Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-0 (+Video)

 

Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε ο αγώνας στα Γιάννενα μεταξύ του ΠΑΣ και του Άρη για την 1η αγωνιστική της Superleague. Δύο δοκάρια στην ίδια φάση οι "κιτρινοι".

Από έναν βαθμό πήραν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Superleague ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων οι "Ζωσιμάδες".

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα είχε δύο δοκάρια στην ίδια φάση (38') με τους Τόχα και Καπετάνο. Από την άλλη ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε πως ακόμη θέλει δουλειά.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό κυρίως από την πλευρά του Άρη, ο οποίος μπήκε δυνατά και πίεσε πολύ ψηλά και δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει γκολ κυρίως με τον Καστίγιο και το διπλό δοκάρι των Τόχα και Καπετάνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν αυτό που ανέβασε την απόδοσή του και ισορρόπησε την αναμέτρηση, αλλά ο Άρης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό στην πρώτη αγωνιστική.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Τρύφων (Δράμας), Γρεβένης (Χαλκιδικής).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Κεϊτά (86' Τζημόπουλος), Λίλα, Ντε Βισέντι (80' Ζαϊρί), Μπακαγιόκο, Τζάνης (66' Γεωργίου).

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Τόχα (61' Αγγελούδης), Νέτο, Καπετάνος, Σολτάνι, Καστίγιο (90' Παπαστεριανός).

Κίτρινες κάρτες: Μπουζίντ (28', ΠΑΣ Γιάννινα), Πάντος (72', ΠΑΣ Γιάννινα)-Μισέλ (34', Άρης), Φατί (64', Άρης), Καπετάνος (76', Άρης)

Σκόρερ:-


Video με τις φάσεις του αγώνα



Ο Αγώνας:

Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, τον σταμάτησαν τα δοκάρια δύο φορές στην ίδια φάση(!) και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ, που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρεμιέρα, λοιπόν, στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ να επιστρέφει και να υποδέχεται τον Άρη. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 σε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Στον πάγκο ο Ζαϊρί

Ο Στεφάν Ντεμόλ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Ζαουάντ Ζαϊρί, και παρέταξε την ομάδα του με το συνηθισμένο 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Φεγκρούς, δεξιά έπαιξε ο Πάντος, αριστερά ο Σκαρντοβέλι, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Κώτσιος και Μπουζίντ. Μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών μέσων ήταν οι Πατσατζόγλου και Λίλα και λίγο μπροστά τους ο Κεϊτά. Ο Μπακαγιόκο ήταν ο μοναδικός προωθημένος και στηρίγματά του στα άκρα ήταν οι Τζανής και Ντε Βινσέντι.

Με... ελαφρύ σχήμα ο Άρης

Ο Σάκης Τσιώλης από την άλλη πλευρά παρέταξε ένα... ελαφρύ σχήμα, με τους Καστίγιο και Σολτάνι στην κορυφή της επίθεσης. Το σύστημα που επέλεξε ο Έλληνας τεχνικό ήταν το 4-4-2, με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ντικό και Λαζαρίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Βανγκέλι στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μίσελ στο αριστερό. Καθαρόαιμος αμυντικός μέσος ήταν ο Φατί και η τριάδα μπροστά απαρτίζονταν από τους Τόχα, Νέτο και Καπετάνο, ενώ οι Καστίγιο και Σολτάνι ήταν οι επιθετικοί.

Καταιγιστικοί στο ξεκίνημα οι κίτρινοι!

Η σύνθεση της ενδεκάδας του Άρη έδειχνε τις προθέσεις του Τσιώλη. Οι κίτρινοι πίεσαν από το πρώτο λεπτό πολύ ψηλά και βρήκαν τους αντιπάλους τους αιφνιδιασμένους. Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε από νωρίς το γκολ. Στο 4' ο Νέτο έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιο, μπήκε στην περιοχή, ο αμυντικός του ΠΑΣ τον ανέτρεψε και ο Τριστώνης υπέδειξε «παίζετε». Η φάση ήταν δύσκολη ακόμη και σε ριπλέι για το αν ο Κώτσιος ακούμπησε μπάλα ή όχι... Στο επόμενο λεπτό ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε, όπως και τα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ, και στο 7' χάθηκε νέα ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Καστίγιο πλάσαρε, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Φεγκρούς, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα. Στο 13' οι παίκτες του Άρη συνδυάστηκαν για ακόμη μία φορά πολύ ωραία, η μπάλα κατέληξε στον Καστίγιο, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ, και ενώ λίγο νωρίτερα ο Φεγκρούς έπιασε καθαρά την μπάλα εκτός περιοχής, κάτι που δεν είδε ο Τριτσώνης...

Πρώτο σουτ στο 30' για ΠΑΣ...

Ο ΠΑΣ επισκέφθηκε την εστία του Σηφάκη για πρώτη φορά στο 21', ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ντεμόλ ανέλαβαν τα ηνία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως αδυνατούσαν να φτάσουν στην περιοχή του Σηφάκη. Το πρώτο και μοναδικό σουτ των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 30' με τον Μπακαγιόκο να δοκιμάζει την τύχη του από μακριά και τον γκολκίπερ του Άρη να μην ανησυχεί...

'Εσπασε τα... δοκάρια!

Εκείνοι που έχασαν τεράστια ευκαιρία, για να ανοίξουν το σκορ, ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 37', όταν η μπάλα κατέληξε δύο φορές στα δοκάρια του Φεγκρούς στην ίδια φάση! Οι κίτρινοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τόχα αρχικά βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Κολομβιανού. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καπετάνος έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε δύο εξαιρετικές ντρίμπλες στην περιοχή, ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ και η μπάλα αυτή τη φορά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φεργκούς! Αφού δεν μπήκε και σε εκείνη τη φάση το γκολ, δύσκολα θα έμπαινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια... κολλημένες στο μηδέν.

Καλύτερος ο ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο δυστυχώς δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο... Ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες και από τις δύο ομάδες. Στο 51' σε φάση διαρκείας στα καρέ των κιτρίνων, ο Μπακαγιόκο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά τα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε παράλληλα από την εστία του Σηφάκη. Στο 62' ο Σηφάκης αποφάσισε να βγει πολύ μακριά από την εστία του, προκειμένου να προλάβει την μπάλα, όμως ο Τζάνης αποδείχθηκε ταχύτερος, πήρε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να σκοράρει.

Το πλασέ του πήρε πορεία προς την κενή εστία, όμως κατέληξε άουτ... Η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη, που δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε στο 74', όταν η μπάλα πέρασε κοντά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φεγκρούς, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο. Ο Ντεμόλ αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τον Ζαϊρί στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως ο Μαροκινός δεν πρόλαβε να κάνει κάτι στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΣ. Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 90', όταν το σουτ του Μπακαγιόκο έξω από την περιοχή, απέκρουσε δύσκολα ο Σηφάκης. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Man of the Match: Ο Ρικάρντο Φατί ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος του Άρη και τα πήγε περίφημα. Ο Γάλλος κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει το κέντρο μόνος του, ενώ ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν εμφανώς κουρασμένος, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και του γηπέδου.

Στο ύψος του: Ο Μπακαγιόκο έδειξε για ακόμη μία φορά την ποιότητά του. Αν και ήταν μόνος στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς. Ό,τι καλό έγινε επιθετικά από τον ΠΑΣ είχε τη δική του σφραγίδα.

Ο αδύναμος κρίκος: Φεργκούς και Κώτσιος ήταν οι χειρότεροι του γηπέδου. Οι δυο τους ήταν πολύ ασταθείς, δεν ενέπνεαν καμία βεβαιότητα στους συμπαίκτες τους και τα τραγικά του λάθη μόνο από τύχη δεν στοίχησαν στον ΠΑΣ...

Η γκάφα: Ο Φεγκρούς, παρότι δεν δέχθηκε γκολ, δεν έκανε καλή εμφάνιση και σε μία φάση έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής. Για καλή του τύχη δεν το είδε ο Τριτσώνης δεν το είδε, καθώς τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα για τον ίδιο σε αντίθετη περίπτωση...

Το «στραγάλι»: Ο Τριτσώνης δεν τα πήγε καλά στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν δύο αμφισβητούμενες φάσεις. Αρχικά στο 4' ο Κώτσιος ανέτρεψε τον Νέτο εντός περιοχής και ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση. Η φάση όντως είναι αμφισβητούμενη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κώτσιος βρίσκει μπάλα, όμως στη φάση που ο Φεγκρούς βρίσκει την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής είναι πολύ ξεκάθαρη. Στον πειθαρχικό έλεγχο ο Τριτσώνης τα πήγε καλά.

Το ταμείο: ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης μας προσέφεραν πολύ καλό θέαμα για πρώτη αγωνιστική. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, ακόμη και αν στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν από ένα καλό ημίχρονο (ο Άρης το πρώτο, ο ΠΑΣ το δεύτερο), όμως εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη ήταν οι κίτρινοι.

Αμφότερες οι ομάδες άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους στη φετινή περίοδο, όμως ειδικά ο Άρης έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Σάκης Τσιώλης κάνει εξαιρετική δουλειά, όμως οι κίτρινοι θα πρέπει να δουλέψουν στα νεκρά διαστήματα που έχουν στο παιχνίδι τους. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό τρακ, ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως θα πρέπει να βελτιώσουν πολύ την αμυντική τους λειτουργία, αν θέλου να έχουν ελπίδες παραμονής...

Τσιώλης: "Πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων"

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες ήταν η αιτία που ο Αρης δεν κατάφερε να κάνει ποδαρικό με νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτό τόνισε ο Σάκης Τσιώλης για το 0-0 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» επεσήμανε ότι η αναμέτρηση ήταν δύσκολη, σε μια δύσκολη έδρα αλλά ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων.

«Ηταν ένα δύσκολο βράδυ μετά από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, τουλάχιστον στη φάση που είχαμε με τα δύο δοκάρια και μετά να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Και πρόσθεσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι και να πάμε στο γκολ, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξαν δυσάρεστες καταστάσεις στην εστία μας. Κάθε αρχή και δύσκολη. Παίζαμε σε δύσκολη έδρα, με αντίπαλο παθιασμένο που έπαιξε πολύ δυνατά».

Οσο για το τι θέλει να βελτιώσει τις επόμενες μέρες, ξεκαθάρισε: «Είχαμε προβλήματα κυκλοφορίας στο δεύτερο ημίχρονο, όπου προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα από τα άκρα. Το πρόβλημά μας κυρίως ήταν οι αρκετές ευκαιρίες που χάσαμε και για εκτός έδρας ματς πρέπει να πετυχαίνεις γκολ με αυτές. Το τελείωμα των φάσεων πρέπει να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες».

Ντεμόλ

«Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Είχαμε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο β' ημίχρονο και νομίζω ότι δούλεψε αυτό, γιατί η ομάδα στάθηκε αρκετά καλά στο β' μέρος.

Θεωρώ ότι μας πήρε 45 λεπτά να ‘συνδεθούμε' με τη Σούπερ Λίγκα, αλλά μετά τα πήγαμε καλά. Βλέποντας τον αντίπαλό μας και τους παίκτες που είχε καταλαβαίνουμε ότι έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα. Βλέποντας όμως και την ομάδα μου, βλέπω ότι έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και αδυναμίες. Ο δρόμος είναι μακρύς για να πετύχουμε το στόχο. Όλοι θέλαμε τους 3 βαθμούς, παίκτες, τεχνικό επιτελείο, φίλαθλοι, αλλά θεωρώ ότι όλοι μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοί για την ομάδα μετά την απόδοσή της».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια του β' μέρους, είπε: «Στόχος ήταν εξ' αρχής να ακολουθήσουμε το πλάνο του β' μέρους, αλλά ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά και το μόνο που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν καλή άμυνα. Ήμασταν τυχεροί με το διπλό δοκάρι. Ίσως στο τέλος, εμείς ήμασταν λίγο πιο επικίνδυνοι από τον Άρη».
 
Για τις αλλαγές Ζαϊρί και Γεωργίου που έδωσαν επιθετική πνοή: «Προσπαθήσαμε να πάρουμε το ματς στο τέλος, ο Ζαϊρί δεν είναι πολύ έτοιμος, ο Γεωργίου ήταν πιο έτοιμος. Προσπαθήσαμε να δώσουμε το καλύτερο με τις αλλαγές. Υπάρχει χρόνος για δουλειά. Δυστυχώς θα απουσιάσουν κάποιοι διεθνείς τις επόμενες μέρες.  Ο Ζαϊρί κι αυτός θα φύγει για να κανονίσει λεπτομέρειες μετακόμισης στα Γιάννενα. Αν είχα έναν ακόμα επιθετικό θα έπαιζε κι αυτός».
 
Για την καλή αμυντική λειτουργία στο β' μέρος: «Δεν θα παίζουμε κάθε φορά με αντιπάλους σαν τον Άρη. Θα παίζουμε και με πιο χαμηλής δυναμικότητας. Δουλέψαμε στην αναχαίτιση, θέλαμε να είμαστε καλύτεροι στην παραγωγή φάσεων, αλλά ο Άρης ήταν κι αυτός καλός αμυντικά. Στο β' μέρος δημιουργήσαμε περισσότερο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βρίσκουμε λύσεις. Θα είμαι χαρούμενος αν ο πρόεδρος μπορέσει να φέρει κάποιον παίκτη να ενταχθεί στο γκρουπ».
 
Για τον αποκλεισμό από την αποστολή Μπεσέρα και Κουέβας: «Θεωρώ ότι είναι εσωτερική υπόθεση και θα παραμείνει τέτοια».

Video από τη συνέντευξη τύπου


1 σχόλιο:

  1. Κάθε φορά απο μαλακίες του Κώτσιου κινδινεύομε ρε γαμώτο. Πρέπει να γίνει πιό υπεύθυνος!!!!Δεν συγχωρούνται λάθη πάλι στη Superleague.

    ΑπάντησηΔιαγραφή