Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-4 (Video)


Εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε με 4-1 από τους Ζωσιμάδες και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα


Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ακολούθησε απόλυτα επιθετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο, με πέντε γκολ να σημειώνονται μετά το 63'.

Ο Αστέρας προηγήθηκε με τη "χρυσή" αλλαγή, τον Τσαμπούρη, μετά από σημαντικό λάθος του Κηπουρού, ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 με τον Ράγιο.

Μπορεί ο ΠΑΣ να μείωσε με τον Γεωργίου, αλλά ένας ακόμη παίκτης που προήλθε από τον πάγκο, ο Χούλι έκανε το 1-3. Το καλό το φύλαγε για το τέλος ο Ράγιο, που με πολύ όμορφο γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έτσι, ο Αστέρας Τρίπολης θα βρίσκεται στην κλήρωση της επόμενης Τετάρτης (18/01) για τα προημιτελικά και ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Ντάσιος (72' Οικονόμου), Ζαραδούκας, Τζάνης (69' Γιάκος), Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος (46' Γεωργίου), Κυριάκος, Μπακαγιόκο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Λαδάκης, Φορμίκα, Ράγιο, Έγκον (72' Χούλι), Φράνκου (59' Τσαμπούρης), Σολάκης

Σκόρερ: 75' Γεωργίου / 63' Τσαμπούρης, 66', 90'+2 Ράγιο, 79' Χούλι
Κίτρινες κάρτες: Γιάκος, Μιχαήλ / Έγκον, Φορμίκα, Χακόμπο

Ανασκόπηση αγώνα

Δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο η αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο. Στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε κάποια πραγματικά καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες, αφού κάποιες προσπάθειες των γηπεδούχων κατέληξαν μακριά από την εστία του Χακόμπο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, στο 33ο λεπτό, όταν ο Μιχαήλ βρέθηκε απέναντί του, αλλά πλάσαρε αδύναμα και ο Χακόμπο μπλόκαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε άρδην, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο γκολ, κυρίως από το λάθος του Φώτη Κηπουρού στο 63'. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε λάθος έξοδο σε επέλαση του Έγκον, ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να "τσιμπήσει" την μπάλα για τον επερχόμενο Τσαμπούρη, που από δεξιά πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, μία πολύ ωραία ενέργεια του Σολάκη τρία λεπτά αργότερα, που βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Ράγιο, έδωσε τη δυνατότητα στον Ισπανό να κάνει εύκολα το 0-2.

Οι Ηπειρώτες αντέδρασαν στο 75ο λεπτό, με τον Μπακαγιόκο να πασάρει στον Γεωργίου, που με ωραίο δυνατό σουτ, μείωσε για την ομάδα του, βάζοντάς την και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ωστόσο, μία νέα κακή αντίδραση του Κηπουρού στο 79' έδωσε τη δυνατότητα στον νεοεισελθόντα Χούλι να πετύχει το τρίτο γκολ των Αρκάδων και να "σφραγίσει" το εισιτήριο για τους φιλοξενούμενους.

Το τέταρτο γκολ του Αστέρα προήλθε από μία υπέροχη ενέργεια του Ράγιο, ο οποίος "χόρεψε" την άμυνα του ΠΑΣ από αριστερά και νίκησε τον Κηπουρό για το 1-4.

Το φιλμ του αγώνα

33' Ο Τζάνης πέρασε ωραία κάθετη πάσα για τον Μιχαήλ, που είχε κάνει κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά το χαμηλό πλασέ του από κοντά κατέληξε στην αγκαλιά του Χακόμπο.

41' Σουτ του Έγκον από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

63' ΓΚΟΛ Επέλαση του Έγκον από το κέντρο, ο Κηπουρός κάνει άστοχη έξοδο στην προσπάθειά του να τον ανακόψει, η μπάλα φτάνει δεξιά στον Τσαμπούρη, που πλασάρει από μακριά για το 0-1.

66' ΓΚΟΛ Εξαιρετική κάθετη του Σολάκη για τον Ράγιο, που βγαίνει απέναντι από τον Κηπουρό και τον πλασάρει επιτυχημένα για το 0-2.

75' ΓΚΟΛ Κλέψιμο του Πάντου από δεξιά, πασάρει στον Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή, που με τη σειρά του στρώνει την μπάλα στον Γεωργίου, ο οποίος σουτάρει και μειώνει για τους Ηπειρώτες.

79' ΓΚΟΛ Πλασέ του Ράγιο από δεξιά, ασθενής απόκρουση από τον Κηπουρό και από κοντά ο Χούλι κάνει το 1-3.

90'+2 ΓΚΟΛ Πολύ ωραία ενέργεια του Ράγιο από αριστερά, αποφεύγει τρεις αντιπάλους και με πλασέ νικάει τον Κηπουρό για το 1-4.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στην αμυντική παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο λάθη από τον Κηπουρό απέφεραν δύο γκολ. Φυσικά και αξίζουν συγχαρητήρια στους Αρκάδες, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Η συνέντευξη Τύπου

Τσιώλης: "Το τελικό σκορ αδικεί τα Γιάννινα"


Ο Σάκης Τσιώλης υποστήριξε ότι το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Αστέρας ήταν καθοριστικό ώστε να έρθει η σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ και η πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου.

"Αποδείχθηκε ότι το Κύπελλο είναι θεσμός με διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με το πρωτάθλημα. Ήταν νοκ άουτ παιχνίδι, αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Το τελικό σκορ αδικεί τα Γιάννινα", τόνισε στις δηλώσεις του ο Σάκης Τσιώλης, μετα το εντυπωσιακό 1-4 στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, και συνέχισε:

"Το δεύτερο γκολ που πετύχαμε ήταν καθοριστικό για την ομάδα της Τρίπολης και μετά τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Το γκολ του Γεωργίου έβαλε τον ΠΑΣ πάλι στο παιχνίδι, αλλά ήρθε για μας το τρίτο γκολ του Χούλι και εκεί νομίζω κρίθηκε η πρόκριση.

Πετύχαμε σπουδαία νίκη και για τις επαρχιακές ομάδες το Κύπελλο είναι μια ευκαιρία για διάκριση".

Τέλος, ο τεχνικός των Αρκάδων αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια για την ομάδα της Ηπείρου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Με συνδέουν πολλά πράγματα με τα Γιάννινα και τον ιδιοκτήτη του ΠΑΣ και εύχομαι τα καλύτερα. Είναι κόσμημα για τη Σούπερ Λίγκα να είναι τέτοιες ομάδες στο χώρο".

Αναστασιάδης: "Θα γελάσουν τελευταίοι οι παίκτες"
Ο Άγγελος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν άξιζε τέτοια ήττα ο ΠΑΣ ενώ παράλληλα ξέσπασε απέναντι σε όσους κοροϊδεύουν και βρίζουν τους παίκτες της ομάδας του.

"Κοροϊδεύετε οι πιο πολλοί αυτά τα παιδιά και τα βρίζει ο κόσμος, αλλά αυτοί οι παίκτες θα γελάσουν τελευταίοι. Να είστε σίγουροι γι' αυτό.

Τα παιδιά μας κάνουν πολλές προσπάθειες. Και δεν το λέω αυτό για να χρυσώσω κανένα χάπι. Εγώ δεν έμαθα να λέω ψέματα στη ζωή μου", τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (1-4) και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη:



Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: "Ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, πάρα πολύ άσχημο και δεν αξίζαμε για τέτοια ήττα. Γιατί είχαμε καλή παρουσία ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο. Δεχτήκαμε απίθανα γκολ, είχαμε ευκαιρίες όπου μπορούσαμε να βάλουμε εύκολα γκολ αλλά δεν έγιναν. Βάλαμε κάποια παιδιά για να δούμε κι αυτά τι μπορούν να κάνουν για εμάς. Είμαι ευχαριστημένος από τους περισσότερους παίκτες, απ' άλλους όμως όχι.

Τα μηνύματα είναι θετικά παρά το άσχημο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά αυτά που ζητάμε μέσα στο γήπεδο από τα παιδιά αυτά. Δυστυχώς αυτά δεν μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο που δεν μας επιτρέπει να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο.

Είναι κακό για μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν είναι δικαιολογία, απλά το αναφέρω. Καλή συνέχεια στον Αστέρα στο Κύπελλο. Για να μη παρεξηγηθώ δεν ήταν στα πλάνα τα δικά μου να φύγουμε από το Κύπελλο. Ήθελα να προχωρήσουμε στο Κύπελλο και πίστευα ότι μπορούσαμε να προκριθούμε".

Για το αν επιχειρεί να "καλύψει" τους παίκτες με τις δηλώσεις του: "Πραγματικά είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες. Κοροϊδεύετε οι πιο πολλοί αυτά τα παιδιά και τα βρίζει ο κόσμος, αλλά αυτοί οι παίκτες θα γελάσουν τελευταίοι. Να είστε σίγουροι γι' αυτό. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ. Για την απόδοση, για τα αποτελέσματα και για οτιδήποτε βλέπετε στο γήπεδο, όλη την ευθύνη τη φέρω εγώ. Για να τελειώνουμε και με αυτό. Τα παιδιά μας κάνουν πολλές προσπάθειες. Και δεν το λέω αυτό για να χρυσώσω κανένα χάπι. Εγώ δεν έμαθα να λέω ψέματα στη ζωή μου".

Για το αν είναι προβληματισμένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του: "Δεν είμαι καθόλου προβληματισμένος από την λειτουργία της άμυνας. Από τον Άρη χάσαμε από ένα αράουτ προς την εστία μας. Σήμερα έπρεπε να χτυπάει η μπάλα στα καλώδια για να μπαίνει γκολ. Θα γίνει αυτό που θέλει η Παναγία, Εμείς κάνουμε προσπάθεια. Πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα και θα την φτιάξουμε. Βλέπω μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά και πολύ μεγάλη βελτίωση".

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό: "Όπως είδαμε το σημερινό παιχνίδι, έτσι θα δούμε και τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή σε κάθε παιχνίδι πάμε να κερδίσουμε".

Λαϊκά δικαστήρια στα Γιάννινα και "συναγερμός" από Χριστοβασίλη



Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν με τη λήξη του ΠΑΣ-Αστέρας 1-4 στους "Ζωσιμάδες" είχαν και συνέχεια.

Οι οπαδοί του ΠΑΣ,μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κωνσταντινέα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των παικτών, ενώ για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ομάδα, τα "άκουσε" και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

"Είναι βαριά του ΠΑΣ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μ.." ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ περίπου 150 οπαδοί του "Άγιαξ της Ηπείρου" μεταφέρθηκαν έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου περιμένοντας τους παίκτες.

Η αγανάκτηση των οπαδών του ΠΑΣ ήταν αρκετά μεγάλη και όταν οι παίκτες -μετά από πολύ ώρα- άρχισαν να αποχωρούν, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω ένταση.

Μετά από όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣ -ο οποίος απουσίαζε από το ματς- συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση για το πρωί της Πέμπτης παρουσία του ιδίου, του Άγγελου Αναστασιάδη και των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου