Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα - Skoda Ξάνθη 0-2 (+Video)


Η Skoda Ξάνθη με γκολ των Εντιμάρ, Μαρκόφσκι πέρασε από τα Γιάννενα, επικρατώντας με 2-0 του τοπικού ΠΑΣ. Δοκάρι ο Μπακαγιόκο. Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις.

Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα



Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Skoda Ξάνθη, η οποία με γκολ των Εντιμάρ και Μαρκόφσκι επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, έκανε έξυπνο παιχνίδι παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις και χάρη στην ευστοχία της έφτασε στους 11 βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΣ που ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος εντός έδρας, είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν επιπόλαιος.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα και είχε μάλιστα και το δοκάρι του Μπακαγιόκο, ωστόσο η Skoda Ξάνθη έπαιξε πιο έξυπνα το ματς και ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα και μέχρι να λήξει το πρώτο μέρος το διαφύλαξε καλά.

Στο δεύτερο μέρος, πάλι η φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν γκολ, αν και ο ΠΑΣ είχε τις τελικές προσπάθειες και την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα της Ηπείρου έδειξε πως έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής/Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας)/ Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Μαγιάνης (Άρτας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)/ Σκουφίτσας (Αθηνών)
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Φεγκρούς, Πάντος (73' Κυριάκος), Κώτσιος, Μπουζίντ (65' Κουέβας), Βάντερσον, Λίλα, Τζημόπουλος, Ζαϊρί, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (57' Γεωργίου), Μπακαγιόκο.

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βλαχοδήμος (77' Μαρσελίνιο), Πόι, Σουάνης (68' Μάνταλος), Μαρκόφσκι (89' Καζάκης).

Κίτρινες κάρτες: Λίλα (45', ΠΑΣ Γιάννινα), Πάντος (50', ΠΑΣ Γιάννινα), Κώτσιος (67', ΠΑΣ Γιάννινα), Βάντερσον (92' ΠΑΣ Γιάννινα)-Σουάνης  (64', Skoda Ξάνθη), Εντιμάρ (85', Skoda Ξάνθη), Καζάκης (92', Skoda Ξάνθη)

Σκόρερ: Εντιμάρ (31', Skoda Ξάνθη), Μαρκόφσκι  (52', Skoda Ξάνθη)

Καλό ξεκίνημα ο ΠΑΣ, το γκολ η Ξάνθη

Στο πρώτο μέρος η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και μάλιστα θα μπορούσε να ανοίξει στο σκορ.

Στο 8ο λεπτό, ο Μπακαγιόκο έξω από την μεγάλη περιοχή δοκίμασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατάληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.

Τρία λεπτά αργότερα (11'), ο Λίλα έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η σέντρα-σουτ από τα δεξιά του Ντε Βινσέντι στο 20'.

Τελικά κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, η Skoda Ξάνθη ήταν αυτή που στην καλύτερη που άνοιξε το σκορ.

Στο 31', ο Εντιμάρ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Φεγκρούς και έκανε το 0-1.

"Καθάρισε" ο Μαρκόφσκι

Στο δεύτερο μέρος πάλι ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τελικά η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν αυτή που το πέτυχε.

Στο 50', μετά το φάουλ του Ζαϊρί, ο Μπουζίντ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βιβιανί που έδιωξε με υπερένταση την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό (51'), ο Πόι μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ έκανε με το αριστερό του σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Τελικά, στο 52', ο Μαρκόφσκι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη, γύρισε έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε και στον Πάντο για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 73', ο Έντισον έκανε το δυνατό σουτ, με τον Φεγκρούς να διώχνει την μπάλα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ πίεσε προσπάθησε για το γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με την Skoda Ξάνθη να κρατάει το υπέρ της 0-2 και να φεύγει από τα Γιάννενα με το πολύτιμο "τρίποντο".

Το πρόσωπο του αγώνα

Ο Ζοντί Βιβιανί ήταν σε καλή ημέρα για την Skoda Ξάνθη στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση στο 50' στην κεφαλιά του Μπουζίντ και δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του σημείωσε το δεύτερο της τέρμα.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ντεμόλ: «Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη»



Την αδυναμία του ΠΑΣ να μετατρέψει τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε γκολ ανέδειξε ο Στεφάν Ντεμόλ ως το βασικό παράγοντα που οδήγησε στην ήττα από την Ξάνθη στα Γιάννενα.

«Νομίζω ότι η Ξάνθη ήταν πιο δυνατή σε ορισμένα στοιχεία του αγώνα, αλλά αν δούμε το παιχνίδι συνολικά, εμείς είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Ομως εκείνοι έφτασαν δύο φορές με προϋποθέσεις στο τέρμα μας και έβαλαν δύο γκολ», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΣ.

Και πρόσθεσε για το πρόβλημα στο γκολ: «Σε αυτό που πήγε καλά στην αρχή της σεζόν, πλέον έχουμε πρόβλημα και αυτό είναι το σκοράρισμα. Δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιούμε. Και αν αυτό συμβαίνει, είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να κερδίσεις».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ προέρχονταν από αγωνιστική απραξία τριών εβδομάδων, ανέφερε: «Σίγουρα αυτές οι 3 εβδομάδες χωρίς αγώνα ήταν κακό για μας, γιατί χάσαμε το ρυθμό μας. Ναι, μπορείς να προπονείσαι, να κάνεις φιλικά, αλλά χάνεις το ρυθμό και αυτό δεν ήταν καλό για μας. Ομως δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Σήμερα ή Ξάνθη σούταρε δύο φορές και έβαλε 2 γκολ, εμείς προσπαθήσαμε χωρίς αποτέλεσμα. Ισως είναι θέμα ποιότητας, ίσως ατυχίας, αλλά ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας και να αναλύσουμε τι συμβαίνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου: «Είναι η πρώτη ήττα στους Ζωσιμάδες μετά από 17 μήνες και είναι το πρώτο πολύ άσχημο αποτέλεσμα της φετινής σεζόν και σίγουρα δεν είναι ωραίο. Η ομάδα δεν ήταν σε πολύ κακή μέρα. Ωστόσο δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να κερδίσουμε.
Αν δούμε το παιχνίδι και το αναλύσουμε, προκύπτει ότι προσπαθήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη και δεν ήταν με το μέρος μας. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά. Δεν είναι μόνο ότι μας έλειψε η τύχη, αλλά πρέπει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα».

Ο Ντεμόλ συνεχάρη τον αντίπαλο: «Συγχαρητήρια στην Ξάνθη για τη νίκη και στον αντίπαλο προπονητή. Η Ξάνθη έκανε 3 σουτ στο τέρμα μας, ένα απέκρουσε ο γκολκίπερ. Το φάουλ στο γκολ δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά φάουλ. Και το δεύτερο γκολ το φάγαμε σε μια καραμπόλα που πρέπει να ξαναδώ για να έχω άποψη».

Οσο για την εικόνα του αγώνα; «Ξεκινήσαμε με το δοκάρι του Μπακαγιόκο, δημιουργήσαμε κινδύνους με σέντρες και με μια κεφαλιά του Κώτσιου. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, να παίξουμε επιθετικά για να σκοράρουμε. Είναι προφανές ότι με αυτή την ήττα νιώθουμε όλοι πολύ άσχημα. Θεωρώ ότι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν πολύ άσχημη».

Ουζουνίδης: «Δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη»

 
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αν και επεσήμανε ότι αυτή ήρθε πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

«Παρά το 2-0 ήταν μια δύσκολη νίκη. Μας πίεσε ο ΠΑΣ, περισσότερο στις στημένες φάσεις, εκεί είχαμε πρόβλημα και γι' αυτό θέλαμε να αποφύγουμε τα εύκολα φάουλ στην περιοχή μας. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε», επεσήμανε λίγο μετά τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός της Ξάνθης.

Και πρόσθεσε: «Εκτός από τα 2 γκολ είχαμε τις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε πιο εύκολα το παιχνίδι. Ωστόσο, ήταν μια δίκαιη νίκη. Τα παιδιά έδειξαν αγωνιστικότητα σε ένα δύσκολο γήπεδο, στο οποίο γλιστράς με την υγρασία που υπάρχει. Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά».

Στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Αφιερώνουμε τη νίκη στους φιλάθλους που ξεκίνησαν από την Ξάνθη να έρθουν στο γήπεδο και τους γύρισαν πίσω. Ήταν ένα αποτέλεσμα που το χρειαζόμασταν πολύ. Σε προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια φτάσαμε στην επιτυχία και δεν τα καταφέραμε.

Σήμερα δουλέψαμε πολύ στο γήπεδο, όχι τόσο ποιοτικά λόγω του ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ. Δεν είχαμε εύκολο έργο. Ο ΠΑΣ είναι καλή ομάδα και μας πίεσε κάνοντας και προϋποθέσεις για να βάλει γκολ από την αρχή του αγώνα. Αλλά όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΣ είχε νευρικότητα, και εμείς με ηρεμία πήραμε τη νίκη.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη, αφού και σε άλλα παιχνίδια έκαναν καλές εμφανίσεις. Θέλουμε να έχουμε καλύτερη συνέχεια, έχουμε νέα παιδιά και πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής. Καλή συνέχεια στον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα».

Video με τη συνέντευξη τύπου


Συνεντεύξεις των παικτών μετά τον αγώνα



Στατιστικά Αγώνα

0
Γκολ
2
0
Ασίστ
0
16
Τελικές προσπάθειες
8
3
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
4
6
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
4
7
Κεφαλιές
0
3
Αποκρούσεις
5
8
Επεμβάσεις
25
16
Κλεψίματα
26
14
Φάουλ
22
6
Οφσάιντ
0
7
Κόρνερ
2
42
Λάθη
30
13/35
Γεμίσματα
3/14

Το φιλμ του αγώνα

6': Σουτ του Βλαχοδήμου για την Skoda Ξάνθη και μπλόκαρε ο Φεγκρούς.

8': Ο Μπακαγιόκο έκανε το δυνατό σουτ εξω από την περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.

11: Σουτ από τον Λίλα για τον ΠΑΣ Γιάννινα η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

20: Επικίνδυνη συρτή σέντρα-σουτ από τα δεξιά από τον Ντε Βινσέντι η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

31': ΓΚΟΛ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Φεγκρούς και το 0-1 για την Skoda Ξάνθη.

50': Φάουλ του Ζαϊρί, από κοντά ο Μπουζίντ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βιβιανί που έδιωξε με υπερένταση την μπάλα.

51': Ο Πόι μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ έκανε με το αριστερό του σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

52': ΓΚΟΛ! Ο Μαρκόφσκι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη, γύρισε έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε και στον Πάντο για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-2

73': Σουτ του Εντιμάρ για την Skoda Ξάνθη, με τον Φεγκρούς να διώχνει την μπάλα.


Η βαθμολογία μετά από 10 αγώνες

1. Παναθηναϊκός 20 (8)
2. Ολυμπιακός 18 (8)
3. Ατρόμητος 17 (9)
4. ΑΕΚ 16 (9)
5. ΠΑΟΚ 14
6. ΟΦΗ 12 (8)
7. Παναιτωλικός 11 (8)
8. Ξάνθη 11
9. Πανιώνιος 9
10.Εργοτέλης 9
11.ΠΑΣ Γιάννινα 9 (8)
12.Άρης 7 (8)
13.Αστέρας Τρίπολης 6 (8)
14.Κέρκυρα 5 (8)
15.Δόξα Δράμας 1 (1)
16.Λεβαδειακός 1 (1)

Επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου

17.15 Εργοτέλης – ΠΑΣ Γιάννινα
17.15 ΠΑΟΚ – Κέρκυρα
19.30 Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου

15.00 Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας
17.15 Παναθηναϊκός – ΟΦΗ
17.15 Πανιώνιος – Άρης
19.30 Ξάνθη – Ατρόμητος
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου