Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κούσας: Eμείς και ο ΠΑΣ

Την πεποίθησή του ότι ο Παναιτωλικός θα κατακτήσει τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Super League, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sport.gr ο αμυντικός των αγρινιωτών, Γιώργος Κούσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην παλιά του ομάδα, τον Αρη, αλλά και στη μάχη του τίτλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Mπορεί κάποια ομάδα να μπει σφήνα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό και να πάρει ένα από τα απευθείας εισιτήρια που οδηγούν στη Super League; "Δεν νομίζω ότι κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες μπορεί να μας προλάβει. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν -για μένα- το καλύτερο έμψυχο δυναμικό στην κατηγορία. Ακόμα κι ο Λεβαδειακός που βλέπω ότι έχει ανέβει στα τελευταία παιχνίδια, θεωρώ ότι δύσκολα θα προλάβει μία από τις δύο απευθείας θέσεις".

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προπονητή σας, Γιάννη Νταλακούρα, στην φετινή πορεία του Παναιτωλικού; "Είναι σίγουρα σπουδαία η συνεισφορά του κ. Νταλακούρα στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Είναι χρόνια στην ομάδα, κατάγεται από την περιοχή και πονάει τον Παναιτωλικό. Βοηθάει τους ποδοσφαιριστές πολύ αυτό".
 Τι συνέβη με τον Εθνικό στο Αγρίνιο και χάσατε, σε ένα ματς που ήσασταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί; "Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλή απόδοση. Κάναμε κακό παιχνίδι και δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση με τον Εθνικό, το έχουμε εμείς, οι παίκτες της ομάδας κι ελπίζω να μην επαναληφθεί τέτοια κακή εμφάνιση".
Πώς βλέπεις την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Διαγόρα; "Ο Διαγόρας απ' ότι μαθαίνω έχει προβλήματα, καθώς αποχώρησε ο Ρέγιες από την ομάδα. Παρ' όλα αυτά στην έδρα του παρουσιάζεται πολύ ισχυρός. Εμείς και σε αυτό, όπως και σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, θα κατέβουμε με μοναδικό στόχο τη νίκη".
Πιστεύεις ότι ο Παναιτωλικός σου προσφέρει τα εχέγγυα ώστε να μείνεις πολλά χρόνια και να πετύχεις και τις προσωπικές σου φιλοδοξίες ως ποδοσφαιριστής; "Ναι. πιστεύω ότι μπορώ να μείνω στον Παναιτωλικό για πολλά χρόνια. Είναι μια ομάδα με οργάνωση και όραμα από τη διοίκηση και τον προπονητή μέχρι τους φιλάθλους. Επιπλέον, αυτή η δίψα του κόσμου για διάκριση, είναι κίνητρο για μένα αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα ώστε να κερδίσει ο Παναιτωλικός την άνοδο στη Super League".
Ως γνωστόν, ξεκίνησες την καριέρα σου από τις ακαδημίες του Αρη και στη συνέχεια αγωνίστηκες στην πρώτη ομάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για το σύνολο που έχει φτιάξει ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ; "Ο Αρης ήταν καλύτερος πέρυσι σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει τη φετινή σεζόν. Φέτος έχει πετάξει πολλούς βαθμούς από `δω κι από `κει. Στην Ευρώπη όμως είναι πολύ δυνατός, έχει φέρει αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανένας. Γενικά με τον Κούπερ παίζει όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο".
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μετά και τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Συμφωνείς με αυτήν την άποψη; "Ναι, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Η διοίκηση με τους παίκτες είναι ενωμένοι, έχουν καλό ρόστερ και σε συνδυασμό με τη βαθμολογική διαφορά που έχουν χτίσει από τους διώκτες τους, πιστεύω ότι δύσκολα θα χάσουν το πρωτάθλημα".
Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος εκ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη να κατακτήσει τη 2η θέση στο φετινό πρωτάθλημα; "Τουλάχιστον για φέτος είναι πολύ δύσκολο. Για μένα ο Αρης είναι λίγο καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο κάποια από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση".
Ποιος ποδοσφαιριστής υπήρξε το ίνδαλμά σου; "Ινδαλμα με την έννοια ότι θέλω να μοιάσω σε κάποιον, δεν είχα ποτέ. Ο ποδοσφαιριστής όμως που θαύμαζα πάντα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου