Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Με σύμμαχο την παράδοση ο ΠΑΣ στην Κομοτηνή


Εντατικά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Εκεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα επιδιώξει να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης και να ξεκινήσει με το… δεξί και τον β’ γύρο, συνεχίζοντας έτσι την προέλασή του για τη σούπερ λίγκα. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από την ΕΤ3. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και η μοναδική απουσία είναι του Πολ Κεϊτά που έχει ακόμα μια αγωνιστική υπόλοιπο ποινής και θα την εκτίσει μεθαύριο στην Κομοτηνή. Τη θέση του πιθανόν να πάρει ο Θέμης Τζημόπουλος. Επειδή προέκυψε όλη αυτή η ιστορία με τα γεγονότα στον αγώνα με τον ΟΦΗ της περασμένης Δευτέρας και επειδή όλες αυτές τις μέρες ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά, στον ΠΑΣ φοβούνται μη τυχόν και υπάρξει αποπροσανατολισμός των παικτών από τα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Έτσι όλοι οι υπεύθυνοι της ομάδας και ο κ. Ντεμόλ ζήτησαν από τους παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και να μη ασχολούνται με τίποτα άλλο πέραν αυτών. Και αυτή η αναμέτρηση ασφαλώς είναι δύσκολη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» αλλά τα δύσκολα εξιτάρουν τους κυανόλευκους και τους κάνουν να δείχνουν μέταλλο νικητή. Ο Πανθρακικός δεν έκανε την αναμενόμενη πορεία και την περασμένη αγωνιστική συνετρίβη με σκορ 4-1 μέσα στην Κατερίνη από τον Πιερικό. Πολλοί τον θεωρούσαν σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, αλλά δεν παρουσίασε ακόμα την ανάλογη αγωνιστική εικόνα και προφανώς ο στόχος του είναι να πλασαριστεί στην τετράδα των μπαράζ για να διεκδικήσει από εκεί την άνοδό του.
Μέσα στην Κομοτηνή είναι αρκετά ισχυρός, ασχέτως αν πολλά παιχνίδια τα κέρδισε προς το τέλος και με ένα γκολ διαφορά τα 5 από τα 6 παιχνίδια, έχοντας 6 νίκες (Βέροια 1-0, Καλλιθέα 2-0, Ιωνικό 1-0, Θρασύβουλο 1-0, Εθνικό Πειραιώς 1-0, Αγροτικό Αστέρα 3-2), 1 ισοπαλία (Τρίκαλα 0-0) και 1 ήττα (Εθνικό Αστέρα 1-2). Εκτός έδρας (δεν υπολογίζεται ο αγώνας με τον Πιερικό στην Κομοτηνή) δεν έχει καμία νίκη, 2 ισοπαλίες (Δόξα Δράμας 2-2, Ηλιούπολη 0-0) και 7 ήττες (ΠΑΣ 2-1, Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1, Διαγόρα 2-0, Λεβαδειακό 1-0, ΟΦΗ 2-1, Παναιτωλικό 1-0, Πιερικό 4-1).
Ο ΠΑΣ πιθανόν να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Σικαλιά, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Βάντερσον, στόπερ τους Πάντο, Κώτσιο, αμυντικά χαφ τους Ανδράλα, Τζημόπουλο, στη μεσαία γραμμή με τους Κυριάκο, Σιαλμά, Ντε Βισέντι και στην επίθεση τον Μπακαγιόκο.
Τον αγώνα θα διευθύνει ο  Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους  Παναγιώτη Νακόπουλο (Αθηνών) και Στυλιανό Τσολάκο (Αθηνών). Τέταρτος  ο Γεώργιος Καμαράκης (Ξάνθης) και παρατηρητής ο Ιωακείμ Ευθυμιάδης (Δράμας). Ο
Αναστάσιος Παπαπέτρου θα διευθύνει για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. 
Φέτος στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής έχει διευθύνει τα παιχνίδια:
19-09-2010: ΟΦΗ – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
17-10-2010: Τρίκαλα – ΟΦΗ 0-1
13-11-2010: Διαγόρας Ρόδου – Αγροτικός Αστέρας 2-2
29-11-2010: Παναιτωλικός – ΟΦΗ 2-1

Νίκη του ΠΑΣ στον α’ γύρο
Το παιχνίδι του α’ γύρου στα Γιάννινα έγινε τη Δευτέρα 13-9-2010 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΣ. Προηγήθηκαν 1-0 οι κυανόλευκοι στο 4’ με τον Σιαλμά, ισοφάρισε στο 76’ 1-1 ο Σουλτανίδης και στο 90’ ο Ανδράλας έκανε το 2-1. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Σιαλμάς (72’ Κυριάκος), Ντε Βισέντι, Ανδράλας, Μπουχάν, Κεϊτά (79’ Κουτσοσπύρος), Βάντερσον, Μπακαγιόκο (64’ Τζάνης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Περπερίδης, Ιασωνίδης, Νατσούρας, Λόπεζ, Μαρτσέλο, Ρομπέρ, Παπουλής (67’ Αρσενίεβιτς), Μπουντούρης (57’ Σουλτανίδης), Καζάκης (85’ Ζησόπουλος).
Τέτοιο καιρό η περσινή αναμέτρηση
Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν στην Κομοτηνή ήταν πέρσι για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής και συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα. Ο ΠΑΣ κέρδισε με 2-1 με δύο γκολ του Τζάνη, ενώ για τον Πανθρακικό το γκολ σημείωσε ο Μπουβάλ. Μάλιστα αυτό το ματς, επειδή είχε μια περίεργη στοιχηματική συμπεριφορά, φορτώθηκε πολύ στο «διπλό» με τεράστια ποσά σε ξένες εταιρίες και έτσι συμπεριλήφθηκε στο φάκελο των ύποπτων αγώνων της ΟΥΕΦΑ και είναι υπό δικαστική διερεύνηση. Διαιτητής ήταν ο Γιάχος από τη Χίο και οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμερτ Καρτιέ): Ταΐρης, Κανωτίδης (37' Ντιαλό), Παπαδόπουλος, Μετεντζίδης, Τζόκιτς, Μαρσελάο, Αργυρίου, Φαγιάρδο (85' Σακελλαρίου), Ρομπέρ, Καζάκης (75' Κλεμάν), Μπουβάλ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Ελευθερόπουλος (60' Σικαλιάς), Ντάσιος, Κανακούδης, Κώτσιος, Κούσας, Μπουχάν, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (59' Μπακαγιόκο), Σιαλμάς (74' Ανδράλας), Τζάνης.
Η περιπέτεια με τους προπονητές
Ο Πανθρακικός είχε μια περιπέτεια με τους προπονητές του φέτος. Αρχικά ξεκίνησε την προετοιμασία με τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος τον άφησε στα κρύα του λουτρού και πήγε στον ΠΑΟΚ. Έμεινε για λίγο «υπηρεσιακός» προπονητής ο Ζόραν Στοίνοβιτς για να αναλάβει επίσημα τα ηνία για 45 μέρες ο Κώστας Βασιλακάκης. Στη συνέχεια αποχώρησε και από 30 Οκτωβρίου τεχνικός ηγέτης είναι ο Βέλγος Εμίλιο Φερέρα που υπήρξε υποψήφιος το καλοκαίρι και για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ, πριν προσληφθεί ο Στεφάν Ντεμόλ. Ο Φερέρα ήταν στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού και τη χρονιά που έκανε καλή πορεία στην Α’ Εθνική και παρέμεινε για ένα χρόνο. Στην Ελλάδα έχει δουλέψει ακόμα στη Σκόντα Ξάνθη και στον Πανιώνιο.
Μικρή η προϊστορία στην Κομοτηνή
Μικρή είναι η προϊστορία που υπάρχει με τους αγώνες μέσα στην Κομοτηνή. Γιατί πολλά χρόνια οι δύο ομάδες ακολουθούσαν παράλληλους δρόμους, με τον ΠΑΣ στην Α’ Εθνική και τον Πανθρακικό σε μικρότερες κατηγορίες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΑΣ δεν έχει χάσει ποτέ στη Θράκη και σε σύνολο 4 αγώνων που έγιναν εκεί έχει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Πανθρακικός δεν τον κέρδισε ποτέ!
Αναλυτικά οι αγώνες.
14-05-2006 (Γ): Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
18-03-2007 (Β): Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
28-10-2007 (Β): Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2
10-01-2010 (Α): Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 15-1-2001, ώρα 15:00 (ΕΤ-3)
Καλλιθέα-Δόξα Δράμας
Κυριακή 16-1-2011, ώρα 15:00
Τρίκαλα-Παναιτωλικός
Ηλιούπολη-Αγρ. Αστέρας
Εθνικός-Πιερικός
Ιωνικός-Θρασύβουλος
ΟΦΗ-Βέροια
Κυριακή 16-1-2011, ώρα 15:30 (CONN-X)
Διαγόρας-Λεβαδειακός
Δευτέρα 17-1-2011
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθν. Αστέρας (15:00)
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 18:00 (ΕΤ3)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γιάννινα..........................42
Παναιτωλικός.................38
-------------------------------------------------
Διαγόρας Ρόδου..............34
ΟΦΗ................................30
Λεβαδειακός...................29
Δόξα Δράμας .................25
-------------------------------------------------
Τρίκαλα ΑΟ....................24
Θρασύβουλος.................23
Εθνικός Αστέρας.............21
Πανθρακικός................21
Βέροια..........................21
Πιερικός........................21
------------------------------------------------
Αγροτικός Αστέρας.........20
Ηλιούπολη.....................20
Εθνικός Πειραιώς............17
Ιωνικός.........................15
--------------------------------------------------
Αναγέννηση Καρδίτσας…11 
Καλλιθέα.........................9

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου