Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πεντάστερος ο ΠΑΣ (+Video)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι αγωνίστηκε χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας, συνέτριψε με 5-0 την Βέροια και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την Superleague. Ευρεία νίκη για τα Τρίκαλα (4-0 τον Πανθρακικό) και σπουδαία "διπλά" για Καλλιθέα (4-1 τον Αγροτικό) και Ιωνικό (2-0 την Ηλιούπολη).

Ακόμη και χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ασταμάτητος. Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ στο άδειο λόγω τιμωρίας Στάδιο των "Ζωσιμάδων" συνέτριψε με 5-0 την Βέροια και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με 57 βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση παραμένει ο Παναιτωλικός με 52 βαθμούς, ο οποίος το Σάββατο πέρασε από την Δράμα επικρατώντας με 1-0 της τοπικής Δόξας.
Από εκεί και πέρα, καταιγιστική ήταν και η ομάδα των Τρικάλων, η οποία επικράτησε με 4-0 του Πανθρακικού και εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα με 40 βαθμούς. Στην Ρόδο Διαγόρας και Εθνικός έμειναν στο 0-0 με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι.

Στην Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο του Ευόσμου, η ουραγός Καλλιθέα έκανε πάρτι, καθώς συνέτριψε με 4-1 τον γηπεδούχο Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος αγωνιζόταν με εννέα παίκτες. Μεγάλο "διπλό" παραμονής πέτυχε και ο Ιωνικός ο οποίος επικράτησε με 2-0 στην Ηλιούπολη.

Στην Κατερίνη, ο Πιερικός πήρε αυτό που ήθελε, καθώς νίκησε με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας η οποία είναι πλέον σε δύσκολη θέση. Η αυλαία της 24ης αγωνιστικής πέφτει με δύο αναμετρήσεις την Δευτέρα.

Στην Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, ενώ στο Στάδιο της Φυλής θα αναμετρηθούν ο Θρασύβουλος με τον Εθνικό Αστέρα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα- Βέροια 5-0

(13' Σιαλμάς, 59', 69' Μπακαγιόκο, 74' Ντε Βινσέντι, 81' Σκούφαλης)
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο και Χρήστο Τζάνη, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέτριψε με 5-0 την Βέροια. Οι "ταύροι" έστειλαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 12' με το δοκάρι του Κώτσιου, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν... έβαλαν μυαλό και ένα λεπτό αργότερα, ο Τζάνης τροφοδότησε ωραία τον Σιαλμά, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ κλείδωσε τη νίκη της μέσα σε ένα δεκάλεπτο (59'-69'), όταν μετά από δύο σέντρες του Τζάνη (η πρώτη από τα δεξιά, η δεύτερη από τα αριστερά), ο Μπακαγιόκο νίκησε τον Καντιμοίρη σε ισάριθμες περιπτώσεις, αρχικά με κεφαλιά κι έπειτα με αριστερό βολέ. Με αυτά τα δύο γκολ, ο Ιβοριανός άσος έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν ντε Βινσέντι και Σκούφαλης στο 74' και το 80' αντίστοιχα, μετά από ισάριθμες ασίστ του εξαιρετικού Μπακαγιόκο.

Video με γκολ και φάσεις του αγώνα



Το φίλμ του αγώνα

8': Καλό σουτ του Μπλαζέφσκι στην αγκαλιά του Κηπουρού.
12': Δοκάρι του ΠΑΣ με κεφαλιά του Κώτσιου σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Τζάνη. Προηγουμένως είχε αποκρούσει ο Καντιμοίρης και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι.
13': Το 1-0 για τον ΠΑΣ με τον Δημήτρη Σιαλμά. Η φάση ξεκίνησε από έξυπνη κάθετη μπαλιά του Κυριάκου, ο Σιαλμάς βγήκε στον κενό χώρο και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας.
17': Καλή ευκαιρία για τη Βέροια όταν ο Μπλαζάφσκι βρέθηκε ακάλυπτος στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ βρήκε το πόδι του Ντάσιου που έκανε την προβολή και έφυγε κόρνερ.
22': Καλό σουτ του Κώτσιου μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.
38': Κίτρινη κάρτα στον Κουτσοσπύρο της Βέροιας για διαμαρτυρία.
41': Κίτρινη κάρτα στον Σιαλμά για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή.
46': Κίτρινη κάρτα στον Ανδράλα του ΠΑΣ για σκληρό φάουλ.
56': Ο Καντιμοίρης απέκρουσε με τα χέρια έξω από την περιοχή σουτ του Κυριάκου και ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια.
59': Το 2-0 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Μπακαγιόκο. Ο Τζάνης έφυγε από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά ο Μπακαγιόκο, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε το έδαφος. Ο επόπτης Σταυρουλάκης υπέδειξε γκολ  αφού πέρασε τη γραμμή, κάτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της Βέροιας. Ο ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπάρμπα για διαμαρτυρία.
64': Συρτό σουτ του Ανδράλα σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της Βέροιας.
69': Το 3-0 για τον ΠΑΣ με κοντινό σουτ του Μπακαγιόκο μετά από μεταβίβαση του Τζάνη.
74': Το 4-0 για τον ΠΑΣ με πλασέ του Ντε Βισέντι μέσα από την περιοχή μετά από ωραία σέντρα από δεξιά του Μπακαγιόκο.
81': Το 5-0 με τον Μανώλη Σκούφαλη. Ο έμπειρος μέσος αφού δέχτηκε τη μπάλα από τον Μπακαγιόκο, με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της παραπαίουσας Βέροιας.
88': Κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα Καντιμοίρη.

Στη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:

Video απο τη συνέντευξη τύπου


Δημήτριος Καλαϊτζίδης (προπονητής Βέροιας): «Η έκταση του σκορ δεν μου επιτρέπει να κάνω περισσότερα σχόλια για την ομάδα. Είναι μεγάλο σε έκταση αν αναλογιστούμε την αγωνιστική παρουσία και των δύο ομάδων. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η πόλη δικαιούται να έχει ομάδα στη σούπρλίγκα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συνέβης το τέλος που διαμαρτύρονταν ο Σαμαράς της Βέροιας έξω από τη φυσούνα, ο κ. Καλαϊτζίδης απάντησε: «Ο Σαμαράς διαμαρτυρήθηκε στο βοηθό για τη φάση του 2ου γκολ Εγώ δεν έχω εικόνα, αλλά σε μια στιγμή που είχαμε καλή παρουσία ο βοηθός έδωσε γκολ και οι παίκτες μου είπαν ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος από την εστία μας. Οι παίκτες κράτησαν μέσα τους την αδικία και γι’ αυτό επηρεάστηκαν στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα».
Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ): «Είδα τα δύο τελευταία παιχνίδια της Βέροιας και στο προηγούμενο παιχνίδι άσκησε πίεση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είπα στους παίκτες ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι με γκολ στα πρώτα 15 λεπτά και μετά απ’ αυτό η αντίδραση της Βέροιας ήταν πάρα πολύ καλή και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Στο β’ ημίχρονο μετά το 2-0 είμαι χαρούμενος γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάναμε εύκολο το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να είναι χαρούμενος σήμερα για την όλη εικόνα. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Βέροια».
Σε ερώτηση αν η μη αποβολή του τερματοφύλακα της Βέροιας Καντιμοίρη στη φάση του 56ου λεπτού και αν αυτό τσάτισε τους παίκτες ΠΑΣ ο κ. Ντεμόλ τόνισε: «Θεωρώ ότι οι παίκτες μου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στο β΄ ημίχρονο και δεν έχει καμία σχέση η απόδοσή τους με τη φάση αυτή».
Δημήτρης Τσιάτσιος (αρχηγός Βέροιας): «Συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου μας Κώστα Ανδριόπουλου που πέρασε και από τη Βέροια. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και χάσαμε από λάθη δικά μας στις λεπτομέρειες. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Ο ΠΑΣ είναι η καλύτερη ομάδα πρωταθλήματος και δίκαια είναι στην πρώτη θέση. Καλή συνέχεια και καλή άνοδο»
Γιώργος Ντάσιος (αρχηγός ΠΑΣ): «Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι χωρίς φιλάθλους και με μια ομάδα ανεβασμένη στα τελευταία παιχνίδια ομάδα. Προηγηθήκαμε νωρίς στο παιχνίδι, έπειτα έπεσε η απόδοση αλλά στο β’ ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι και το σκορ τα λέει όλα. Καλή συνέχεια στη Βέροια. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε έχουμε ακόμα 10 παιχνίδια μπροστά μας».

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Κεϊτά, Ανδράλας, Κυριάκος (71' Ντε Βινσέντι), Σιαλμάς, Τζάνης (77' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο (83' Μπουχάν).

Βέροια: Καντιμοίρης, Τσιάτσιος, Μπάρμπας, Παγώνης, Διαμαντόπουλος (73' Λαναρής), Καλογέρης, Αουρέλιο, Σαμαράς, Γεωργιάδης (68' Καλτσάς), Μπλαζέφσκι, Κουτσοσπύρος.

Αγροτικός Αστέρας- Καλλιθέα 1-4

(26' Στεφανίδης- 11' Πλατέλλας, 53' Καλτσάς, 77' Παπαναστασίου, 85' Παραράς)

Στο 54' αποβλήθηκε ο Γ. Παπαδόπουλος και στο 75' ο Ν. Παπαδόπουλος του Αγροτικού Αστέρα

Αγροτικός Αστέρας: Λαμπάκης, Χασιώτης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Γόγολος (22' λ.τρ. Γ. Παπαδόπουλος), Κούτσης, Τσούκλης, Σαπάνης, Μπεκιάρης (63' Κωνσταντινίδης), Ναλμπάντης, Στεφανίδης.

Καλλιθέα: Τακίδης, Αρκούδας (46' Ζουμπουλάκης), Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Παραράς, Ηρακλής (88' Κατσαρός), Καλτσάς, Τεγούσης, Μαρουκάκης (64' Παπαναστασίου), Μουρατίδης, Πλατέλλας.

Πιερικός- Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

(64' Γιαζιτζόγλου)

Στο 75' ο Πιερικός έχασε πέναλτι με τον Γιαζιτζόγλου

Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Μιλόσκοβιτς, Λόπεζ, Κωνσταντινίδης.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Καρακώστας, Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης, Μπαντάς, Λουίζ Κάρλος, Ραονέ, Μπιτέλης, Ντοριβάλ, Σενόνε, Μπουντούρης, Ροντρίγκο.

Τρίκαλα- Πανθρακικός 4-0

(21' Μανουσάκης, 58' Μίνγκας, 69' Κοντογουλίδης, 82' Σαρακατσάνος)

Τρίκαλα: Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης, Μανουσάκης, Μπριλάκης, Μίνγκας (83' Στεπάνοβιτς), Σαρακατσάνος, Ουέλινγκτον (74' Γιώτας).

Πανθρακικός: Ανδριόλας, Περπερίδης, Τζιωρτζιόπουλος (68' Σουλτανίδης), Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Νικέζ, Ούλμερς, Κρίστ, Μάλκι, Ορλάντο (18' Ρομπέρ).

Ηλιούπολη- Ιωνικός 0-2

(63', 86' Τομάς)

Ηλιούπολη: Μαράμας, Στεφανίδης, Μπέριος, Δημήτρης, Λαμπρόπουλος, Ιβάνοφ, Κρητικός (46' Θάνος), Σικαλιάς, Ηλιόπουλος (46' Νιάρος), Κάμπας, Λεοντίου.

Ιωνικός: Θεοδωρόπουλος, Πασάς, Χατζής, Δελήμπασης, Αρβανίτης, Τόμας, Πολίτης, Λαμπρόπουλος, Ανυφαντάκης, Μεϊντής, Βλάχος.

Διαγόρας- Εθνικός 0-0

Στο 45' ο Διαγόρας έχασε πέναλτι με τον Ζλάτκοβιτς (απέκρουσε ο Σωτηρίου)

Διαγόρας: Ταμπάσης, Σκόνδρας, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγες, Σπάρταλης, Γκούτμαν (41' Ζλάτκοβιτς), Γεωργίου, Προβατίδης, Πλάτανος, Ταραχούλσκι.

Εθνικός: Σωτηρίου, Παγώνης, Σύρος, Κοκκίνης, Κορακάκης, Φαρινόλα, Ψιάνος, Γκράϊμς, Φοφανά, Tσεμπερίδης, Βασιλόγιαννης.

Δόξα Δράμας- Παναιτωλικός 0-1

(44' Mπαϊκαρά)

Δόξα Δράμας: Τοπαλίδης, Χατζήζησης, Βέρτζος, Πακάλτσης, Γελαδάρης, Λίμα, Γκονζάλες, Σιάκκας (46' Μοσχάκης), Αλεξάντροβιτς (46' Nτε Φαρία), Κάπελ (68' Χλωρός), Μαρκόφσκι.

Παναιτωλικός: Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Δέντσας (80' Αναστασιάδης), Μπελεβώνης (50' Παππάς), Μπαϊκαρά (68' Μπουμάλ), Θεοδωρίδης, Γκούρμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Δευτέρα (28/2)

Λεβαδειακός- ΟΦΗ (18.00, ΕΤ3)
Θρασύβουλος- Εθνικός Αστέρας (19.00, CONNX)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    57
2. Παναιτωλικός    52
__________________________
3. ΟΦΗ    43*
4. Διαγόρας    43
5. Λεβαδειακός    41*
6. Τρίκαλα    40
__________________________
7. Δόξα Δράμας    34
8. Πανθρακικός    30
9. Εθνικός    30
10. Βέροια    28
11. Ηλιούπολη    28
12. Πιερικός    28
__________________________
13. Εθνικός Αστέρας    27*
14. Αγροτικός Αστέρας    26
15. Ιωνικός    25
16. Θρασύβουλος    23*
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    20
18. Καλλιθέα    16

* Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Θρασύβουλος και Εθνικός Αστέρας έχουν ένα ματς λιγότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου