Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (+Video)


Με συνταγή Κέρκυρας και Λιβαδειάς, ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ και όχι τόσο εύκολα (2-0). Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και video με highlights.
Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα για το 2011, με μια νίκη που έχει πολλές ομοιότητες, αλλά και διαφορές με τα ματς κόντρα σε Κέρκυρα και Λεβαδειακό.

Η ομοιότητα έχει να κάνει με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Πειραιώτες στο 9ο λεπτό με τον Φουστέρ, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια και την έκβαση της αναμέτρησης. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βρει το... τρόπο να καθαρίζουν από νωρίς ένα ματς και το εφάρμοσαν για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αυτός ο τρόπος δίχως αμφιβολία δίνει το πρωτάθλημα.

Πάμε τώρα στις διαφορές.... Σε μια καμία περίπτωση ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε τόσο παθητικό ρόλο όπως η Κέρκυρα και ο Λεβαδειακός. Οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν από την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ, αλλά δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να κάνουν πολλές ευκαιρίες. Παρόλα αυτά το 2-0 έγινε από τον Τζιμπούρ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και όλα τελείωσαν εκεί. Ιδανικό ξεκίνημα και φινάλε στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη το πάλεψαν, μπήκαν δυνατά, αλλά δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να αποφύγουν την ήττα. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μονάχα μια καλή φάση και έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, ενώ ο Μέγιερι λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού έκανε δύο λάθη. Στο πρώτο έδωσε πάσα στον Λίλα αλλά εκείνος έκανε κεφαλιά από μακριά αντί για σουτ, ενώ στη δεύτερη άργησε να βρει και ανέτρεψε τον Αλβανό άσο, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει πέναλτι. Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, πως στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ ο Βάντερσον που συμμετείχε και δεν σταμάτησε.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα δίχως να δεχτεί γκολ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που έχει ένα παιχνίδι Κυπέλλου και ετοιμάζεται για γιορτές. Το πρωτάθλημα πάντως τελείωσε για το 2011 και βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή, αν και έχει δύο ματς περισσότερα από τον Παναθηναϊκό.

Ταυτότητα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αθηνών)
Βοηθοί: Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών), Ιωάννης Σταματόγλου (Καβάλας)
4ος: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Αμυγδαλής (Σερρών)
Καιρός: Βροχερός
Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Ορμπάιθ), Φετφατζίδης (71' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (90' Πάντελιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κώτσιος, Τζημόπουλος (74' Ντε Βισέντι), Λίλα (45' Βίλα), Ανδράλας, Σκούφαλης (46' Μπεσέρα), Γεωργίου, Μπακαγιόκο.

Κίτρινες κάρτες: 22' Χολέμπας / 31' Ανδράλας
Σκόρερ: 9' Φουστέρ, 43' Τζιμπούρ

Ανασκόπηση:

Βαλβέρδε VS Αναστασιάδης

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια σε Κέρκυρα και Λιβαδειά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε παίκτες... ενδεκαδάτους, που ήταν βασικοί όλη τη σεζόν μέχρι τώρα. Άλλωστε ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο πρωτάθλημα και δεν υπήρχε ανάγκη ξεκούρασης. Στα μπακ ήταν οι Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας, στα χαφ οι Μοδέστο Μανιάτης, αριστερά ο Μιραλάς, δεξιά ο Φετφατζίδης, στην κορυφή ο Τζιμπούρ και λίγο πιο πίσω ο Φουστέρ.

Ίδιο σύστημα (4-2-3-1) παρέταξε και ο Άγγελος Αναστασιάδης με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς και με έξι από τους έντεκα παίκτες να είναι Έλληνες. Πάντος, Κώτσιος, Μπουζίντ, Βάντερσον ήταν η τετράδα της άμυνας, Τζημόπουλος και Λίλα ήταν αμυντικά χαφ, Ανδράλας, Σκούφαλης και Γεωργιού πιο μπροστά, ενώ στην κορυφή ο Μπακαγιόκο.

Ο Φουστέρ "χτύπησε" νωρίς (1-0)

Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν τόσο δυνατά όπως στην Κέρκυρα και την Λιβαδειά, όμως το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, αφού το γρήγορο γκολ ήρθε και τους διευκόλυνε το έργο τους. Όπως και στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας έτσι και τώρα, οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν στο 9ο λεπτό, όμως τώρα δράστης ήταν ο Φουστέρ (ο Πάντελιτς ήταν βέβαια εκτός ενδεκάδας). Ο Ισπανός έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μοδέστο έξω από την περιοχή, σούταρε με δύναμη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται πως βρήκαν το κόλπο για να σκοράρουν νωρίς και να μην έχουν άγχος και έτσι η συνέχεια ήταν πιο εύκολη γι' αυτούς. Φυσικά το 1-0 δεν είναι ασφαλές σκορ, όμως η εικόνα που είχαν τα επόμενα λεπτά, μαρτυρούσε πως μπορούν να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ δεν αντέδρασε μετά το γκολ, παρακολουθούσε απλά τις προσπάθειες των "ερυθρολεύκων", όμως παρόλα αυτά δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση, ούτε δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Φεγκρούς. Αυτό που είχαν οι γηπεδούχοι ήταν ο έλεγχος του αγώνα, η κατοχή της μπάλας, όχι όμως και πολλές φάσεις.

Κάπως έτσι περνούσαν τα λεπτά στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να είναι το αφεντικό και να μην απειλείται. Μοναδική εξαίρεση ήταν ένα λάθος του Μέγιερι που έδωσε ασίστ στον Λίλα, αλλά ο Αλβανός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά και μια φάση στο 40' όπου και πάλι ο Λίλα βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο των γηπεδούχων, αλλά ανατράπηκε. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, ενώ στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Βάντερσον, που συμμετείχε στην προσπάθεια καθώς ήταν δίπλα στον Λίλα και δεν σταμάτησε. Μπερδεμένη φάση!

Ο "τρομοκράτης" επέστρεψε (2-0)

Και ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα είναι το σκορ του ημιχρόνου, ο Μανιάτης έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης έστρωσε και ο Τζιμπούρ εκτέλεσε τον Φεγκρούς κάνοντας το 2-0 λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου. Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά και ιδανικό φινάλε για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν διαφορετικά, αφού οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με πάθος και τσαμπουκά προσπαθώντας να μην φύγουν από τον Πειραιά με άδεια χέρια. Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αρκετά νωθροί στο ξεκίνημα και δέχτηκαν αρκετή πίεση από τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο ΠΑΣ ξύπνησε αλλά ήταν αργά...

Η πίεση βέβαια δεν έφερε ευκαιρίες, αφού οι Γιαννιώτες ναι μεν είχαν ισορροπήσει το ματς και έφταναν συχνά μπροστά από την "ερυθρόλευκη" περιοχή, αλλά δεν είχαν καλή τελική πάσα και δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους. Δεν είναι τυχαίο πως την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι την έκαναν από ένα λάθος του Μανιάτη που έβγαλε τετ α τετ τον Μπακαγιόκο, αλλά το σουτ του τελευταίο κατέληξε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Βαλβέρδε παρά το γεγονός πως είχαν ρίξει στροφές δημιουργούσαν κάποιες φάσεις, όπως αυτή του Τζιμπούρ, όπου έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Φεγκρούς, αλλά και το σουτ του Φουστέρ.

Οι αλλαγές του Βαλβέρδε (έβαλε στη θέση του Μοδέστο τον Ορμπάιθ και τον Γέστε αντί του Φετφατζίδη) έδειξαν να λειτουργούν ευεργετικά για την ομάδα του, αφού ο Ολυμπιακός ξαναπήρε την κυριαρχία της αναμέτρησης και έκανε πιο συχνές επισκέψεις στην εστία του Φεγκρούς. Το 2-0 όμως δεν άλλαξε και ήταν το τελικό σκορ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το γρήγορο γκολ του Φουστέρ έκοψε κάθε διάθεση του ΠΑΣ να επιδιώξει τον αιφνιδιασμό και παράλληλα έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει με μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι του.

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός σκόραρε νωρίς, βρήκε την ησυχία του, έδιωξε το άγχος και τελικά πήρε τη νίκη με 2-0. Τόσο απλά γίνονται τα πράγματα, μ' ένα γκολ στο 9', αν φυσικά είσαι προσεκτικός στη συνέχεια.

Ο MVP:

Ο Κέβιν Μιραλάς μπορεί να μην χρίστηκε σκόρερ ωστόσο έκανε πολλά χιλιόμετρα , άνοιξε διαδρόμους και έσπρωξε πολλά φορές τον Ολυμπιακό στην επίθεση.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ανύπαρκτη η μεσαία γραμμή του ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν εύκολη πρόσβαση προς την εστία του Φεγκρούς.

Το φιλμ του αγώνα

5' Άστοχη κεφαλιά του Τοροσίδη για τον Ολυμπιακό, έπειτα από κόρνερ του Μιραλάς.

9' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Φουστέρ (1-0)! Εξαιρετικό 1-2 του Μοδέστο με τον Φουστέρ λίγο έξω από την περιοχή, ο τελευταίος έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

16' Σουτ του Μιραλάς, που κοντράρει και καταλήγει κόρνερ για τον Ολυμπιακό.

29' Σουτ του Μανιάτη για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Φεγκρούς.

30' Τραγικό λάθος του Μέγιερι ο οποίος πασάρει στον αφύλαχτο εκτός περιοχής Λίλα, αλλά εξίσου λάθος ήταν και η αντίδραση του Αλβανού άσου, αφού αντί να σουτάρει, έκανε κεφαλιά και δεν ανησύχησε τον Ούγγρο.

31' Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κερδίζει την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά ο Φεγκρούς μπλοκάρει την μπάλα.

40' Ο Λίλα βγήκε απέναντι από τον Μέγιερι, που τον σταμάτησε όπως φαίνεται αντικανονικά. Στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Βάντερσον, που δεν σταμάτησε όταν ήρθε η μπάλα δίπλα του.

43' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Τζιμπούρ (2-0)! Σέντρα από Μανιάτη, ο Φετφατζίδης στρώνει στον Τζεμπούρ που από κοντά γράφει το 2-0!

54' Σουτ του Φουστέρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Φεγκρούς δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει τη μπάλα.

65' Ωραία προσπάθεια του Τζιμπούρ, που μπαίνει στην περιοχή, κάνει το σουτ, αλλά ο Φεγκρούς μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

66' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Μπακαγιόκο να παίρνει την ασίστ από τον... Μανιάτη, να βγαίνει μπροστά από τον Μέγιερι, αλλά σημάδεψε εκτός εστίας και το 2-0 παρέμεινε.

76' Σουτ του Φουστέρ για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Φεγκρούς.

78' Στο δεύτερο σερί κόρνερ, δεν μπόρεσε ο Χολέμπας με κεφαλιά να νικήσει τον πορτιέρο του ΠΑΣ.

Video με τα γκολ του αγώνα


Στατιστικά Αγώνα

Ο αριθμός τελικών προσπαθειών λέει πολλά. 18 έναντι 3. Ο Ολυμπιακός έφτανε με ευκολία στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, εν αντιθέσει με την ομάδα του Αναστασιάδη που ακόμα και στο β' μέρος που ήλεγξε το παιχνίδι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις. 

2
Γκολ
0
2
Ασίστ
0
18
Τελικές Προσπάθειες
3
5
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
1
7
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
2
6
Κεφαλιές
0
1
Αποκρούσεις
9
14
Επεμβάσεις
16
19
Κλεψίματα
15
13
Φάουλ
19
0
Οφσάιντ
2
10
Κόρνερ
3
44
Λάθη
50
15/30
Γεμίσματα
1/14


Συνέντευξη Τύπου

Βαλβέρδε: «Θέλω Europa, πρωτάθλημα»!

Στους βαθμούς της νίκης στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 
Παράλληλα, ο Βάσκος κληθείς να απαντήσει αν ο Ολυμπιακός πάει για μεταγραφή τόνισε ότι ίσως «ψαχτεί» για μέσο τον Γενάρη.
Οσον αφορά στους στόχους της ομάδας τόνισε ότι θέλει και πρωτάθλημα και Europa League!

Αναλυτικά μίλησε:

Για το αποτέλεσμα: «Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη. Έπειτα από μία σειρά συνεχόμενων αγώνων, που έχουμε θετικά αποτελέσματα, δεν ήμασταν λαμπεροί όπως συνήθως. Ο αντίπαλος ήταν καλός κι εμείς δεν είχαμε φρεσκάδα στην απόδοσή μας. Όσο περνούσε ο χρόνος, φαινόταν η κούραση από τα διαδοχικά ματς που έχουμε δώσει. Δεν χρειαζόταν να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΣ είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακαγιόκο στο 2-0 και παρότι πίεζε, έχω την αίσθηση πως ελέγχαμε το ματς. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και την κούραση των ποδοσφαιριστών μας».

Για τις μεταγραφές: «Μεταγραφές; Συνηθσιμένη ερώτηση. Είναι αλήθεια πως θα συζητήσουμε με τη διοίκηση, αλλά ό,τι πούμε θα μείνουν μεταξύ μας. Δεν μου αρέσει να τα ανακοινώνω στις συνεντεύξεις Τύπου. Το σίγουρο είναι πως θα εκτιμήσουμε πως θα εξελιχθεί η αποθεραπεία του Φέισα. Είναι πολύτιμος παίκτης για εμάς και συμμετείχε σε σημαντικά παιχνίδια της ομάδας. Θα δούμε, όμως, αν χρειαστούμε παίκτη σε αυτή τη θέση. Ο Ιμπαγάσα είναι καλά και ο Μακούν σε 10-12 ημέρες θα είναι έτοιμος».

Για το γεγονός ότι άφησε εκτός 11άδας τον Πάντελιτς: «Είχα σκοπό να κάνω μία αλλαγή και επέλεξα τον Πάντελιτς. Δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης. Ήθελα να κρατήσω μια αλλαγή για το τέλος γιατί στο ματς με τον ΟΦΗ δεχθήκαμε δύο γκολ μαζεμένα και δεν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάτι. Απόψε δεν έβλεπα την ομάδα καλά και ήθελα να κρατήσω τη δυνατότητα μιας αλλαγής μέχρι το τέλος. Αν έβλεπα ότι ήμασταν καλά μέχρι το φινάλε, ίσως έκανα την αλλαγή νωρίτερα».

Για το αν επιλέγει Ευρώπη ή πρωτάθλημα: «Πρέπει να διαλέξω Πρωτάθλημα ή Europa League; (γέλια). Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να αρνηθώ, όμως, πως μου αρέσει η ευκαιρία που μας δίνεται στο Europa League. Είναι μία διοργάνωση, που μου αρέσει και την οποία έχω χάσει δύο φορές.

Θα ήθελα να την κατακτήσω. Στον κόσμο μας θα άρεσε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Προτεραιότητα, όμως, παραμένει το Πρωτάθλημα. Θα ήθελα πολύ να τα κερδίσουμε και τα δύο!».

Αναστασιάδης: "Μπήκαμε στο ματς φοβισμένα"

Η λάθος νοοτροπία με την οποία μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ, στοίχισε την ήττα σύμφωνα με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Τι είπε για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

 
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Άγγελου Αναστασιάδη:

"Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε φοβισμένα, με μία νοοτροπία λανθασμένη. Με νοοτροπία να φάμε όσα το δυνατόν λιγότερα γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός, εμείς κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε πολλές μονομαχίες. Δεν θυμάμαι στο πρώτο μέρος να κερδίσαμε μονομαχία σε στημένη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε ό,τι έγινε και με την ΑΕΚ. Η ομάδα μας ανέβηκε ψηλά, πίεσε. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να μας δημιουργήσει προβλήματα. Είχαμε μία φάση με τον Μπακαγιόκο, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις, αν είχαμε δουλέψει περισσότερο στον επιθετικό τομέα.

Αυτοί είναι χαρούμενοι (σ.σ. εννοώντας τους παίκτες του) γιατί έχασαν μόνο με 2-0. Θέλω να αλλάξω τη νοοτροπία της ομάδας. Να πείσω τα παιδιά πως μπορούμε για να βλέπουμε όλα τα ματς με το ίδιο σκεπτικό και να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που προκρίθηκε στο Europa League και εύχομαι να περάσει στον επόμενο γύρο, όπως το ίδιο εύχομαι και στον ΠΑΟΚ. Είναι καλό για τις δύο ομάδες και το χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Εύχομαι καλές γιορτές, σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Το πιο σημαντικό είναι να πείσουμε αυτά τα παιδιά ότι μπορούν. Πρέπει να ενισχυθούμε και να αναπληρώσουμε τα κενά των παικτών που έφυγαν. Δεν έχουμε επιθετικούς. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς, προσπάθειας και εμπιστοσύνης. Το σημερινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο κόντρα στην ΑΕΚ. Είναι μία κλάση πάνω ο Ολυμπιακός. Έπαιξε στο γήπεδό του, με εντεκάδα Champions League και τον κόσμο στο πλευρό του. Με ικανοποίησε το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας.

Δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Τώρα δεν ασχολούμαι, στις αρχές το έκανα. Δεν ξέρω αν είναι πέναλτι. Μπορεί να έκανε λάθος, άνθρωπος είναι. Ό,τι και να πω τώρα θα είναι ανόητο".

Video με τη συνέντευξη τύπου


Φουστέρ: «Εύκολο όταν σκοράρεις νωρίς»


Ο Νταβίντ Φουστέρ συνδύασε την επιστροφή του στην 11άδα του Ολυμπιακού με γκολ. Ο Ισπανός άσος σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ κι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο άσος των «ερυθρόλευκων» τόνισε: «Όταν σκοράρεις νωρίς πάντα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Ήρθε το γρήγορο τέρμα και στη συνέχεια ήμασταν πιο ήρεμοι».

Κλείνοντας ευχαρίστησε στα ελληνικά δεχόμενος ευχές για καλές γιορτές!

Τζεμπούρ: "Χαρούμενοι και... κουρασμένοι"

 
Ο Ραφίκ Τζεμπούρ επέστρεψε στην 11αδα του Ολυμπιακού και ...ως συνήθως σκόραρε στο Καραϊσκάκης στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

"Μετά από 14 αγωνιστικές είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτόν μας. Τώρα που θα ξεκουραστούμε, θα παίξουμε ακόμη καλύτερα" ήταν τα πρώτα λόγια του Αλγερινού επιθετικού.

"Λυπηθήκαμε που αποκλειστήκαμε από το Champions League, αλλά και το Europa League έχει πολύ καλές ομάδες, όπως είναι κι η Ρούμπιν Καζάν. Πρόκειται για ένα σύνολο με πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές" πρόσθεσε.

Για να ολοκληρώσει: "Θέλω να δώσω ευχές σε όλους τους φιλάθλους, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, καθώς ξέρω ότι περνούν δύσκολες ώρες με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούν για να ξεφύγουν από αυτές τις δύσκολες στιγμές".

Γέστε: «Σημαντικό που δεν τρώμε γκολ»

 
Ο Φραν Γέστε δήλωσε μετά το ματς με τον ΠΑΣ πως είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως επιστρέφουν αρκετοί παίκτες από τραυματισμούς, κάτι που διευκολύνει το έργο του Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός χαφ που πραγματοποίησε μόλις την δεύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού επισήμανε μετά το τέλος του ματς: «Είναι σημαντικό ότι γυρνούν αρκετοί παίκτες από τραυματισμούς. Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, είχαμε πολλούς τραυματισμούς και αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολο.

Είναι σημαντικό που επέστρεψα. Να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι για να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει με τη νέα χρονιά».

Για το μηδέν παθητικό που κράτησαν οι «ερυθρόλευκοι»: «Η ομάδα είναι δυνατή και δείχνει ότι μπορεί να κάνει τις ευκαιρίες γκολ. Είναι πολύ σημαντικό που κρατάμε το μηδέν στην άμυνα».

Video με τους Γέστε και Μαρκάνο αμέσως μετά την αναμέτρηση Ολυμπιακός- ΠΑΣ Γιάννινα


Γεωργίου: «Το ευχαριστηθήκαμε»


Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Φώτης Γεωργίου, που ήταν ίσως ο κορυφαίος των Ηπειρωτών μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του ευχαριστήθηκαν το ματς.

«Ήρθαμε να παίξουμε χωρίς άγχος κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Το ευχαριστηθήκαμε παίξαμε όπως μπορούμε κρατάμε την εμφάνισή μας στο δεύτερο μέρος και συνεχίζουμε» είπε ο βραχύσωμος άσος.

Πάντος: «Αισθάνομαι υπερήφανος»

 
«Τάσος Πάντος οε, οε, οε» φώναζε όλο το Καραϊσκάκη όταν ο «Παντούρου» βγήκε για ζέσταμα κι ακόμα περισσότερο όταν τελείωσε το ματς.
Ο μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε υπηρέφανος για το χειροκρότημα των οπαδών της ομάδας που υπηρέτησε για επτά χρόνια.

«Ένιωσα πολύ περήφανος. Ήταν μεγάλη μου τιμή. Πέρασα πολλά χρόνια σε αυτή την ομάδα και αυτό που ένιωσα τα κρατάω μέσα μου ήταν πολύ δυνατά συναισθήματα και δύσκολα περιγράφονται. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό» είπε αρχικά.

Για το ματς τόνισε: «Όταν μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού ήμασταν με δύο γκολ πίσω. Προσπαθήσαμε και πιστεύω πως στο δεύτερο μέρος τα πήγαμε καλά.»

Για την συνέχεια του ΠΑΣ επεσήμανε: «Γίνεται μια νέα προσπάθεια, χρειάζεται υπομονή και πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα».

Για τον Ολυμπιακό τέλος είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Παίζει ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο το οποίο διδάσκει ο προπονητής του. Ένα ποδόσφαιρο που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ στάθηκε άτυχος και πιστεύω πως θα πάει πολύ ψηλά στο Γιουρόπα Λιγκ».

Video με τους Πάντο και Ανδράλα αμέσως μετά την αναμέτρηση Ολυμπιακός- ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου