στους οπαδούς που μπήκαν από την πλευρά της θύρας 4 για να πανηγυρίσουν την μεγάλη νίκη.

**** Κοντά στην ομάδα βρέθηκε και ο Μιχάλης Μπουδούρογλου που παρακολούθησε το παιχνίδι δίπλα στο Θανάση Σάμιο. Ο Δραμινός εφοπλιστής δήλωσε για άλλη μια φορά την αγάπη του για την Δόξα και την συμπαράσταση του στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Μάλιστα όταν συνάδερφος τον ρώτησε αν έχει πρόθεση για πιο ενεργή συμμετοχή στην ΠΑΕ απάντησε με νόημα ότι «η Δόξα έχει πρόεδρο και τα πάει πολύ καλά».

***** Παρών στην θύρα των επισήμων ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης έχοντας δίπλα του τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Γιώργο Βήττα τον μάνατζερ Βαγγέλη Αγγελή και τον ηθοποιό και μέλος του συμβουλίου της ΠΑΕ Σπύρο Μισθό.

****** Για να δει στο βίντεο του συνδρομητικού καναλιού την φάση του δεύτερου λεπτού, πέρασε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου από τα δημοσιογραφικά θεωρία, ο παρατηρητής διαιτησίας Κ. Μπίκας. Ο βετεράνος Χαλκιδικιώτης διαιτητής έδωσε δίκαιο στην διαιτητική απόφαση θεωρώντας ότι υπήρχε παράβαση στο σήκωμα του ποδιού του Καρακώστα μπροστά από τον Κηπουρό. Έτσι ο διαιτητής Σπάθας και η επόπτης Φώσκολου δεν πρόκειται να έχουν αρνητική κρίση τουλάχιστον για την συγκεκριμένη φάση.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 32 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    71
2. Παναιτωλικός    69
__________________________
3. ΟΦΗ    65
4. Τρίκαλα    54
5. Λεβαδειακός    54
6. Διαγόρας    52
__________________________
7. Δόξα Δράμας    50
8. Βέροια    44
9. Πανθρακικός    44
10. Πιερικός    40
11. Ιωνικός    37
12. Ηλιούπολη    35
__________________________
13. Εθνικός Αστέρας    35
14. Αγροτικός Αστέρας    34
15. Θρασύβουλος    32
16. Εθνικός    31
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    29
18. Καλλιθέα    19

Επόμενη αγωνιστική (33η)

Κυριακή (8/5)

Παναιτωλικός-Διαγόρας
Ηλιούπολη-Εθνικός
Τρίκαλα-Ιωνικός
Αγροτικός Αστέρας-Πανθρακικός
Λεβαδειακός-Καλλιθέα
Πιερικός-ΟΦΗ
Θρασύβουλος-Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός Αστέρας
Βέροια-Δόξα Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου