Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (+Video)


Ο Εργοτέλης αν και δυσκολεύτηκε λίγο στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Κρητικοί που είχαν και δοκάρι. Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις.

Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα



Μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αλλά ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 11η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με την τρίτη της εντός έδρας νίκη έφτασε στους 12 βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΣ άρχισε να πιέζει στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου και μείωσε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και έμεινε στους εννέα στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε ένα γκολ, ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Καβουσάκη.

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης συνέχισε να έχει την υπεροχή, σημείωσε ένα ακόμη γκολ, έστω και με την βοήθεια παίκτη του ΠΑΣ, είχε δοκάρι, ωστόσο λίγο έλειψε να πληρώσει την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Σαρρής. Από την άλλη η ομάδα της Ηπείρου ξύπνησε αργά, μείωσε στο 80΄, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/ Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)/ Γκαϊτατζής (Δράμας)
Καιρός: Συννεφιασμένος

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Γιαλούσης, Βίσιο, Σαρρής, Σασιασβίλι, Μπέτο, Φραγκουλάκης (72' Κυριακίδης), Ολίσε, Κουτσιανικούλης (84' Χίμπλινγκερ), Μπούντιμιρ (65' Λεάλ), Κατσικοκέρης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος, Κώτσιος, Ντε Βινσέντι (82' Κουέβας), Κειτά (67' Κυριάκος), Τζημόπουλος, Βίλα (57' Μπεσέρα), Βάντερσον, Γεωργίου, Μπακαγιόκο.

Κίτρινες κάρτες: Μπούντιμιρ (43', Εργοτέλης), Σαρρής (79', Εργοτέλης)-Τζημόπουλος (18', ΠΑΣ Γιάννινα), Ντε Βινσέντι (31', ΠΑΣ Γιάννινα), Κώτσιος (64', ΠΑΣ Γιάννινα), Μπεσέρα (89', ΠΑΣ Γιάννινα)

Κόκκινη κάρτα: Σαρρής (83', Εργοτέλης)

Σκόρερ: Φραγκουλάκης (15', Εργοτέλης), Κώτσιος (63' αυτ. Εργοτέλης)-Μπακαγιόκο (80', πεν. ΠΑΣ Γιάννινα)
Καλύτερος ο Εργοτέλης

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Εργοτέλης ξεκίνησε δυνατά προκειμένου να σημείωσε ένα γρήγορο γκολ και είχε δύο σουτ από τον Φραγκουλάκη τα οποία δεν ανησύχησαν τον Φεγκρούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε αισθητή την παρουσία στο 9΄όταν από το σουτ του Βίλα ο Καβουσάκης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ το ίδιο έκανε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και στο 14' στην κεφαλιά του Ντε Βινσέντι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (15'), οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κουτσιανικούλης έκανε την πάσα στον Μπούντιμιρ μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός έδωσε στον Φραγκουλάκη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του μετά το γκολ, άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και στο 35' έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Βίλα, έκανε το σουτ, αλλά ο Γιαλούσης με τάκλιν άκοψε τη φόρα της μπάλας.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Εργοτέλη στο 41΄, όταν το σουτ του Μπέτο μπλόκαρε ο Φεγκρούς.

Δυσκολεύτηκαν λίγο οι "κιτρινόμαυροι"

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον ΠΑΣ, παρότι η ομάδα της Ηπείρου κατάφερε να μειώσει.

Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο δεν ήταν κάτι το αξιόλογο, ο Εργοτέλης κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, έστω και από αντίπαλο παίκτη.

Έτσι, στο 64', ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσικοκέρης με τον Κώτσιο πήδηξαν για την κεφαλιά με τον δεύτερο να τη στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Δέκα λεπτά αργότερα (74') ο Εργοτέλης είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λεάλ έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 77' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, όταν τα σουτ του Μπακαγιόκο και Γεωργίου, ο Καβουσάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τελικά, αυτό δεν έγινε στο 80', όπου η ομάδα της Ηπείρου κατάφερε να μειώσει το σκορ. Ο Σαρρής ανέτρεψε τον Μπακαγιόκο και ο επιθετικός του ΠΑΣ από τα έντεκα βήματα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σαρρής. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση με σέντρες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι ο Εργοτέλης πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1.

Το πρόσωπο του αγώνα

Ο Φραγκουλάκης, ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για την ομάδα του Εργοτέλη. Ο παίκτης των "κιτρινόμαυρων" είχε κάποια σουτ στο πρώτο ημίχρονο, είχε ένα γκολ, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου.

 
Η Συνέντευξη Τύπου

 
Καραγεωργίου: "Η διαιτησία ήταν πολύ καλή"

Ο Νίκος Καραγεωργίου έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, ενώ επεσήμανε πως δίκαια αποβλήθηκε ο Σαρρής. Τι είπε για Κουτσιανικούλη-Λεάλ
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΣ Γιάννινα, παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη, τόνισε μεταξύ άλλων η νίκη θα δώσει άλλη ψυχολογία στην ομάδα του, ενώ τόνισε πως η διαιτησία στην αναμέτρηση ήταν καλή και η αποβολή του Σαρρή δίκαιη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καραγεωργιου στην συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς με τον ΠΑΣ: "Κάναμε μια νίκη με πολύ κόπο και προσπάθεια. Όλο αυτό το διάστημα που έχουμε διανύσει στο πρωτάθλημα, συμβαίνουν πράγματα τα οποία δυσχεραίνουν την προσπάθειά μας για να φτάσουμε εκεί που πιστεύουμε ότι ανήκουμε βαθμολογικά. Είτε από εξωγενείς παράγοντες, είτε από δικά μας λάθη. Παρόλα αυτά, σήμερα νικήσαμε. Και όταν νικάς, η ψυχολογία σου γίνεται καλύτερη.

Χωρίς να παίζουμε καλά, ήμασταν 2-0 μπροστά μέχρι το 78’ και τα πράγματα φαίνονταν απλά. Με κάποιες επιπολαιότητες, όμως, δώσαμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να μπει στο παιχνίδι και να μας δυσκολέψει. Θα έπρεπε να κρατήσουμε με περισσότερη άνεση το 2-0 ώστε να μην καρδιοχτυπήσουμε. Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε και να προετοιμαστούμε γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια".

Για τον Κουτσιανικούλη: "Ο Κουτσιανικούλης αρχίζει δειλά δειλά να εμφανίζει το καλό του πρόσωπο και ελπίζω σύντομα να γίνει ο παίκτης που ήταν πριν φύγει. Θυμόμαστε τι έκανε αυτό το παιδί στα 21 του. Δεν γίνεται να μην μπορεί να τα κάνει και στα 23 του. Ο Λεάλ από την άλλη δεν ήταν έτοιμος, αλλά είδατε τι μπορεί να κάνει παίζοντας μόνο 25'".

Για τον Λεαλ: "Ο καλός και προετοιμασμένος Λεάλ αλλάζει επίπεδο τον Εργοτέλη. Ήταν εκπληκτικός με τον ΠΑΟΚ, αλλά από τότε έχουν περάσει τόσες αγωνιστικές και το πρωτάθλημα κοντεύει να τελειώσει. Θέλω να δουλέψει περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολίσε, που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Από τους ποδοσφαιριστές που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, περιμένω να σύρουν το καράβι.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάζονται σωστά. Έχουμε επενδύσει πάνω σε παιδιά όπως ο Λεάλ, ο Κουτσιανικούλης και ο Ολίσε. Ο Εργοτέλης είναι ομάδα με πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που βγάζει στο γήπεδο. Δεν εκφράζω παράπονο, αλλά τούς ζητάω να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Δεν γίνεται το βάρος να το σηκώσουν οι νεότεροι παίκτες. Οι μεγάλοι θα το σηκώσουν και οι νεότεροι θα ακολουθήσουν".

Για την διαιτησία: "Η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Και η κόκκινη κάρτα στον Σαρρή ήταν σωστή και το πέναλτι σωστά δόθηκε. Καμία ομάδα δεν δικαιούται να έχει σήμερα παράπονο".

Χριστόπουλος: "Ένιωσα υπερήφανος"

Υπερήφανος που κοουτσάρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος που έκατσε για πρώτη φορά ως πρώτος τεχνικός του ΠΑΣ σε αγώνα πρωταθλήματος, τόνισε πως ένιωσε υπερήφανος που κοουτσάρισε τους παίκτες, οι οποίοι τα έδωσαν όλα για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Εργοτέλη.

Παράλληλα, επεσήμανε πως παρότι η ομάδα του μπήκε στο ματς μετά το πέναλτι, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα στην συνέντευξη Τύπου:

"Ξέραμε εξ αρχής ότι θα είχαμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια καλή και οργανωμένη ομάδα. Γνωρίζαμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του Εργοτέλη και προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας ανάλογα.

Παρότι η εβδομάδα που προηγήθηκε ήταν δύσκολη λόγω της ήττας από την Ξάνθη και της αποχώρησης του κ. Ντεμόλ, τα παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πάλεψαν. Προσπαθήσαμε να απειλήσουμε τον αντίπαλο, είχαμε ορισμένες ευκαιρίες.

Μας έλειπε όμως η αυτοπεποίθηση στην αρχή. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λιγάκι το στυλ παιχνιδιού μας στη συνέχεια. Γινόμασταν όλο και καλύτεροι όσο περνούσε ο χρόνος. Αλλάξαμε στρατηγική και τακτική στο β' ημίχρονο για να χτυπήσουμε αντίπαλο.

Παίζοντας ορθολογικά με την μπάλα κάτω βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουμε. Μετά το 70' πιέσαμε σε όλο το γήπεδο. Μπήκαμε στο παιχνίδι με το πέναλτι, υπήρχε χρόνος για την ισοφάριση, αλλά δεν το καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ένιωσα υπερήφανος που κοουτσάρισα σήμερα.

Δεν είναι εύκολο να βγάλεις αυτήν την πίεση σε εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα αμυντικά, όταν παίζεις εκτός έδρας και μάλιστα όταν μένεις πίσω στο σκορ. Έδωσαν την ψυχή τους τα παιδιά. Η ευθύνη της ήττας είναι δικιά μου, είτε με τις επιλογές μου είτε με την προετοιμασία που τους έκανα και την αναλαμβάνω". 

 Video απο το συνέντευξη τύπου



Video με συνεντεύξεις παικτών μετά το τέλος του αγώνα




Στατιστικά Αγώνα

2
Γκολ
1
1
Ασίστ
0
11
Τελικές προσπάθειες
15
1
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
4
10
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
8
0
Κεφαλιές
3
8
Αποκρούσεις
6
12
Επεμβάσεις
9
37
Κλεψίματα
28
23
Φάουλ
18
2
Οφσάιντ
5
2
Κόρνερ
1
75
Λάθη
61
5/14
Γεμίσματα
6/20


Το φιλμ του αγώνα

2': Σουτ από τον Φραγκουλάκη, ο Φεγκρούς ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε.

9: Σουτ του Βίλα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μπλόκαρε την μπάλα ο Καβουσάκης.

14' Κεφαλιά του Ντε Βινσέντι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μπλοκάρει ο Καβουσάκης

15': ΓΚΟΛ! Ο Κουτσιανικούλης έκανε την πάσα στον Μπούντιμιρ μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Φραγκουλάκη, που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

35': Ο Μπακαγιόκο γύρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Βίλα, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Γιαλούση με τάκλιν να κόβει τη φόρα της μπάλας.

41: Σουτ του Μπέτο για τον Εργοτέλη, ο Φεγκρούς μπλόκαρε την μπάλα.

64': ΓΚΟΛ!  Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσικοκέρης με τον Κώτσιο πήδηξαν για την κεφαλιά με τον δεύτερο να τη στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

70': Σουτ του Μπακαγιόκο για τον ΠΑΣ Γιάννινα με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

74': Πολύ όμορφου σουτ από τον Λεάλ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

77': Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Καβουσάκη να αποκρούει τα σουτ των Μπακαγιόκο και Γεωργίου.

80': ΓΚΟΛ! Ο Σαρρής ανέτρεψε τον Μπακαγιόκο με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπακαγιόκο το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1 για τον ΠΑΣ.

Video με τα γκολ του αγώνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου