Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αν δεν αποσύρει την προσφυγή... αποβάλλεται!


Η ηγεσία του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Football League) αποφάσισε να πιέσει-προειδοποιήσει τον ΟΦΗ, προκειμένου να αποσύρει άμεσα την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, αλλιώς θα επικαλεστεί τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, για να αποβληθεί απ' όλα τα πρωταθλήματα.

Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στα γραφεία της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης (μαζί με τον Γιώργο Μποροβήλο και τον Πατρίκ Κομνηνό) και ο ομόλογος του της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, μετέφεραν στον Σοφοκλή Πιλάβιο ότι “... στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες της ομοσπονδίας για την επιβολή της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου του αθλήματος, όπως αυτό είναι κατοχυρωμένο στο νόμο”..

Η αναφορά στο αυτοδιοίκητο έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον ΟΦΗ και την –παρά τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ- προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Η... επιβολή της νομιμότητας, αφορά την υπόθεση των πλαστών δελτίων, η οποία έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης...

Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ περί απειλών κατά της ζωής του, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη “... καταδίκασαν και καταδικάζουν απερίφραστα τις απειλές, λεκτικές επιθέσεις, απόπειρες εκφοβισμού και στοχοποιήσεις εναντίον του προέδρου, των μελών του Δ.Σ. και στελεχών της ΕΠΟ και δηλώσαν αλληλέγγυοι με την ομοσπονδία για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της”.

Παράλληλα, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στον ΟΦΗ, δηλώνοντας ότι “... θα υπερασπιστούν ενώπιον όλων των αρχών την αυτονομία της ΕΠΟ, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του καταστατικού και των κανονισμών της και θα συνεργαστούν άψογα με τις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές αν αυτό απαιτηθεί”.

Τέλος, οι ποδοσφαιρικές αρχές, “... καλούν την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις ομάδες και καθένα που συμμετέχει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, να απέχει άμεσα από κάθε ενέργεια (σ.σ. όπως οι προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια) που θέτει εν αμφιβόλω το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλήματος, όπως αυτό είναι διεθνώς κατοχυρωμένο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου