Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κούγιας: «Εγώ θα έπαιρνα την ομάδα και θα έφευγα»


Για τα γεγονότα των Ιωαννίνων αλλά και την στάση που θα κρατούσε ο ίδιος, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννενα μίλησε στην εκπομπή «Αθλητικό Μεσημέρι» με το Νίκο Μαρκάκη όπου «αν ήμουν εγώ διοίκηση του ΟΦΗ δεν θα συνέχιζα το παιχνίδι. Θα έπαιρνα την ομάδα και θα έφευγα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια:

Για όσα έγιναν στο παιχνίδι της Δευτέρας: «Ο διαιτητής και ο παρατηρητής έχουν την εξουσία να πουν αν θα συνεχιστεί ένα παιχνίδι. Εκεί, παίζει ρόλο και η άλλη πλευρά. Αν ήμουν εγώ διοίκηση του ΟΦΗ δεν θα συνέχιζα το παιχνίδι. Θα έπαιρνα την ομάδα και θα έφευγα. Εγώ θα διάλεγα αυτήν την στιγμή για να αναδείξω το μεγάλο νομικό κενό που υπάρχει στον ΚΑΠ. Δεν θα με υποχρέωναν να παίξω τρομοκρατημένος. Δηλαδή, πρέπει να παίξεις τρομοκρατημένος και να χάσεις προκειμένου να φύγεις ζωντανός; Εγώ έτσι θα έπραττα».

Για τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννενα: «Πούλησα τις μετοχές μου στον κύριο Χριστοβασίλη όταν διαφώνησα ευθέως με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννενα. Αυτό έγινε γιατί είχα διώξει την κόρη και την γυναίκα του προέδρου των Blue Vayeros γιατί σημειώθηκε μια υπεξαίρεση χρημάτων. Μια εβδομάδα αργότερα, πήρα τον καλύτερο παίκτη που θα μπορούσα να πάρω στον ΠΑΣ Γιάννενα και είναι ο Κώστας Κιάσσος. Στην πρώτη προπόνηση τον χτύπησαν και προσπάθησαν να χτυπήσουν και εμένα. Την Δευτέρα βρήκα την ευκαιρία να πάω στο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια. Πραγματικά όταν μπήκα στο γήπεδο παρακολούθησα μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Όμως όλα ξεκίνησαν με την έναρξη του αγώνα. Δυστυχώς η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννενα συνεργάζεται με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Στο γήπεδο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη όμως δυστυχώς κάποιοι επέτρεψαν σε κάποια άτομα την είσοδο οπαδών μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την επανέναρξη του αγώνα: «Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα λαϊκής βάσης. Δεν μπορεί να σκέφτεται έτσι ταπεινά. Θα σκεφτόμουν ότι «εγώ είμαι ΟΦΗ και αν θέλετε αφανίστε με».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η αποχώρηση των ομάδων είναι ένα υγιές γεγονός για τις ίδιες όμως ανθυγιεινό για το πρωτάθλημα καθώς είναι αλλοίωση του. Αν τηρούνταν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, τότε ελάχιστες ομάδες θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα ελληνικά πρωταθλήματα. Αν τηρούνταν αυτοί οι όροι τότε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Παναθηναϊκός δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Όμως αυτές οι ομάδες αποτελούν κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Απεναντίας, τι λόγο ύπαρξης έχουν ομάδες δίχως κόσμο; Τι λόγο ύπαρξης έχει μια ομάδα όπως είναι ο Αγροτικός Αστέρας;»

Για την απόφαση του Λαμπρόπουλου: «Κερδισμένος αγωνιστικά βγήκε ο ΠΑΣ. Ο οπαδός που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο είναι ένα ανόητο πλάσμα ή μπορώ να πω και επικίνδυνος. Ο διαιτητής δεν είναι ένα ανέντιμο πλάσμα, όμως δεν φτάνει αυτό. Είναι σίγουρο ότι ο Λαμπρόπουλος που μίλησε με 20 άτομα και κατοχυρώθηκε για την απόφαση που πήρε».

Για την στάση της Football League: «Οι μισές ομάδες της Football League είναι κατηγορούμενες για στημένα παιχνίδια. Τι να λέμε τώρα; Ο κύριος Χριστοβασίλης είναι αντιπρόεδρος. Αυτό το γεγονός τα λέει όλα».

Για τον ΟΦΗ: «Άποψη μου είναι ότι ο ΟΦΗ ακολουθεί λάθος δρόμο. Μπορεί να μην ήταν άξιος ο Βατσινάς και αποτραβήχτηκε τόσο πολύ από τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Όμως το σύνθημε «με κάθε τρόπο να πάρουμε μια ομάδα που δεν γνωρίζουμε πόσα χρέη έχει και να την χτίζουμε πάνω σε πύργους από άμμο».

Για το Νίκο Μαχλά: «Ο Νίκος Μαχλάς είναι ένα παιδί που αγαπάει μια ομάδα και δεν μπορεί να του καταλογίσει κανένας τίποτα. Όμως είναι διαφορετικό να διαχειρίζεται κάποιος τα δικά του χρήματα και διαφορετικό να διαχειρίζεται τα χρήματα άλλων».

Για την διεκδίκηση της ανόδου: «Είναι βέβαιο ότι ο ΟΦΗ θα είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Όμως για να φτάσει να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ομάδες που γνωρίζουν το καθεστώς της Football League».

Για το πρωτάθλημα της Football League 2: «Κάποιες ομάδες δεν συνειδητοποιούν ότι οποιαδήποτε συμμετοχή στο πρωτάθλημα προϋποθέτει 25 συμβόλαια και τουλάχιστον 15 μετακινήσεις. Είναι πράγματα που για οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα χρειάζεται ένας προϋπολογισμός τουλάχιστον 400.000 – 500.000 ευρώ. Η Παναχαϊκή έχει μπάτζετ πάνω από 1 εκ. ευρώ. Αλλά η Παναχαϊκή έχει και έσοδα από την διάθεση των εισιτηρίων όπως και από τους χορηγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου