Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (+Video)


Τρία γκολ και τρία δοκάρια για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κάνοντας το 2Χ2 στο ξεκίνημα της Σούπερ Λίγκα. Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο οι σκόρερ.

 

Την κορυφή της βαθμολογίας απολαμβάνει από την δεύτερη κιόλας αγωνιστική ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, διατηρώντας την εκπληκτική του παράδοση κόντρα στους Ηπειρώτες.

Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο οι σκόρερ των νικητών που είχαν ξεσπάσματα καλά στο παιχνίδι τους ενώ δεν έλειψαν και τα αμυντικά λάθη με τα οποία ο Μπακαγιόκο μείωσε σε 2-1 στο 68'

Οι "πράσινοι" που είχαν την στήριξη περίπου 20.000 οπαδών τους από τα πρώτα λεπτά μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και άνοιξαν γρήγορα το σκορ με τον Σαριέγκι. Το 2-0 λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους με τον Τοτσέ έδειχνε πως θα ήταν αρκετό για την επανάληψη.

Ωστόσο μετά από τραγικό λάθος του Ζέκα ο Μπακαγιόκο μείωσε στο 68' σε 2-1 ωστόσο οι γηπεδούχοι και παρά την ατυχία και αστοχία με τα τρία δοκάρια (Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο) πέτυχαν το τελικό 3-1 με τον Λέτο και πήραν το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Σταθόπουλος Παναγιώτης (Ηλείας)

Κίτρινες: Κατσουράνης, Καραγκούνης / Ντε Βινσέντι, Πάντος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Κατσουράνης, Κλέιτον (72' Καραγκούνης), Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι (79' Μαυρίας), Τοτσέ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Φεγκρούς (59' λ.τρ. Κηπουρός), Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λιλά (21' λ. τρ. Μιχαήλ), Μπεσέρα, Πατσατζόγλου, Κεϊτά (67' Τζανής), Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Γεωργίου.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με τρεις αλλαγές σε συνάρτηση με την πρεμιέρα των "πράσινων" στο πρωτάθλημα και το ματς με την Κέρκυρα, παρέταξε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας τους Βιτόλο και Καραγκούνη που ήταν βασικοί με τους "Φαίακες" και την θέση τους πήραν οι Κατσουράνης και Λέτο ενώ την τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων άφησε στον πάγκο τον Καντέ και έβαλε στο ματς τον Σαριέγκι.

Συγκεκριμένα, την προστασία του Κοτσόλη στην άμυνα είχαν οι Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι. Αμυντικό χαφ αντί του Ισπανού ήταν ο Κατσουράνης με τον Κλέιτον αριστερά του και τον Ζέκα δεξιά. Στην τριάδα της επίθεσης ο Λέτο επέστρεψε βασικός με τους Κουίνσι στο άλλο άκρο και τον Τοτσέ μοναδικό "κυνηγό".

Στην αντίπερα όχθη, ο Στεφάν Ντεμόλ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-1-4-1. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπακαγιόκο ενώ είχε βοήθειες από τους Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κεϊτά και Μπεσέρα.

Στην άμυνα ήταν οι Πάντος, Λιλά στα άκρα με τους Κώτσιο και Μπουζίντ στο κέντρο ενώ αμυντικό χαφ σε ρόλο κόφτη ήταν ο Πατσατζόγλου.

Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ και μήνυμα σε τραυματίες

Με δύο σπουδαίες ευκαιρίες και ένα γκολ ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, σε μια ιδανική εικόνα για τους φιλάθλους. Οι φιλοξενούμενοι στο 4' απείλησαν όταν ο Μπακαγιόκο έβγαλε στο άκρο τον Γεωργίου αλλά το σουτ από διαγώνια θέση μπλόκαρε ο Κοτσόλης. Στην αντεπίθεση οι "πράσινοι" είχαν μετά από μια βολίδα του Ζέκα δοκάρι αφού ο Φεγκρούς οριακά την ακούμπησε γλυτώνοντας την εστία του.

Δύο λεπτά αργότερα (7'), μετά από ένα σουτ του Λέτο και το κόρνερ που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός, ο Σαριέγκι με κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ο σκόρερ του "τριφυλλιού" κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας του όπου ήδη είχε πάει ο Κατσουράνης και μαζί σήκωσαν προς τις κάμερες ένα μπλουζάκι άσπρο που ανέγραφε. "Λάζαρε, Νίνη γρήγορα κοντά μας" αφιερωμένο στους δύο τραυματίες συμπαίκτες τους.
πειλούσαν οι Ηπειρώτες, καθησύχασαν οι γηπεδούχοι

Το γρήγορο 1-0 ουσιαστικά αύξησε την πίεση στους φιλοξενούμενους για να ανεβάσουν το παιχνίδι τους, την ώρα που οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειχνα να ελέγχουν την ροή του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να προσέχουν τα μετόπισθέν τους.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο "Αγιαξ της Ηπείρου" να απειλήσει σημαντικά σε ένα δίλεπτο (13'-14') με τον Μπακαγιόκο αρχικά και τον Πατσατζόγλου εν συνεχεία να σουτάρουν από πλεονεκτική θέση αλλά να μην βρίσκουν στόχο. Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, ο Ντεμόλ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή αφού ο Λιλά τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Μιχαήλ.

Στο 25' ο Κουίνσι προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να ανταποδώσει ωστόσο το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ήταν αρκετά φιλόδοξο και ο Φεγκρούς μπλόκαρε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα (28') ο Μπεσέρα λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ τον Κοτσόλη, αλλά σε ετοιμότητα ο πορτιέρο των "πράσινων" απομάκρυνε σε νέο κόρνερ.

Ματς "μονόφθαλμο" και μηνύματα της εξέδρας

Με την συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο Κουίνσι είχε κάποιο πρόβλημα και στον πάγκο μπροστά τους έδιναν τις πρώτες βοήθειες, με τον Φερέιρα να έχει σηκώσει για προθέρμανση τους Καραγκούνη, Μαρίνο και Μαυρία. Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή ανάπτυξη και καμία βοήθεια από τον άξονα προσπαθώντας ουσιαστικά από δεξιά (Λέτο, Βύντρα) να κάνουν τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Στο 34' ωστόσο οι παίκτες του Ντεμόλ, απείλησαν εκ νέου, όταν μετά από σέντρα του Πάντου ο Μπεσέρα νίκησε στον αέρα τον Βύντρα αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Λέτο ο Μπουμσόνγκ στην προσπάθεια να απειλήσει με κεφαλιά νικήθηκε από τον πορτιέρο του ΠΑΣ, που έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα οι οργανωμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και έβριζαν μόνο τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, ασχολήθηκαν και με τα διοικητικά:

"Ποτέ ξανά, ποτέ ξανά Βαρδινογιάννη π....α"  και "Οε, οε μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ" τα μηνύματα που έστειλαν.

Φινάλε ιδανικό... όπως το ξεκίνημα

Κάθε προπονητής νιώθει ικανοποίηση όταν η ομάδα του πετυχαίνει γκολ είτε στο ξεκίνημα του αγώνα, είτε στο φινάλε ενός ημιχρόνου.

Έτσι, μετά το γκολ στο 7' του Σαριέγκι, ο Κλέιτον που ήταν αρκετά αρνητικός στο πρώτο 45λεπτο, βρήκε με μοναδική κάθετη πάσα στον κενό χώρο τον Τοτσέ που πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο Φεγκρούς και στο 44' διαμόρφωσε το 2-0, μέσα σε αποθέωση για τους "πράσινους".

Μηνύματα εξέδρας... και Παναθηναϊκού

Την ώρα που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έστελνε μηνύματα στους αντιπάλους οπαδούς για όσα γίνονται στις μεταξύ τους συγκρούσεις, οι παίκτες του "τριφυλλιού" έστελναν το δικό τους μήνυμα στον αντίπαλο πιέζοντας με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Με συνθήματα και πανό που ανέγραφαν: "Φοράει πάντα φούστα-Κρατάει μαχαίρι, στους μπάτσους μιλάει και δείχνει με το χέρι" και "Πακέτο στα Πετράλωνα, ξύλο στην Χαμοστέρνας. Μηχανάκια-κόσμο, αφήσατε εκεί, γαύροι πο... γιοι" οι οργανωμένοι τα είχαν με τους ομολόγους τους από το "αιώνιο" στρατόπεδο.

Αγωνιστικά, οι παίκτες του Φερέιρα (που δεν έκανε αλλαγές στο ημίχρονο) πίεσαν και στο 49' άγγιξαν το 3-0, όταν μετά από σέντρα του Κλέιτον, ο Φεγκρούς απομάκρυνε στα πλάγια και ο Τοτσέ με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις δίπλα από τα δίχτυα.

Στο 55' μετά από μια μακρινή μπαλιά του Μπουμσόνγκ, ο Φεγκρούς βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε με το κεφάλι πέφτοντας πάνω στον Μπουζίντ, ο Λέτο έγινε κάτοχος της σούταρε σε άδεια εστία, αλλά ο Πάντος έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα Μαροκινού πορτιέρο. Μάλιστα ο Ντεμόλ τον αντικατέστησε αφού πονούσε στην μέση και δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Κηπουρό να μπαίνει στην θέση του.

Δοκάρι για "πράσινους", γκολ για ΠΑΣ

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (61') ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε εκ νέου και με απευθείας χτύπημα φάουλ από αρκετά μακριά του Μπεσέρα ο Κοτσόλης απομάκρυνε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Ηπειρώτες.

Οι γηπεδούχοι μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κλέιτον στο 66' που πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του στο κέντρο σχεδόν του γηπέδου, βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Κηπουρό σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του.

Η μπάλα έτσι τιμώρησε τους γηπεδούχους στο αμέσως επόμενο λεπτό που μετά από τραγικό λάθος γύρισμα του Βύντρα προς την άμυνα, ο Μπακαγιόκο βγήκε μόνος του απέναντι στον Κοτσόλη και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 2-1 και δίνοντας άλλη τροπή στα τελευταία λεπτά.

Δοκάρι πρώτα... γκολ μετά ο Λέτο

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν αρχικά ο Φερέιρα να βάλει στο ματς τον Καραγκούνη αντί του κουρασμένου Κλέιτον και εν συνεχεία ο Λέτο με εντυπωσιακό σουτ-βολίδα να τραντάξει και πάλι το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.

Ότι δεν μπόρεσε στο 73' ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός το κατάφερε δύο λεπτά αργότερα (75') όταν μετά την πάσα του Κουίνσι στο ημικύκλιο της περιοχής γύρισε παρά την πίεση και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο "γάμα" του Κηπουρού κάνοντας το 3-1 στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν τόσο στο 77' να μειώσουν το σκορ αλλά το σουτ του Τζανή απομάκρυνε ο Κοτσόλης, ενώ στο 82' μετά την σέντρα του Πάντου ο Μπουζίντ με κεφαλιά είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ο Φερέιρα στο 84' έβαλε στο ματς τον Πετρόπουλο αντί του κουρασμένου Τοτσέ και στο 88' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα μαρκάρισμα του Πάντου (που είχε ήδη κίτρινη κάρτα) στον Λέτο, με τον Δασκαλόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Στις καθυστερήσεις ο Καραγκούνης σε δύο προσπάθειες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό (απέκρουσε το πρώτο σουτ, το άλλο πέρασε άουτ). Τέλος, ο Μπακαγιόκο με σουτ νικήθηκε επίσης από τον Κοτσόλη ενώ στο 96' μετά από κεφαλιά είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και το 3-1 να ήταν το τελικό αποτέλεσμα με τους νικητές να χειροκροτούνται με την λήξη του ματς.

Φερέιρα: "Καλύτεροι στο 2ο ημίχρονο"


Σωστή αντίδραση και καλή απόδοση στην επανάληψη είδε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από την ομάδα του.

"Ηταν ένας δύσκολος αγώνας για μας. Αυτή η ομάδα ήρθε να παίξει άνετα χωρίς άγχος το παιχνίδι της κι εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά. Είδα ότι υπήρξαν κάποια θέματα συντονισμού, αυτοπεποίθησης μετά τα όσα συνέβησαν. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη είναι δίκαιη και την αξίζαμε" είπε o Πορτογάλος

Αναφορικά με την εικόνα του Παναθηναικού στο 2ο ημίχρονο είπε "Στο β' μέρος η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, πέτυχε τέρματα και είχε ευκαιρίες για περισσότερα. Βέβαια είναι ασυγχώρητο το γκολ που δεχτήκαμε για παίκτες τέτοιου επιπέδου, όμως η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά, πέτυχε κι άλλο τέρμα και πραγματικά είδαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο σήμερα".

Σχετικά με την ηρεμία που επιθυμεί στην ομάδα του "Πρέπει να πω ότι παρά τις γνωστές αντιξοότητες η ομάδα στάθηκε κι έπαιξε καλά. Πρέπει να μιλήσω πολύ καλά για τον Μαυρία, που είναι ένας νέος παίκτης. Πρέπει να τον βοηθήσουμε και να τον προσέξουμε όλοι μας.

Ήταν μια θετική αγωνιστική μετά από όλα τα προβλήματα τα οποία όλοι γνωρίζετε, όμως δείξαμε ότι από την πρώτη στιγμή δουλεύουμε σκληρά για να κυνηγάμε τη νίκη και γι αυτή αυτό προετοιμαζόμαστε σκληρά όλη τη βδομάδα».

Τέλος για τον κόσμο είπε : "Πρέπει να πω ότι σήμερα περίμενα ακόμα περισσότερο κόσμο, αλλά οι οπαδοί είχαν πολύ θετική στάση και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις με τέτοιο κοινό».


Ντεμόλ: "Χρειαζόμαστε δουλειά"

Περισσότερη τύχη στην συνέχεια για την ομάδα του ευχήθηκε ο τεχνικός του ΠΑΣ Στεφάν Ντεμολ ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του.

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Παίξαμε με μία πιο δυνατή ομάδα. Μπράβο στους παίκτες μου, γιατί προσπάθησαν, όμως φάνηκε ότι χρειαζόμαστε πολύ δουλειά. Όταν αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό έχεις δύο επιλογές.

Είτε να προσπαθήσεις να παίξεις μπάλα, είτε να κλειστείς πίσω και να χάσεις. Η φιλοσοφία μας είναι να χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι και να νικήσουμε κυρίως στην έδρα μας. Δεν θέλαμε να την αλλάξουμε για αυτό το ματς.

Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε στα Γιάννινα για τη νίκη και εύχομαι να κρατήσουμε τα θετικά μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Μπράβο στον κύριο Φερέιρα και την ομάδα του".

Για τον τρόπο που έπαιξε ο ΠΑΣ: "Είχαμε και εμείς ένα δοκάρι. Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος. Να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουμε στην κατηγορία και θέλουμε όλους τους παίκτες μας. Ελπίζω να έχουμε μεγαλύτερη τύχη σε αυτό τον τομέα και οι τραυματισμοί τους να μην είναι σοβαροί".

Για τα πολλά αμυντικά λάθη των παικτών του: "Με τους συνεργάτες μου θα αναλύσουμε το ματς. θα βρούμε τα λάθη μας. Δεν κάναμε μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση και στη δημιουργία. Αν παίζεις όμως με μία δυνατή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, σε αναγκάζει να κάνεις λάθη.

Αλλά αμυντικά δεν έκαναν λάθη μόνο οι αμυντικοί, αλλά η ανασταλτική λειτουργία. Είχαν τρία δοκάρια, πολλές ευκαιρίες. Αλλα πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα γκολ που δεχτήκαμε".

Για το αν είδε βελτίωση στην ομάδα του: "Ειναι η φιλοσοφία μας να παίζουμε ποδόσφαιρο. Ο κύριος Φερέιρα με πλησίασε και μου έδωσε συγχαρητήρια για τον τρόπο που παίζουμε. Για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής, πρέπει να νικάμε στην έδρα μας και αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν παίζουμε επιθετικά. Εκεί επικεντρώνω τη δουλειά μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου