Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣ... στους «16» μέσω Ρόδου! (Video)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Διαγόρα 1-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Video με το γκολ και τις φάσεις του αγώνα


Σε ένα βαρύ αγωνιστικό τερέν, λόγω βροχής, ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 1-0 του γηπεδούχου Διαγόρα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εμφανώς καλύτερος. Σημείωσε ένα γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονία)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονία), Τσολάκης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Διαγόρας (Μιχάλης Τσιβρινής): Πονηρός, Αυγενικού, Ματεντζίδης, Πουλόπουλος, Παπαδημητρίου, Μουσταφίδης, Μπακάλης, Καρπαθάκης (78' Τσίτσι), Χατζηκοσμάς (84' Ρούσσος), Μπαούρης, Λερογιάννης (68' λ.τρ. Επιφανής).

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (46' Κεϊτά), Ντάσιος, Μιχαήλ, Κυριάκος (70' Τζάνης), Σκούφαλης, Κουέβας (90+2' Οικονόμου). 
  
Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε με πολλές αλλαγές την ομάδα του καθώς οι Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Ζαϊρί και Φεγκρούς, Πάντος δεν αγωνίστηκαν. Με νεαρούς παίκτες αγωνίστηκε και ο Διαγόρας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να πάρει τα ηνία από το ξεκίνημα, ώστε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να αποβάλει πιθανό άγχος στην συνέχεια του αγώνα.

Στο 5' σε εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου, με προβολή από την μικρή περιοχή ο Κουέβα άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παικτών του Διαγόρα. Ο ΠΑΣ είχε πετύχει τον αρχικό του στόχο και απλά έπρεπε να διατηρήσει τη νίκη.

Ο φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την ηρεμία στο παιχνίδι τους και δεν απειλήθηκαν έντονα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έβλεπε τους παίκτες του να δείχνουν την ανωτερότητα τους.

Ο Διαγόρας δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να βρει κενούς χώρους προς την εστία του Κηπουρού, ενώ αντίθετα ο ΠΑΣ δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Κώτσιος στο 18', με πλασέ από την μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μιχαήλ, λίγα λεπτά αργότερα. Ο Πατσατζόγλου έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά της επίθεσης του ΠΑΣ, ο Μιχαήλ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στην μικρή περιοχή αλλά από πλεονεκτική θέση την έστειλε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 35'. Εκτέλεση έμμεσο φάουλ του Γεωργίου, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Πονηρού στη συνέχεια ο Βάντερσον με κεφαλιά την έστειλε στην αγκαλιά του πορτιέρο των γηπεδούχων.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Ο ΠΑΣ ήλεγχε το ματς στην επανάληψη. Ο Διαγόρας δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κηπουρού παρότι "ενοχλούσε" την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του ΠΑΣ έδειχναν σίγουροι στις κινήσεις τους ωστόσο, τους έλειπε η φαντασία και η διάθεση για δημιουργία.

Ηρεμία εκτός αγωνιστικού χώρου μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Στα μέσα του 2ου ημιχρόνου οι παίκτες του δύο ομάδων περίμεναν την λήξη και η απόδοση τους δεν αντέχει σε κριτική.

Το μόνο χαρακτηριστικό ήταν η πολύ καλή αμυντική τακτική του Διαγόρα η οποία ανάγκασε του φιλοξενούμενους να βγουν πολλές φορές οφσάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου