Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-0 (Video)


Μετά από 11 ολόκληρα παιχνίδια, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού και άνασανε βαθμολογικά. Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με τα γκολ και τα highlights.

Video με τα στιγμιότυπα του αγώνα


Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 4 μήνες (2/10, ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1) για να γευτούν οι παίκτες του ΠΑΣ τη χαρά της νίκης. Αντίπαλός τους ήταν τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο αγωνιστικός χώρος που θύμιζε βάλτο και έκανε δύσκολο το έργο και των 22 ποδοσφαιριστών.

Το θέαμα δεν ήταν καλό, οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, αλλά νικητής αναδείχθηκε τελικά, αυτός που ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Βίλα και έδωσε μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του, που είχε να κερδίσει 11 αναμετρήσεις και πλέον έφτασε τις τρεις συνολικά (όλες στους Ζωσιμάδες). Πλέον, οι Γιαννιώτες έφτασαν τους 14 βαθμούς και ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ συνεχίζουν να προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους και παραμένουν δίχως νίκη για έκτο παιχνίδι. Σ' αυτά τα έξι ματς μάλιστα, έχουν πετύχει μόλις δύο γκολ και πλέον είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και αν δεν σοβαρευτούν θα έχουν πρόβλημα.

Ταυτότητα

Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Καιρός: Συννεφιασμένος
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Α' Βοηθός: Ακριβός (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (69' Μιχαήλ), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης, Γεωργίου, Μπακαγιόκο (46' Βίλα), Βάντερσον.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Ετζενγκουέλε, Nτολεζάι, Σιόντης, Μητρόπουλος, Γκόλιας, Ρότσα (78' Μπουμάλ), Ονουάτσι(67' Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (56' Χαριστέας), Καμαρά.

Σκόρερ: 71' Βίλα
Κίτρινες κάρτες: 36' Λιλά, 37' Σκούφαλης, 52' Ζαραδούκας, 72' Βίλα / 28' Σιόντης, 75' Τσενάμο, 77' Εντζγκέλε, 86' Ντολεζάι
Κόκκινες κάρτες: 55' Σιόντης


Ανασκόπηση

Με τον αγωνιστικό χώρο στους "Ζωσιμάδες" να είναι σε άθλια κατάσταση, το έργο των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, ήταν πολύ δύσκολο. Τόσο ο ΠΑΣ, όσο και ο Παναιτωλικός έψαχναν το τρίποντο, όμως κανείς δεν έδειξε πως το ήθελε περισσότερο και το παιχνίδι που είδαμε στο πρώτο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.

Ως γηπεδούχος, ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε μια καλή φάση στο 8' με τον Γεωργίου, αλλά και στο 11' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι. Παρόλα αυτά το 0-0 έμεινε και οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ, κατάφεραν να ισορροπήσουν το ρυθμό και να βγουν κι αυτοί με την σειρά τους στην επίθεση.

Όχι πως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, απλά δεν απειλήθηκαν από τους Γιαννιώτες. Αποτέλεσμα; Να τελειώσει ένα κακό πρώτο ημίχρονο, σ' ένα ακόμη χειρότερο αγωνιστικό χώρο, που θύμιζε βάλτο.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ο ΠΑΣ έψαχνε περισσότερο το γκολ και πίεσε για να το πετύχει, ενώ ο Παναιτωλικός έδινε προσοχή στην άμυνα και κοιτούσε να "Χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι περνούσαν τα λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, δίχως όμως να απειλούν την εστία του Τσενάμο.

Παρόλα αυτά, το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ (71'), έπειτα από φάουλ του Ντε Βινσέντι που βρήκε στο δοκάρι και τελικά με σουτ του Βίλα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Από κει και πέρα τα πράγματα δεν ήταν δύσκολα για τους γηπεδούχους, αφού δεν δέχτηκαν ιδιαίτερη πίεση και πήραν εύκολα το τρίποντο της νίκης.

Που κρίθηκε το ματς: Στο γεγονός πως οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Το ματς στα Γιάννενα, ήταν απ' αυτά που δεν έχουν πολλές φάσεις και κερδίζει συνήθως, όποιος είχε περισσότερη θέληση και πάθος. Γι' αυτό και ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη. Γιατί ήθελε πιο πολύ τους βαθμούς και μπήκε πιο αποφασισμένος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σιόντης. Ο  αμυντικός χαφ του Παναιτωλικού με μια αψυχολόγητη ενέργεια σήκωσε το πόδι του στο πρόσωπο του Λίλα και μοιραία είδε την δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. 

MVP: Ο Βίλα. Πέρασε στη θέση του Μπακαγιόκο στο ημίχρονο, αφού ο Ιβοριανός φορ δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ήταν κινητικός, έβγαλε πάθος και κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όντας στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή! και περιπλέκει τα πράγματα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Στατιστικά

1
Γκολ
0
0
Ασίστ
0
7
Τελικές προσπάθειες
1
3
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
0
4
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
0
0
Κεφαλιές
1
0
Αποκρούσεις
1
7
Επεμβάσεις
27
22
Κλεψίματα
38
16
Φάουλ
15
4
Οφσάιντ
4
7
Κόρνερ
0
55
Λάθη
42
4/30
Γεμίσματα
3/14

Το φιλμ της αναμέτρησης

8' Eυκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βάντερσον εκτέλεσε πλάγιο, η μπάλα έφθασε στον Μπακαγιόκο ο οποίος πάσαρε στον Γεωργίου, το πλασέ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση έδιωξε ο Τσενάμο.

11' Φάουλ για τον ΠΑΣ Γιάννινα από τα πλάγια. Ο Ντε Βισέντι εκτέλεσε απευθείας η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Τσενάμο.

17' Βαθιά μπαλιά στον Καμαρά η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Κηπουρού.

23' Άστοχο σουτ του Μπακαγιόκο φεύγει άουτ.

71' 1-0 ΓΚΟΟΟΛΛΛ του Βίλα! Ο Ντε Βισέντι εκτέλεσε φάουλ η μπάλα εξοστρακίστηκε στο τοίχος βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά ο Βίλα με σουτ από την μεγάλη περιοχή παραβίασε την εστία του Τζενάμο.

92' Ο Πάντος από την μικρή περιοχή έδιωξε ο Παλαιολόγος.

Video με το γκολ του αγώνα


Συνέντευξη Τύπου
Αναστασιάδης: "Εκκλησία τα αποδυτήρια"



Με καυστικά λόγια για όσους αμφισβητούν την ομάδα μίλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως με την βοήθεια της Παναγίας, το κουμπάκι γύρισε και όλα θα αλλάξουν. Τι είπε για διαιτησία και το κλίμα στα αποδυτήρια.

Ιδιαίτερα αυστηρός με όσους κρίνουν εκείνον και τους ποδοσφαιριστές του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού, ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα του όσα περνά στα Γιάννενα, ενώ επικαλέστηκε πολλές φορές την Παναγία.

"Έγινε ένα παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο για 15-20 λεπτά πολύ καλό από εμάς. Είχαμε κάποια προβλήματα που εντοπίστηκαν. Δεν κινδυνεύσαμε. Εκτός από τη φάση του Γεωργίου δεν είχαμε φτάσει στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις. Κάναμε πολλές λανθασμένες επιλογές. Κακές πάσες που ήταν εύκολες. Δεν βοηθάει και το γήπεδο. Αποτελεί τροχοπέδη για μας που θέλουμε να παίξουμε.

Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, πιο συγκεντρωμένοι, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Είχαμε ευκαιρίες για εύκολο γκολ. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά. Τα παιδιά θέλουν να βγάλουν νέα πράγματα. Αυτό με χαροποιεί.

Προσωπικά έχω υπομονή, αλλά ο κόσμος δεν έχει. Με τις πρώτες λάθος πάσες αρχίζει και φωνάζει και δυσκολεύει το έργο τους. Τα δίνουν όλα τα παιδιά. Είναι άδικο γι' αυτά. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα οι φίλαθλοι πρέπει να ενισχύουν και όχι να τους ενισχύει η ομάδα για να φωνάξουν.

Από τώρα και στο εξής η Παναγιά όλα καλά θα τα κάνει. Το κουμπάκι το γύρισε. Για όσους δεν το πιστεύουν, θα τους κάνουμε να το πιστέψουν κι αυτοί".

Για την ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό σύμφωνα με φήμες: "Δεν απαντάω. Είχα πει μετά το ματς με τον Άρη ότι αν αρχίσουν να με βρίζουν θα γυρίσει το κουμπί. Την καταπίνουν τη γλώσσα τους πολλές φορές αυτοί που τα γράφουν όλα αυτά. Οι πράξεις δίνουν απαντήσεις".

Για τον κόσμο: "Δεν κατηγόρησα τον κόσμο. Δεν είπα τίποτα. Μην αλλάζετε το νόημα".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: "Είμαι 59 ετών. Ποτέ δεν είχα πιο δύσκολο έργο απ' αυτό που συνάντησα εδώ. Πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει εδώ. Γι' αυτό ήρθα, όμως. Τα αποδυτήρια μ' εμένα θα είναι εκκλησία και είναι εκκλησία. Δεν ασχολούμαι με κάποιους που προσπαθούν να περάσουν διάφορα. Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι λέγεται, αλλά πως θα φτιάξω τα αποδυτήρια. Έχω πάρα πολλή δουλειά.

Έχουμε μεγάλα προβλήματα και η προσπάθεια ξεπερνάει τα όρια. Για τα χαζά με το τραπέζι με ρωτάτε; Τώρα θα μαζεύονται κάθε εβδομάδα και θα το κάνουν επειδή θα το θέλουν αυτοί και θα έρχονται οι γυναίκες και τα παιδιά τους.

Ευχαριστώ την Παναγιά που έβαλε το χέρι της. Δεν θα άντεχα ούτε 15 λεπτά στην ομάδα. Πολλές φορές είπα τι δουλειά έχω εδώ. Πως θα τα αλλάξω. Μας βοηθάει όλους η Παναγιά. Τον Μάιο θα το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά".

Για διαιτησία που έθεσε ως θέμα ο Μπάμπης Τεννές: "Έκανα μεγάλο λάθος Ζήτησα συγνώμη γιατί άφησα την ομάδα χωρίς κοουτσάρισμα. Τρελάθηκα, αλλά είναι απαράδεκτο για μένα. Από διαιτητές και φιλάθλους ζητάω συγνώμη. Ήμουν αρνητικός πρωταγωνιστής. Δεν κρίνω την άποψη του συναδέλφου.

Όλα καλά με τα κουμπιά. Το πρόβλημα είναι να μαζέψουμε πρώτα τους δικούς μας και μετά θα δούμε και τις μεταγραφές. Να είμαστε. Είναι εύκολο να πω για μεταγραφές. Ποιοι θα έρθουν, πως, τι θα είναι, τι θα κάνουν, μέχρι να βρούμε τα κουμπιά".

Για την αλλαγή του Μπακαγιόκο: "Θέμα τακτικής η αλλαγή Μπακαγιόκο".


Tεννές:«Αδικημένος ο Παναιτωλικός»

 Ο Μπάμπης Τεννές στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ζωσιμάδων, ενώ τόνισε ότι ο Παναιτωλικός είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

«Ήταν ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό και σ’ αυτό φταίει το γήπεδο που δυσκολεύει τα παιδιά να κρατηθούν όρθια. Δεν είχε φάσεις και ευκαιρίες. Το ματς πήγαινε στο 0-0. Όσο παίζαμε με έντεκα παίκτες, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και η αποβολή του παίκτη μας χάλασε τις ισορροπίες. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για τη νίκη. Είναι το έκτο παιχνίδι που τελειώνουμε με λιγότερο παίκτη», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Για τα περί απομάκρυνσής του : «Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Που το είδατε γραμμένο αυτό;».

Για την αποβολή του Σιόντη: «Όσο ήμασταν έντεκα με έντεκα παίζαμε καλά. Μετά χάλασαν οι ισορροπίες στο γήπεδο».

Για την κατάσταση του γηπέδου: «Από την κατάσταση του γηπέδου δυσκολεύονταν και ο ΠΑΣ. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να κάνουμε ασίστ πάσα αλλά δεν έβγαινε από την κατάσταση του γηπέδου».

Για τη διαιτησία: «Είναι πάρα πολύ φανερό ότι ο Παναιτωλικός είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες της κατηγορίας, όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις».

Για τον Ονουάτσι: «Δεν ήταν ρίσκο η χρησιμοποίηση του Ονουάτσι. Το συζητήσαμε μαζί του, έκανε προπονήσεις, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είναι θέμα χρόνου να αποδώσει αυτό που αξίζει».

Τι δήλωσαν οι Βίλα και Πατσατζόγλου μετά το τέλος της αναμέτρησης


Τι δήλωσαν οι Τσενάμο και Γκόλιας μετά το τέλος της αναμέτρησης


Παρελθόν ο Ζαϊρί

Λίγους μήνες διήρκησε μόνο η συνεργασία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ζαουάντ Ζαϊρί, καθώς οι δύο πλευρές την Κυριακή έφτασαν στο «διαζύγιο».

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός δεν είχε την συμμετοχή που θα ήθελε στην ομάδα των Ιωαννίνων, ειδικά μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Έτσι, οι δύο πλευρές έφτασαν σήμερα στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου