Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για δεύτερο σερί ματς κάνει πλάκα, μοιράζει τέσσερα γκολ (μετά την Κέρκυρα στον Λεβαδειακό) και καθαρίσει αγώνα από το πρώτο ημίχρονο (3-0). Χατ τρικ ο Μιραλάς που έχει ξεμπουκώσει για τα καλά, τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος που σκοράρει Πάντελιτς και δίκαιη αναρρίχηση στην κορυφή αν και έχει δύο αγώνες περισσότερους από τον Παναθηναϊκό.

«Στόχος μας είναι να παραμείνουμε μέχρι τέλους στην κορυφή. Εχουμε την ποιότητα να τα καταφέρουμε και αυτός αποτελεί από το ξεκίνημα ο μεγάλος μας στόχος», τόνισε ο Βαλβέρδε ο οποίος είδε την ομάδα του να έχει βατή κλήρωση στους επόμενους δύο γύρους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού στους «32» θα αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν και στους «16» τον αντίπαλο του Σάλτσμπουργκ – Μέταλιστ, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει τέσσερις σερί νίκες με γκολ 16-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι εδώ και 22 εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος από τους οποίους στους 13 κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Δεν υπολογίζονται οι Μέλμπεργκ, Φέισα, Μακούν και Ιμπαγάσα, έβγαλε κανονικά την τελευταία προπόνηση ο Χολέμπας και μπήκε στην αποστολή, κάποιες ενοχλήσεις του Αβραάμ Παπαδόπουλου δεν κρίθηκαν ικανές να του στερήσουν τη συμμετοχή.

Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Τζιμπούρ αιχμή του δόρατος και τους Μιραλάς, Φουστέρ, Φετφατζίδη από πίσω. Ο Μαρκάνο θα είναι και πάλι παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Χολμέμπας αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μέγερι – Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας – Μανιάτης, Μοντέστο – Μιραλάς, Φουστέρ, Φετφατζίδης – Τζιμπούρ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του, είχε 8 σουτ, όσα ακριβώς και η ΑΕΚ, αλλά τα αμυντικά λάθη στοίχισαν στην ομάδα του Αναστασιάδη και η ήττα με 2-1 κρίνεται δίκαιη.

Συνεχίζεται ο αγωνιστικός Γολγοθάς, αφού μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ σειρά παίρνει ο Ολυμπιακός. Σημαντική η επιστροφή του Γεωργίου στη μεσαία γραμμή, παραμένει εκτός ο αμυντικός Βίλα. Με προστατευτική μάσκα θα αγωνιστεί ο τερματοφύλακας Φεγκρούς λόγω τραυματισμού, κουνάει μαντήλι τον Γενάρη ο Μπαγκαγιόκο που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Αξιο αναφοράς το γεγονός πως η εστία των φιλοξενούμενων έχει παραβιαστεί στα 12 από τα 14 πιο πρόσφατα ματς, ενώ σε 20 επισκέψεις στην έδρα του Ολυμπιακού μετράνε 17 ήττες και μόλις 3 ισοπαλίες.

Με γεμάτο κέντρο η ομάδα των Ιωαννίνων και τις γραμμές πολύ κοντά από τον Αναστασιάδης ώστε να μην μένουν ελεύθεροι χώροι να δράσουν οι ταχύτατοι μεσοεπιθετικοί των «ερυθρολεύκων». Σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση ο Μπακαγιόκο, θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ντε Βινσέντι μετά την τιμωρία του για πειθαρχικό παράπτωμα, αν και φέτος δείχνει έξω από τα νερά του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κηπουρός – Ντάσιος, Μπουζίντ, Κώτσιο, Βάντερσον – Ανδράλας, Λίλα – Γεωργίου, Ντε Βισνέντι, Μπεσέρα – Μπακαγιόκο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός επιθετικά έχει ρολάρει για τα καλά και αυτό το μαρτυρούν περίτρανα τα 19 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Το ότι ο Βαλβέρδε κάθε δύο αγώνες αναγκάζεται να αλλάξει πρόσωπα στην άμυνα μόνο καλό δεν του κάνει και ο Μπακαγιόκο δεν θέλει και πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου