Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Επέτειος κορυφής












Ήταν 30 Οκτωβρίου 1966 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα νικούσε 3-0 τον Ολυμπιακό Πατρών στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας του.Την Κυριακή, στην επέτειο των 44 ετών, ο σύλλογος, που έφτασε πλέον να αποκαλείται «Άγιαξ της Ηπείρου», επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Football League.

Έστω κι αν πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση (πέρα από το γκολ του Ανδράλα είχε να επιδείξει μόνο το δοκάρι του Μπακαγιόκο), εκνευρίζοντας τον Στεφάν Ντεμόλ.«Ήμουν πολύ νευριασμένος στο ημίχρονο και είπα σε πέντε παίκτες να αλλάξουν παπούτσια. Οι νεαροί παίκτες είναι χρήσιμο να ακούνε τους έμπειρους όπως τους Κηπουρό, Πάντο, Ντάσιο και να παίρνουν μαθήματα» ανέφερε ο Βέλγος τεχνικός, «φωτογραφίζοντας» τον Κεϊτά που πήρε μια αχρείαστη κάρτα.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Αναγέννησης, Τζο Παλατσίδης, σημείωσε πως «αξίζαμε το κάτι παραπάνω», ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αποβλήθηκε από τον πάγκο στο 90' για διαμαρτυρία ο γενικός αρχηγός Μάκης Τζάτζος.

Επαγγελματική νίκη

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεπέρασε το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0 και συνεχίζει να οδηγεί εκ του ασφαλούς την κούρσα της Football League.

Οι Ηπειρώτες, που πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, πήραν ένα άκρως «επαγγελματικό τρίποντο» με το σουτ του Ανδράλα στο 27’, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μπακαγιόκο στο 60’.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν κατώτερες των περιστάσεων, καθώς σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που επωφελήθηκαν από μια αναταραχή στην άμυνα των Καρδιτσιωτών και πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 27’ με γκολ του Ανδράλα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι το δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψουν τo εις βάρος τους σκορ, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΣ, καθώς η προσπάθεια του Μπακαγιόκο στο 60’ κατέληξε στα αντίπαλα δοκάρια.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας (70' Τζημόπουλος), Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Τζάνης (87' Μιχαήλ), Σιαλμάς (23' λ.τ Σκούφαλης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Καρακώστας, Αγγελόπουλος (75' Κόσουτιτς), Κουρτεσιώτης (87' Τσάγγαρης), Θεοδοσιάδης, Καραμανώλης, Βούκοβιτς (62' Αθανασιάδης), Ραονέ, Μπιτέλης, Κουτρομάνος, Χατζηρίζος, Ροντρίγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου