Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Έσπασαν" Τρίκαλα - ΟΦΗ το αυτοδιοίκητο


Η απαγόρευση της ΕΠΟ για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια σε οποίον και με οποιαδήποτε ιδιότητα περιγράφεται στους κανονισμούς της «σπάει» από την απόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου που δημιουργήθηκε από την ίδια και λειτουργεί στους κόλπους της.

Πρόκειται για απόφαση – κόλαφο για το «αυτοδιοίκητο» πάνω στην οποία «πάτησε» ο ΟΦΗ και προσέφυγε σε αυτά κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης της ομοσπονδίας.

Η προσφυγή έγινε από την ΠΑΕ Τρίκαλα στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ που δεν έδωσε άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα απορρίπτοντας το φάκελο.

Διαβάστε το σκεπτικό της αδειοδότησης που δίνει το δικαίωμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια και δημιουργεί ρωγμή στην απαγόρευση που επί χρόνια είχε επιβάλλει η ΕΠΟ, αποδεικνύοντας ότι όσοι ΟΨΙΜΑ μιλούν για προβλήματα και για αδιέξοδα στο ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα να ψάξουν στα γραφεία της ομοσπονδίας, στους συνεργάτες τους και στους… υπάλληλους – «οραματιστές» που υπηρέτησαν όλα τα καθεστώτα:

«Το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ με την υπ’ αριθμού απόφασης 111 / 2011 που συγκροτήθηκε νόμιμα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο για να δικάσει την προσφυγή της ΠΑΕ Τρίκαλα κατά της υπ’ αρίθμου 6/23-5-2011 απόφαση της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ. 

Συνεπώς, η υπ’ αρίθμου 6/2011 απόφαση της Ε.Ε.Α. της ΕΠΟ έχει καταστεί ως προς την ουσιαστική κρίση της απρόσβλητη ενώπιον των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ όπως αυτά προβλέπονται στην παράγραφο Ζ του άρθρου 41 του καταστατικού της ΕΠΟ. Δικονομικά δε πλέον η υπ’ αριθμόν 6/2011 απόφαση της Ε.Ε.Α. της ΕΠΟ μπορεί σαν κάθε διαιτητική απόφαση να προσβληθεί μόνο με αγωγή ακυρώσεως εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της για τους περιοριστικά αναφερόμενους στο άρθρο 897 ΚΠολδ. Λόγους. Αρμόδιο κατά τόπου να δικάσει την διαφορά είναι το εφετείο στην περιφέρεια του οποίου εκδόθηκε η διαιτητική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου