Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σούπερ Λίγκα: Από τις 18 ξανά στις 16 ομάδες


Τελικά δεν συμφώνησαν οι ΠΑΕ και αύριο θα αποφασίσουν για τις ομάδες Α και Β

Με 16 ομάδες θα συνεχιστεί τελικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η πρόταση για να διευρυνθεί η σύνθεσή του κατά δύο ομάδες ώστε να χωρέσουν ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, ναυάγησε στα ρηχά. Αρχικά η Ξάνθη διαφώνησε με την πρόθεση της ΕΠΟ να νομιμοποιήσει τη νομική αυθαιρεσία (δεν επιτρέπει τη διεύρυνση ο ΚΑΠ) με την προϋπόθεση ότι την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 οι ομάδες να ξαναγίνουν 16, αντιπροτείνοντας να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Εν ολίγοις η Ξάνθη φοβούμενη ότι μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες αν το 2013 υποβιβαστούν 5 ομάδες, ζήτησε να υποβιβασθεί μόνο 1 ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα ώστε το ερχόμενο να συνεχισθεί με 16 ομάδες.

Ανάλογες αντιρρήσεις εξέφρασαν ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης. Επιπλέον παράγοντες του Πανιωνίου διαφώνησαν με το ενδεχόμενο μείωσης των εσόδων της ομάδας τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ ο Αρης επισήμως ζήτησε να ακυρωθούν τα παιχνίδια των 6 πρώτων αγωνιστικών, να γίνει κλήρωση με 18 ομάδες και να αρχίσει το πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική.

Την ίδια ώρα οι ΠΑΕ Διαγόρας και Πανθρακικός που δικαιώθηκαν στην υπόθεση της εμπλοκής τους στους στημένους αγώνες απειλούσαν με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αν ανέβουν (παραμείνουν) στην κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός και όχι εκείνες. Επίσης ο Ολυμπιακός Βόλου με εξώδικο ενημέρωσε τη Λίγκα ότι έχει κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απαγορεύουν την αντικατάστασή του όπως και της Καβάλας μέχρι να αποφασίσει το Διοικητικό Εφετείο επί της κύριας αγωγής που κατέθεσαν οι δύο ομάδες οι οποίες δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της Λάρισας κ. Κώστας Πηλαδάκης κατά την αποχώρησή του από τη γενική συνέλευση της Λίγκας φανερά εκνευρισμένος έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» κάποιων ΠΑΕ οι οποίες έκαναν πίσω από την απόφαση της περασμένης Τρίτης για πρωτάθλημα με 18 ομάδες. «Πρέπει να απαγορευτεί σε κάποιους ανθρώπους να μιλούν για το καλό του ποδοσφαίρου. Λυπάμαι, που για ένα χρόνο ήμουν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Yπάρχει μία μειοψηφία ομάδων, όχι των ιδιαίτερα δημοφιλών, που έκαναν... κωλοτούμπα, και ενώ στο συμβούλιο είχαν κρίνει ομόφωνα να αγωνιστούν 18 ομάδες, τώρα η γενική συνέλευση αποφασίζει, αν θα μείνουν 16...» υπογράμμισε ο κ. Πηλαδάκης.

Η Ξάνθη με ανακοίνωση που εξέδωσε υπερασπίστηκε την αποχώρησή της από τη συνέλευση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η γενικότερη πρόταση από ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα κλπ (αφήνοντας να εννοηθεί και ΓΓΑ) ήταν για πρωτάθλημα με 18 ομάδες για δύο χρόνια και μετά επιστροφή στις 16. Η Ξάνθη είχε κάνει την πρόταση οι ομάδες να είναι 18, αλλάζοντας έτσι τον χάρτη και μεγαλώνοντας την περιφέρεια, ώστε να γίνει μια καινούργια αρχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η πρόταση "18 σήμερα και αύριο 16", γίνεται για να βολευτούν διάφοροι ημέτεροι. Η Ξάνθη δεν μπαίνει στη διαδικασία αυτού του παιχνιδιού και προτείνει οι ομάδες να παραμείνουν 14, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να έχει ένα χρόνο μπροστά της, προκειμένου να εξυγιάνει πλήρως το ποδόσφαιρο».

Με την (αρχική) πρόταση της Ξάνθης για πρωτάθλημα με 18 ομάδες μόνιμα τάχθηκαν οι ΠΑΕ Κέρκυρα, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Παναιτωλικός.

Η Σούπερ Λίγκα τελικά αποφάσισε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα Α' Εθνικής με 16 ομάδες, χωρίς όμως να αποφασίσει αν οι περιβόητες «ομάδα Α και Β»(προέκυψαν μετά τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας) θα είναι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, ή θα παραμείνουν στην κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Με αιτιολογικό ότι απουσίασε η Ξάνθη και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ (Μάκης Γκαγκάτσης) δεν είχε δικαίωμα ψήφου, η λήψη απόφασης μεταφέρθηκε για αύριο (22/10) τρεις ημέρες πριν από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου