Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κώτσιος: «Μυστικό μας το καλό κλίμα»













Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του ΠΑΣ Γιάννινα ανέδειξε ο Ηλίας Κώτσιος ως το μυστικό για την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.


Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ομάδας του, ο έμπειρος αμυντικός εξήρε τη στήριξη του κόσμου, το πολύ καλό scouting των επόμενων αντιπάλων του ΠΑΣ και την καλή αμυντική λειτουργία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα σημεία «κλειδιά» της νίκης στο Ελ Πάσο»: «Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Η Καλλιθέα μας δυσκόλεψε για αρκετή ώρα, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά κακός. Εμείς όμως από την πλευρά μας δεν πανικοβληθήκαμε, δείξαμε ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα ως ομάδα και με κάποιες αλλαγές που έγιναν στο σύστημα καταφέραμε να πάρουμε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς».

Για τη συνεργασία που υπάρχει με τον Τάσο Πάντο στην άμυνα: «Εντάξει, ο Τάσος είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν περιμένουμε τώρα να δούμε τον Πάντο. Τόσα χρόνια η πορεία του στον Ολυμπιακό σφραγίστηκε με επιτυχίες. Είναι πολύ καλό παιδί και η συνεργασία που υπάρχει είναι πολύ καλή. Βέβαια, για να λειτουργήσει μια άμυνα σωστά δε χρειάζεται να συμβάλουμε μόνο εγώ και ο Πάντος. Χρειάζεται καλή ομαδική λειτουργία από όλους. Αυτό το έχουμε καταφέρει γιατί υπάρχει άριστη συνεργασία με όλα τα παιδιά με αποτέλεσμα να βγαίνει αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, μια πολύ καλή αμυντική εικόνα».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Η ομάδα από το καλοκαίρι οργανώθηκε σωστά και πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία. Όλοι μας δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να ξαναφέρουμε τον ΠΑΣ στη Super League. Γι’ αυτό το σκοπό αγωνιζόμαστε. Από την αρχή υπήρχε πίεση και άγχος, αλλά γνωρίζουμε ότι παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί αφού έχει δυναμική και μεγάλη ιστορία».

Για το καλό scouting που γίνεται στους αντιπάλους: «Είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο κομμάτι. Όλο το τεχνικό επιτελείο δίνει μεγάλο βάρος στην ανάλυση των αντιπάλων. Λίγοι προπονητές κάνουν ταξίδια οδικώς για να βλέπουν παιχνίδια ομάδων που θα αντιμετωπίσει ο σύλλογος. Αυτό γίνεται μόνο στις ομάδες του εξωτερικού».

Για το φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων: «Τι να πω; Απλά συγκλονιστικοί. Έχουν αποδείξει τη μεγάλη αγάπη που έχουν για την ομάδα. Μας ακολουθούν παντού και πραγματικά μας δίνουν μεγάλη ώθηση και αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος του ΠΑΣ αξίζει πολλά. Πέρυσι, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαν δημιουργήσει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μακάρι να συνεχίσει να μας στηρίζει έτσι».

Για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια: «Το μυστικό της φετινής ομάδας είναι τα καλά αποδυτήρια και το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας. Είμαστε όλοι μας μια οικογένεια. Τα αποδυτήρια φέτος αποπνέουν υγεία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα σύλλογο που θέλει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και να πετύχει το μεγάλο του στόχο».

Τέλος, για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ιωνικό: «Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα που στους τελευταίους αγώνες παρουσιάζει μια ανάκαμψη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, ωστόσο εμείς έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα να περάσουμε και αυτό το εμπόδιο».

* Στις επάλξεις των προπονήσεων επέστρεψαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Κυριακής.

Η προετοιμασία για το κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωνικό ξεκίνησε με την ψυχολογία να βρίσκεται στο ζενίθ και άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ματς με τους Νικαιώτες. Ο Δημήτρης Σιαλμάς ακολούθησε μέρος της προπόνησης και μέρα με τη μέρα ανεβάζει ρυθμούς μετά τη θλάση που υπέστη στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Από εκεί και πέρα, για αύριο έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση, ενώ την Τετάρτη ίσως πραγματοποιηθεί φιλικό με αντίπαλο τη Δόξα Κρανούλας ή την ομάδα Νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου