Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Video)


Με γκολ του Σολάκη στις καθυστερήσεις, ο Αστέρας επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ και πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη. Για δύο πέναλτι φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι. Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά. Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις.

Video με τα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα


Το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένα από τα παιχνίδια που το ποδόσφαιρο ήταν δίκαιο. Κι αυτό το γράφουμε, γιατί πολύ απλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν τρία δοκάρια και τελικά πήραν αυτό που άξιζαν.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους Αρκάδες, αφού άνοιξαν το σκορ στο 3' με τον δήμιο του ΠΑΣ, Ράγιος, όμως στη συνέχεια σπατάλησαν ευκαιρίες και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΣ να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, το όμορφο ποδόσφαιρο που βλέπαμε επί 45 λεπτά χάθηκε, ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, όμως ο Αστέρας ξύπνησε στο τέλος και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Εγκόν μπορεί να σημάδεψε το δοκάρι του ΠΑΣ, όμως ο Σολάκης με εντυπωσιακό τρόπο έγραψε το 2-1, βάζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα.

Αυτή η νίκη, ήταν η 5η συνεχόμενη εντός έδρας για τον Αστέρα, που αποδεικνύεται πάρα πολύ δυνατός στην Τρίπολη και δεν είναι τυχαίο πως ακόμη δεν έχει ηττηθεί τη φετινή σεζόν. Γενικότερα, η ανοδική πορεία των Αρκάδων φαίνεται αγώνα με τον αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να απογοητεύει. Αυτό ήταν το 11ο παιχνίδι, όπου οι Γιαννιώτες φεύγουν δίχως να πάρουν το τρίποντο και πλέον βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι (ένα σε κάθε ματς) και μάλιστα το δεύτερο έβγαλε εκτός εαυτού τον Άγγελο Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής/ Βοηθοί: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)/ Πάνου (Αιτ/νίας), Μαγιάνης (Άρτας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Σελίμος (Λακωνίας)/ Γκρούτσης (Κορινθίας)
Καιρός: Συννεφιασμένος

Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Φορμίκα (46' Σολάκης), Ουσέρο, Χουανίτο, Πιπίνης, Ράγιο, Χούλι (58' Μπακασέτας), Περόνε (69' Έγκον).

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Ζαραδούκας (74' Μιχαήλ), Λίλα, Σκούφαλης, Γεωργίου, Μπεσέρα, Βίλα (67' Τζάνης), Βάντερσον (33' Μπακαγιόκο).

Κίτρινες κάρτες: Αργυρόπουλος (19', Αστέρας Τρίπολης), Πουλίδο (41', Αστέρας Τρίπολης)- Πάντος (16', ΠΑΣ Γιάννινα), Βίλα (36', ΠΑΣ Γιάννινα), Γεωργίου (74', ΠΑΣ Γιάννινα), Μπεσέρα (82', ΠΑΣ Γιάννινα), Πατσατζόγλου (95', ΠΑΣ Γιάννινα)

Σκόρερ: Ράγιο (3', Αστέρας Τρίπολης), Σολάκης (90+1' Αστέρας Τρίπολης) - Μπεσέρα (35', ΠΑΣ Γιάννινα)

Καλύτερος ο Αστέρας στο πρώτο

Τόσο ο Αστέρας Τρίπολης, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν είναι ομάδες που έχουν ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις τους στην φετινή Superleague και ίσως οι προβλέψεις για το αν θα δούμε καλό παιχνίδι, δεν ήταν και πολύ θετικές. Παρόλα αυτά και οι δύο ομάδες είχαν πολλή όρεξη για ποδόσφαιρο, ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και αυτό ευνόησε το θέαμα.

Όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους γηπεδούχους, όπου ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με εκτελεστή τον... φονέα του ΠΑΣ. Ο Ράγιος, μετά τα δύο γκολ που είχε πετύχει στα Γιάννινα στην αναμέτρηση Κυπέλλου, σκόραρε και πάλι κόντρα στην ομάδα του Αναστασιάδη και άνοιξε το σκορ με το καλημέρα.

Όπως είναι φυσικό, το γρήγορο γκολ του Ράγιος έδωσε φτερά στα πόδια των Αρκάδων, ενώ οι παίκτες του ΠΑΣ έμοιαζαν σαν χαμένοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Αστέρας να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Κηπουρού και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 22' και στο 24' ο Ουσέρο σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι και δεν έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Κι αφού οι Γιαννώτες απέφυγαν τη συντριβή, αφυπνίστηκαν και βγήκαν με αξιώσεις προς την επίθεση. Στο 25' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι μετά από μαρκάρισμα πάνω στον Αργυρόπουλο, ενώ στο 31' χάθηκε ένα τετ α τετ με τον Βίλα, απαντώντας στο χαμένο τετ α τετ του Περόνε, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Στο 35ο λεπτό, η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς, αφού ο Μπεσέρα έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο, με την μπάλα βέβαια να βρίσκει πρώτα στον Αργυρόπουλο. Οι παίκτες του Τσιώλη προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το 1-1 ήταν τελικά το σκορ ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός....

Στην επανάληψη, όλα άλλαξαν. Το θέαμα αλλά και οι φάσεις που βλέπαμε μειώθηκαν και ο ρυθμός έπεσε όπως ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν είχαν την καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, ενώ και ο ΠΑΣ μπορεί να πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν έκανε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο χρόνος περνούσε και το 1-1 που δεν ευνοούσε καμία από τις δύο ομάδες, έμενε. Στο 77', ο ΠΑΣ ζήτησε για δεύτερη φορά πέναλτι έπειτα από πτώση του Γεωργίου εντός περιοχής, ο διαιτητής δεν το έδωσε και μάλιστα απέβαλε τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος έξαλλος φώναζε προς τον επόπτη: "Γελοιοποίηση του αθλήματος, έχετε ξεφτυλιστεί".

Ο Αστέρας ήταν σαφώς κατώτερος στην επανάληψη, όμως ακόμη και έτσι, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Έγκον έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα χτύπησε για τρίτη φορά σήμερα, στο δοκάρι του Κηπουρού.

... λυτρωτής ο Σολάκης (2-1)

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν βαθμούς και το 1-1 θα παραμείνει μέχρι το τέλος, ο Σολάκης με εντυπωσιακό τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού, στο πρώτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων. Οι Γιαννιώτες δεν είχαν ούτε το χρόνο, ούτε τα ψυχικά αποθέματα για να αλλάξουν το ματς, έχασαν μια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 93', αλλά τελικά υπέστησαν μια ακόμη ήττα.

Που κρίθηκε το ματς

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε, ενώ ο Αστέρας έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει το τρίποντο και τελικά δικαιώθηκε με το πανέμορφο γκολ του Σολάκη. Πολύ καλό ξεκίνημα και φινάλε για τους Αρκάδες.

Στατιστικά

2
Γκολ
1
2
Ασίστ
1
16
Τελικές προσπάθειες
5
3
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
2
8
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
2
5
Κεφαλιές
1
1
Αποκρούσεις
8
15
Επεμβάσεις
17
18
Κλεψίματα
23
13
Φάουλ
18
5
Οφσάιντ
2
5
Κόρνερ
3
59
Λάθη
62
10/27
Γεμίσματα
1/15

Το φιλμ της αναμέτρησης

3' 1-0 Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης με σουτ από τον Ράγιο Κάθετη πάσα του Χούλι στον Ράγιο, αυτός από πλάγια θα νικήσει τον Κηπουρό και 1-0 στην πρώτη καλή φάση του αγώνα!

21' Δύο μεγάλες φάσεις για τον Ουσέρο σε ένα λεπτό! Στο 21' ο Κηπουρός τον σταματάει σε τετ-α-τετ μετά απο εξαιρετική πάσα του Περόνε, ενώ στο 22' η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Φορμίκα σταματάει στο δοκάρι.

24' Και άλλο δοκάρι για τον Ουσέρο σε βολίδα έξω από την περιοχή!

31' Σουτ του Περόνε από καλή θέση, αλλά μπλοκάρει ο Κηπουρός.

31' Άστοχο σουτ του Βίλα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τετ α τετ με τον Χακόμπο.

35' 1-1 Γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα με σουτ από τον Μπεσέρα που μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και σκοράρει, με την μπάλα πρώτα να βρίσκει στον Αργυρόπουλο και να κρεμάει τον Χακόμπο, 1-1!

80' Τρίτο δοκάρι του Αστέρα, με σουτ του Έγκον στην κίνηση, από το ύψος της περιοχής.

91' 2-1  Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης με σουτ από τον Σολάκη Σέντρα Αργυρόπουλος από δεξιά, ο Σολάκης από το ύψος του πέναλτι με γυριστό στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κηπουρού, 2-1!

93' Μεγάλη ευκαιρια για τον ΠΑΣ, ο Μιχαήλ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπορεί να ισοφαρίσει με κεφαλιά!

Video με τα γκολ του αγώνα


Συνέντευξη Τύπου
Τσιώλης: "Δεν είμαστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο"

Ο Σάκης Τσιώλης χαρακτήρισε ως "μεγάλη βαθμολογικά νίκη" την επικράτηση του Αστέρα για τον ΠΑΣ. Η ατάκα του για τα ...χάπια όταν ρωτήθηκε για τη διαιτησία.

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσε στην βαθμολογία του ο Αστέρας Τρίπολης πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις την πέμπτη του σερί νίκη (2-1 τον ΠΑΣ) με τον Σάκη Τσιώλη να τονίζει ότι η ομάδα του δεν είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Παράλληλα αρνήθηκε να ασχοληθεί με τον διαιτητή γιατί- όπως είπε- όταν το έκανε στο παρελθόν ...βρέθηκε με χάπια!

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Σάκη Τσιώλη:

Για τον αγώνα: "Μια μεγάλη βαθμολογικά νίκη. Είναι η σπουδαιότερη νίκη μέχρι την επόμενη. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά η ατυχία και η επιπολαιότητα δεν μας το επέτρεψαν. Μετά το 1-1 είχαμε νευρικότητα. Βγήκαμε πιο ψηλά από όσο θα έπρεπε και θα μπορούσαμε να έχουμε πρόβλημα. Τα Γιάννινα θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει. Έβαλα τον Έγκον για να πιέσει πιο πολύ στην περιοχή ο Σολάκης. Εύχομαι από την καρδιά μου στα Γιάννινα να κάνουν τις νίκες που πρέπει και να πετύχουν το στόχο."

Για τις αλλαγές στο σχήμα: "Η νευρικότητα που είχα ήταν λόγω της επιπολαιότητας. Ξέραμε ότι ο Σολάκης αν βρεθεί στη φάση θα σκοράρει. Όλες οι κινήσεις είναι μεθοδευμένες. Το 4-4-2 ήταν ο βασικός μας σχηματισμός αλλά σε κάποιες στιγμές παίξαμε και 4-3-3."

Για τη διαιτησία: "Στο ξεκίνημα της καριέρας μου ασχολιόμουν πολύ με διαιτητές και βρέθηκα με χάπια. Πλέον δεν ασχολούμαι. Εγώ σχολιάζω την απόδοση. Κριτής για το διαιτητή είναι η εικόνα. Το πρώτο γκολ έγινε απέναντι από εμένα. Είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες."

Για τους τρεις σερί αγώνες με Δόξα, Ατρόμητο και Λεβαδειακό: "Πολύ σπουδαία νίκη η σημερινή γιατί πλέον δεν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα μπορούμε πιο ψύχραιμα να διαβάσουμε τα επόμενα ματς."

Για το αν γίνουν μεταγραφές: "Με τέτοιο ρόστερ είναι δύσκολο. Δεν έχουμε ανάγκη για μεταγραφές. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε."

Για τον Μπακασέτα: "Τα νέα παιδιά πρέπει να τα βάζουμε σε πιο εύκολα ματς. Ο Μπακασέτας με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο είχε καλή παρουσία."

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΣ πρέπει να κερδίζει και τους διαιτητές"

Έξαλλος με την διαιτησία του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο Άγγελος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο ΠΑΣ πρέπει να αρχίσει να κερδίζει και τους ρέφερι.

Το αρνητικό σερί του ΠΑΣ συνεχίστηκε και στην Τρίπολη όπου έμεινε για 11ο σερί ματς χωρίς νίκη. Μάλιστα οι Ηπειρώτες έχασαν και το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη να τα βάζει με τους διαιτητές τόσο κατά τη διάρκεια το αγώνα όπου και αποβλήθηκε αλλά και στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΣ:

Για τον αγώνα: "Ηταν πολύ καλό παιχνίδι με δύο ομάδες που ήθελαν μόνο τη νίκη. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Κάναμε πολλά λάθη και ατομικά και στην τακτική και την πειθαρχία. Ο Αστέρας θα μπορούσε να μας βάλει και δεύτερο γκολ. Από το 20 και μετά τα πράγματα ισορρόπησαν και ήμασταν καλύτεροι από τον Αστέρα. Δεν τελειώσαμε εύκολες φάσεις αλλά ισοφαρίσαμε. Στο δεύτρο μέρος παίξαμε πολύ καλύτερα από τον Αστέρα. Δυστυχώς όμως χάσαμε από το πουθενά. Συνεχίζουμε. Είμαι ευχαριστημένος από τα περισσότερα απιδιά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Συγχαρητήρια στον Αστέρα και στον Τσιώλη για τη δουλειά που κάνει."

Για τον διαιτητή: "Πρέπει να αρχίζει να κερδίζει και τους διαιτητές ο ΠΑΣ. Δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Σας ενημερώνω ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Αντί να βγάλει εμένα έπρεπε να βγάλει δύο παίκτες του Αστέρα. Ο ΠΑΣ δεν θα πέσει. Μη κοροϊδεύετε για την Παναγιά. Εμείς δεν κουνάμε τη χείρα μας ακόμη. Θα έρθει η ώρα."

Για τον αν έχει κουράγιο να συνεχίσει: "Εγώ γιατί να μην έχω κουράγιο. Είχαμε προβλήματα. Δεν αναφέρομαι όμως σε αυτά. Δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι. Στο 93 γίνεται σπάσιμο μύτης. Δεν θα με πτοήσουν. Κανένας από αυτούς. Γνωρίζω τι γίνεται και ξέρω που είμαι. Για αυτό είπα ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές."

Για το αν υπάρχει θέμα με τον Βάντερσον: "Καθαρά θέμα τακτικής η αλλαγή του Βάντερσον."

Για τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε: "Το πρώτο γκολ μπορεί και να είναι οφ-σάιντ. Εσείς τα έχετε όλα εύκολα. Αν ήταν οφ-σάιντ... Δεν έχω ριπλέι. Στο πρώτο 20λεπτο γυρίσαμε πολύ πίσω με τα λάθη που κάναμε. Είχαμε καιρό να τα κάνουμε, περίπου ένα μήνα."

Χριστοβασίλης: «Δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι»

Παράπονα για τη διαιτησία του Στυλιάρα, εξέφρασε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Ο ισχυρός άνδρας των Γιαννιωτών, τόνισε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει ξαναδικήσει την ομάδα των Ιωαννίνων στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

«Ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν είναι η πρώτη φορά που μας αδικεί. Το έχει ξανακάνει στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο ματς με τον Ολυμπιακό σε μια φάση στο 45'. Σήμερα δεν μας έδωσε δύο πέναλτι», είπε αρχικά ο κ. Χριστοβασίλης.

Και συμπλήρωσε: «Ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα και όχι μικρή όπως πιστεύουν πολύ. Έχουμε κάνει υπομονή και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το θέμα. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά».

Τα... πήρε ο Μπακαγιόκο

Καθόλου δεν άρεσε στον Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο το γεγονός πως δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα του ΠΑΣ στο χθεσινό ματς. Ο Ιβοριανός επιθετικός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του την ώρα που έμαθε πως θα βρισκόταν στον πάγκο, με δεδομένο κιόλας πως οι σχέσεις του με τον Αγγελο Αναστασιάδη δεν είναι οι ιδανικότερες. Φήμες θέλουν τον Μπακαγιόκο να εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής προκειμένου να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΣ και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Ζαραδούκας: «Ηταν πέναλτι»


Απόλυτος ήταν ο Γιάννης Ζαραδούκας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη φάση του 34', στην οποία βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Αστέρα έπειτα από προσπάθεια που έκανε για να σκοράρει με κεφαλιά. «Ο Αργυρόπουλος με κατεβάζει. Μπορεί να μη φαίνεται ξεκάθαρα, όμως με έχει πιάσει από τη φανέλα και με κατεβάζει. Ηταν πέναλτι» είπε ο αμυντικός του ΠΑΣ, ενώ σχολιάζοντας τα ματς που έπονται για την ομάδα του είπε πως «κάθε αγώνας πλέον είναι τελικός και πρέπει να τον κερδίζουμε».

Video με δηλώσεις του ΠΑΣ Γιάννινα


Video με δηλώσεις Σολάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου