Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΦΙΦΑ προς ΟΦΗ: «Είναι εσωτερική σας υπόθεση»


Απάντηση στον σύλλογο μετόχων του ΟΦΗ απέστειλε η FIFA, για την επιστολή που είχε σταλεί πρόσφατα από τους Κρητικούς στην παγκόσμια συνομοσπονδία με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την προσφυγή της ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια. Η FIFA αναφέρει στην απάντησή της το αυτονόητο: Πως αρμόδια να επιβάλει ποινές στον ΟΦΗ δεν είναι η ίδια, καθώς πρόκειται για εσωτερικό θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνεπώς είναι θέμα της ΕΠΟ να ενεργοποιήσει τις όποιες κυρώσεις προβλέπονται.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία, ωστόσο, επισημαίνει στην απάντηση της πως αυτή είναι «γενικού χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, υπάρχει επιφύλαξη για τυχόν αποφάσεις που κάθε αρμόδιος οργανισμός μπορεί να κληθεί να πάρει για αυτό ή παρεμφερή θέματα στο μέλλον».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά ο σύλλογος μετόχων του ΟΦΗ, αφήνει αιχμές γενικά για δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΕΠΟ στα αθηναϊκά ΜΜΕ και ανήκουν –δήθεν- στον κύκλο του Σοφοκλή Πιλάβιου. Πράγματι, κατά την επίσκεψη της υπεύθυνης ομοσπονδιών της FIFA, Εύα Πασκέ στην Αθήνα, από το ρεπορτάζ προέκυπτε ξεκάθαρα ότι υπήρξαν αναφορές περί κυρώσεων που προβλέπονται για τον ΟΦΗ αν δεν αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Κατά άλλους, η κ. Πασκέ ζήτησε ευθέως την τιμωρία των Κρητικών. Όπως και να έχει, όμως, ουδείς (με στοιχειώδη γνώση του ρεπορτάζ) ανέφερε ότι τις όποιες ποινές θα τις επιβάλει η ίδια η FIFA! Αρμόδια να επιβάλει ποινές, ήταν, είναι και θα είναι μόνο η ΕΠΟ! Και στην επιστολή-απάντηση της FIFA προς το σύλλογο μετόχων του ΟΦΗ, τονίζεται μόνο αυτό και τίποτε άλλο! Συνεπώς, ποια ακριβώς είναι η… «απάντηση στους δημοσιογραφικούς κύκλους συγκεκριμένων ΜΜΕ από την Αθήνα»;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ:

«Ο σύλλογος μετόχων της ΠΑΕ ενημερώνει τους μετόχους της ομάδας μας ότι σήμερα παρέλαβε την επιστολή-απάντηση από τη FIFA, η οποία ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα που έχει προκύψει με την ΠΑΕ ΟΦΗ και την ΕΠΟ, αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της ομοσπονδίας και η FIFA δε μπορεί να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα.

Η παρούσα επιστολή έρχεται ως απάντηση στους δημοσιογραφικούς κύκλους συγκεκριμένων ΜΜΕ από την Αθήνα, οι οποίοι διέρρεαν στις 9 Ιουνίου, ότι η γενική διευθύντρια της FIFA για θέματα ομοσπονδιών κ. Eva Pasquier, έδωσε “τελεσίγραφο” στην ΠΑΕ ΟΦΗ, για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια και την πιθανή αποβολή του από κάθε εγχώρια διοργάνωση.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποια άλλη ιδέα είναι ικανός να επινοήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι κύκλοι του –δημοσιογραφικοί και μη-, με σκοπό τον εκφοβισμό της ΠΑΕ ΟΦΗ και των μετόχων της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου