Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ με σκόρερ τον Γιαννούλη και παραμένει -αήττητος- στην κορυφή της βαθμολογίας. Δείτε το γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.



Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο άνοιξε το σκορ με το αριστερό μπακ της, Γιαννούλη (διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή) αλλά και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ με τους Έπσταϊν, Μήτρογλου και Καραγκούνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Περιστεριώτες δεν ήταν το ίδιο λαμπεροί και ο ΠΑΣ εμφανίστηκε βελτιωμένος (ο Ντεμόλ έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθειά τους στην επανάληψη), όμως παρόλα αυτά κράτησαν το 1-0 χωρίς να αισθανθούν μεγάλη απειλή και διατήρησαν αήττητο και πρωτιά στη βαθμολογία.

Αυτή τη φορά ο Κώστας Μήτρογλου δεν σκόραρε στο Περιστέρι (στα δύο προηγούμενα ματς εντός έδρας με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό είχε πετύχει και τα τρία γκολ της ομάδας του) όμως ήταν και πάλι μέσα στις φάσεις, έχοντας εκπληκτικό οριζόντιο δοκάρι στο 52' και κάνοντας τα εύκολα-δύσκολα στο 9' απέναντι στον Κηπουρό.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει το πρώτο ημίχρονο στο οποίο παρακολουθούσε τους παίκτες του Ατρομήτου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να διεκδικήσει το βαθμό χωρίς όμως να πατάει πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η 7η αγωνιστική είναι αφιερωμένη κατά του ρατσισμού και στο πλαίσιο αυτό μικρά παιδιά έστειλαν μήνυμα πριν την αναμέτρηση στο Περιστέρι, κρατώντας κόκκινες κάρτες που έγραφαν: "Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό".

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής/Βοηθοί: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) / Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας), Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας) / Εμμανουήλ Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος, Ζουέλα, Έπσταϊν (81' Μπέλιτς), Πίτου Γκαρσία (55' Δημούτσος), Μήτρογλου, Καραγκούνης (65' Μπρίτο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κυριάκος (65' Γεωργίου), Κώτσιος, Τζάνης (80' Ντε Βινσέντι), Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο, Πάντος, Ανδράλας (46' Σκαρντοβέλι)

Κίτρινες κάρτες: 31' Τόμας, 39' Ζουέλα, 56' Σκόνδρας, 59' Ιτάνζ, 67' Τάτος, 78' Γιαννούλης / 12' Μπουζίντ, 40' Λίλα

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: 31' Γιαννούλης

Ο Ατρόμητος καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο 45λεπτο και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας διαφορά ενός τέρματος υπέρ του.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν με μεγάλη επιθετική διάθεση στο πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 4' ο Έπσταϊν βγήκε τετ α τετ με τον Κηπουρό, όμως δεν έκανε το κοντρόλ που θα ήθελε και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 9' ουδείς "κυανόλευκος" μπόρεσε να καταλάβει πως η μπάλα δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Μετά από επέλαση κατά μέτωπο, ο Τάτος σέρβιρε υποδειγματικά τη μπάλα για τον Μήτρογλου στο σημείο του πέναλτι, όμως ο Έλληνας φορ αντί να κάνει ένα εύκολο πλασέ προτίμησε μία εξεζητημένη ενέργεια (επιχείρησε να κάνει μία ντρίμπλα αλά... Ζιντάν για να αποφύγει τον Κηπουρό) και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ του ΠΑΣ να βάλει το χέρι του στη μπάλα και να την απομακρύνει.

Η συνέχεια βρήκε τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο του αγώνα  και να περιορίζει σε εντελώς παθητικό ρόλο τους Ηπειρώτες (χωρίς πάντως να δημιουργεί κλασική ευκαιρία), με τους φιλοξενούμενους να κάνουν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 28'.

Τότε ο Μπακαγιόκο πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δοκίμασε δυνατό σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ: ο Γιαννούλης δέχτηκε ασίστ από τον Έπσταϊν και μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, με το διαγώνιο πλασέ του να στέλνει αρχικά τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κηπουρού και στη συνέχεια στα δίχτυα (1-0).

Στο 36' χάθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με πρωταγωνίστρια και πάλι την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Καραγκούνης πέρασε έξοχα τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπουζίντ στο χώρο του κέντρου και στη συνέχεια δοκίμασε ψηλοκρεμαστή λόμπα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού.

Κράτησε το 1-0 και το αήττητο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη και στο 47' είχε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει με το σουτ του Τζάνη μέσα από την περιοχή (η μπάλα έφυγε άουτ), όμως στο 52' ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που άγγιξε το δεύτερο γκολ.

Ο Τάτος έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά για τον Μήτρογλου και ο "Πιστολέρο" των "κυανολεύκων" έπιασε μονοκόμματο δεξί σουτ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κηπουρό να στέκεται τυχερός αφού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος είχε νέα σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του και να "καθαρίσει" το παιχνίδι: ο Έπσταϊν με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το διαγώνιο πλασέ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κηπουρού.

Παρά τις δύο αυτές ευκαιρίες, ο Γιώργος Δώνης είχε παράπονα από τους παίκτες του βλέποντάς τους να έχουν "κοιλιά" στην απόδοσή τους σε σύγκριση με το πρώτο μέρος, ενώ από την πλευρά του ο ΠΑΣ είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και πίεσε για την ισοφάριση, παίζοντας ωστόσο ανορθόδοξα.

Στο 75' η ομάδα του Ντεμόλ απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά με τον Βιλά (μπλόκαρε το σουτ του ο Ιτάνζ), το γυριστό σουτ του Μήτρογλου στο 80' έφυγε άουτ, ενώ στο 84' οι Γιαννιώτες φλέρταραν με την ισοφάριση, στο σουτ του Ντε Βινσέντι που έφυγε (με την παρέμβαση του Φυτανίδη) δίπλα από το δοκάρι του Ιτάνζ.

Αυτή όμως δεν έγινε, με τον Ατρόμητο να προστατεύει (χωρίς πολύ κόπο) το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να φτάνει στους 13 βαθμούς (αήττητος με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες), γεγονός που τον διατηρεί στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα μετά και τη συμπλήρωση 7 αγωνιστικών.

Το γεγονός του αγώνα

Η κυριαρχία του Ατρομήτου στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό, οι Περιστεριώτες επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους, υποχρέωσαν μία φύσει επιθετική ομάδα όπως ο ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο (μόνο ένα σουτ του Μπακαγιόκο στο 28' είχε να επιδείξει), πέτυχαν ένα γκολ και είχαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα ακόμα και να απλοποιήσουν τη ζωή τους ενόψει της επανάληψης.

Η Συνέντευξη Τύπου

Δώνης: "Το σκορ μας αδικεί"

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε ότι ο Ατρόμητος πήρε δίκαια τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ εξήρε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

"Έχω βαρεθεί να συζητάμε πως είχαμε ένα καλό και ένα κακό ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο δεν απειληθήκαμε άλλα εμείς είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουμε", τόνισε ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου και συμπλήρωσε:

"Ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα και δίκαια πήραμε τη νίκη. Το σκορ μάλιστα μας αδικεί, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως πάντα υπάρχει άγχος για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Πρέπει όμως να σταθούμε στην αμυντική μας λειτουργία η οποία ήταν εξαιρετική".

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η συνέχεια του Ατρομήτου στη Super League, μετά το εκπληκτικό ξεκίνημά του που τον έχει βρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και χωρίς ήττα, ο Γιώργος Δώνης υπογράμμισε:

"Δεν σκέφτομαι καθόλου ότι είμαστε ψηλά και έχουμε 13 βαθμούς. Σκέφτομαι μόνο να κερδίσουμε το επόμενο ματς και να μείνουμε εκεί".

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για το αν το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που θέλει να βλέπει από την ομάδα του: "Έχουμε καλή κυκλοφορία και υπομονή στο παιχνίδι μας. Δεν είχαμε βιασύνη και δεν κάναμε λάθη. Πρέπει να έχουμε καλές επιλογές τόσο από τον άξονα όσο και από τα ακραία μπακ".

Για το αν μπορεί να είναι στόχος ακόμα και το πρωτάθλημα: "Ο στόχος μας είναι να μείνουμε οκτώ αγωνιστικές αήττητοι. Χωρίς να κάνουμε ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις παίρνουμε τα αποτελέσματα που μας βοηθούν να διατηρούμε την ψυχολογία μας σε υψηλά επίπεδα. Αν υπήρχε κρυφή κάμερα στα αποδυτήρια θα ακούγατε ότι λέμε συνεχώς να πάμε να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι για να παραμείνουμε πρώτοι. Αλλά επειδή είμαστε ρεαλιστές ξέρουμε ποιες ομάδες πάνε για πρωτάθλημα".

Για το αν ήταν έκπληξη το σχήμα του ΠΑΣ: "Ο αντίπαλος όντως μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε να ξεκινήσει με τόσους μεσοαμυντικούς ποδοσφαιριστές. Ήθελε να μείνει σε παθητικό ρόλο και να μας περιορίσει. Όταν έμεινε πίσω στο σκορ άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, κυρίως στην επανάληψη, αλλά δεν μας απείλησε".
 
Ντεμόλ: "Με θεωρείτε ηλίθιο";

Ο Στεφάν Ντεμόλ ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έπαιξαν οι Βάντερσον και Γεωργίου αλλά και το λόγο που άφησε εκτός αποστολής τον Ζαϊρί.

"Με θεωρείτε ηλίθιο, δεν θα τους έβαζα αν ήταν έτοιμοι"; ήταν η αφοπλιστική ατάκα του τεχνικού του ΠΑΣ αναφορικά με τις περιπτώσεις των Βάντερσον και Γεωργίου ενώ όσον αφορά στον Ζαϊρί τόνισε πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ τους.

"Συγχαρητήρια στον κ. Δώνη για τη νίκη του Ατρομήτου. Θεωρώ ότι έγινε ένα καλό ματς, αρκετά θεαματικό για τον κόσμο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος κυριάρχησε και ίσως από αυτήν την άποψη θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που το σκορ έμεινε στο 1-0. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Βέλγος τεχνικός και συνέχισε:

"Αν και ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού του Ατρομήτου, πολλά πράγματα δεν μας βγήκαν όπως τα σχεδιάσαμε.

Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους στο δεύτερο μέρος, όπου έπιασαν τα στάνταρντς της Σούπερ Λίγκας.

Ίσως αν είχαμε λίγη τύχη θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Είναι ακόμα ο πρώτος μας χρόνος από την επιστροφή μας στη Σούπερ λίγκα και έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη.

Αυτό που κρατάμε έιναι η απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ξεχνάμε και την κακή αμυντική μας λειτουργία στην αρχή".

Ακολούθως ο Στεφάν Ντεμόλ δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των οποίων έγινε και το ξέσπασμά του στην αίθουσα συνεντεύξεων:

Για το αμυντικογενές σχήμα με 8 παίκτες που δεν το έχει ξανακάνει ως τώρα: "Θεώρησα ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του αγώνα".

Για τους λόγους που δεν χρησιμοποιήθηκαν παίκτες όπως οι Γεωργίου και Βάντερσον: "Με θεωρείτε ηλίθιο; Αν ήταν ο Βάντερσον και ο Γεωργίου έτοιμοι δεν θα ξεκινούσαν το παιχνίδι; Αυτή είναι η απάντηση μου".

Για την απουσία του Ζαϊρί από την αποστολή, τη στιγμή που δηλώνει ο ίδιος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Μαροκινό: "Εγώ και ο Ζαϊρί είμαστε οι μοναδικοί που δεν έχουμε πρόβλημα μεταξύ μας. Οι υπόλοιποι δημιουργείτε κλίμα ότι κάτι υπάρχει ανάμεσά μας. Θα πρέπει να μας αφήσετε ήσυχους να δουλέψουμε".

Για το αν η ήττα οφείλεται στην απειρία, για το αν ο Βάντερσον είχε πρόβλημα με το μάτι και γιατί δεν έπαιξε ο Ντε Βινσέντι: "Οφείλεται και στην απειρία μας. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος. Ξέραμε ότι ο Ατρόμητος παίζει επιθετικά. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για το ματς, αλλά δεν μας βγήκε το ματς. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη.

Οσον αφορά τον Βάντερσον έχει πρόβλημα με το μάτι του, και δεν μπορεί να παίξει παραπάνω από 45 λεπτά. Ο Ντε Βινσέντι δεν ξεκίνησε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος που ο ίδιος το  γνωρίζει πολύ καλά".

Για το αν αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας: "Εγώ έχω ευθύνη 100%".





Στατιστικά Αγώνα

1
Γκολ
0
1
Ασίστ
0
6
Τελικές προσπάθειες
8
4
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
1
2
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
7
0
Κεφαλιές
0
3
Αποκρούσεις
0
13
Επεμβάσεις
13
23
Κλεψίματα
12
13
Φάουλ
18
2
Οφσάιντ
3
1
Κόρνερ
3
53
Λάθη
42
4/19
Γεμίσματα
2/18

Το φιλμ του αγώνα

4': Ο Τάτος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Έπσταϊν που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Γερμανός κέρδισε την κόντρα από τον εξερχόμενο Κηπουρό, όμως στη συνέχεια έχασε το κοντρόλ και η μπάλα έφυγε άουτ.

9': Ο Τάτος έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, μετά από κούρσα πολλών μέτρων έστρωσε ιδανικά στον Μήτρογλου στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο φορ του Ατρομήτου θέλησε (δείγμα υπερβολικής αυτοπεποίθησης) να περάσει τον Κηπουρό με εντυπωσιακή επιτόπια ντρίμπλα, με αποτέλεσμα να μπερδευτεί και να δώσει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα να διώξει σωτήρια τη μπάλα.

28': Πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι. Ο Μπακαγιόκο έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ.

31': 1-0: Ο Έπσταϊν πέρασε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Γιαννούλη, εκείνος μπήκε από θέση αριστερά και έκανε χαμηλό διαγώνιο πλασέ με το αριστερό, η μπάλα βρήκε πρώτα στη ρίζα της αριστερής δοκού και κατόπιν αναπαύτηκε στα δίχτυα του Κηπουρού.

36': Ο Καραγκούνης κέρδισε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και ξεπέρασε με υπέροχη "ποδιά" τον Μπουζίντ, βλέποντας τον Κηπουρό αρκετά μέτρα εκτός εστίας επιχείρησε να τον κρεμάσει με εξαιρετική λόμπα, με τη μπάλα να μη του κάνει το χατήρι αφού πέρασε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

47': Ο Τζάνης μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου και έκανε δυνατό σουτ με το αριστερό, η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.

53': Ο Τάτος έκανε καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μήτρογλου έπιασε θεαματικό δεξί σουτ πάνω στην κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.

61': Ο Έπσταϊν έκλεψε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από το χώρο του κέντρου και έκανε επέλαση από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή έπιασε συρτό διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ πριν προλάβει να τη σπρώξει στα δίχτυα με προβολή ο Καραγκούνης που ακολουθούσε τη φάση.

75': Σουτ του Βίλα με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Ιτάνζ έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.

80': Ο Μήτρογλου πηρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής έχοντας πλάτη στο τέρμα, γύρισε και έκανε το δεξί σουτ το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

84': Δυνατό ευθύβολο σουτ του Ντε Βινσέντι με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Φυτανίδη και έφυγε κόρνερ (ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου