Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ισόπαλο το ντέρμπι, ανάσανε βαθμολογικά ο Θρασύβουλος (+Video)


Λεβαδειακός και ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τον Παναιτωλικό. Βαθμολογική ανάσα για τον Θρασύβουλο, ο οποίος νίκησε με 2-0 τον Εθνικό Αστέρα στην Φυλή.

Λεβαδειακός και ΟΦΗ έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία να πλησιάσουν τον Παναιτωλικό στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Football League, που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
 Οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με τον Λεβαδειακό να φτάνει στους 42 βαθμούς και τον ΟΦΗ στους 44 την στιγμή που ο Παναιτωλικός έχει 52.
Η ομάδα της Βοιωτίας πήρε το προβάδισμα στο 42' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπάρκογλου, το οποίο κέρδισε ο Ναπολεόνι από τον Βερόν και ο ΟΦΗ ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βερόν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 67' με τον Αγρίτη.
 Στο άλλο ματς της ημέρας που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της Φυλής και έκλεισε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής, ο Θρασύβουλος πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς με γκολ των Ζαχαρόπουλου και Μπακασέτα επικράτησε με 2-0 του Εθνικού Αστέρα.
 Έτσι, οι "πράσινοι" έφτασαν στους 26 βαθμούς παραμένοντας βέβαια στις θέσεις των πλέι άουτ,  εκεί που είναι και η ομάδα της Καισαριανής η οποία από την πλευρά της έχει 27 βαθμούς.

Λεβαδειακός- ΟΦΗ 1-1

(42' πεν. Μπάρκογλου - 45' Βερόν)

Ο γρήγορος ρυθμός και οι πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες (μετά το 25'), ήταν τα κύρια στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου στο Δημοτικό Στάδιο της Λειβαδιάς.
Η ομάδα της Βοιωτίας ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και λίγο έλειψε να προηγηθεί πριν από τη συμπλήρωση 40 δευτερολέπτων, όταν ο Ντιμπαλά απέφυγε με χαρακτηριστική άνεση δύο αμυντικούς του ΟΦΗ και σούταρε, για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Βεζυρίδης. Απόρροια της πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι ήταν το γεγονός ότι στο πρώτο 8λεπτο, είχαν κερδίσει πέντε κόρνερ.
Στη συνέχεια, ο κρητικός σύλλογος ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει στην αντίπαλη άμυνα, την ώρα που οι παίκτες του Βασίλη Βούζα προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις.
Τελικά και οι δύο ομάδες κατάφεραν να βρουν δίχτυα από στημένες φάσεις. Οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ στο 42' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπάρκογλου και ο Βερόν ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με “γλυκιά” εκτέλεση φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού.
Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα πολλά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου και ορισμένες σκληρές μονομαχίες.
Ο ΟΦΗ άγγιξε το 1-2 στο 67', όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Αγρίτης σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού  του Κυριακίδη.
Στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε αισθητά καθώς οι δύο ομάδες προτίμησαν να μη ρισκάρουν, με συνέπεια το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος. Αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε κανέναν, αφού ο Λεβαδειακός έχασε την ευκαιρία να περάσει τρίτος και ο ΟΦΗ έμεινε πολλούς βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Παναιτωλικό.

Video Λεβαδειακός - ΟΦΗ 1-0



Video Λεβαδειακός - ΟΦΗ 1-1



To φιλμ του αγώνα:

1': Ο Ντιμπαλά αποφεύγει δύο αμυντικούς του ΟΦΗ, επιχειρεί το σουτ και ο Βεζυρίδης αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
24': Αντεπίθεση του ΟΦΗ με πάσα του Αγρίτη στον Παπουλή, το σουτ του οποίου στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη.
28': Aπευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη, αποκρούει ασταθώς ο Βεζυρίδης και απομακρύνει ο Μπερτίν.
37': Σέντρα του Σοϊλέδη, ο Γαλανόπουλος προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Ντιμπαλά.
40': Μαρκάρισμα του Βερόν στο Ναπολεόνι, ο Καλογερόπουλος δείχνει το σημείο του πέναλτι.
42' ΓΚΟΛ: Ο Μπάρκογλου ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και κάνει το 1-0.
45': Εξ επαφής κεφαλιά του Τριποτσέρη, μετά από φάουλ του Ταραλίδη, η μπάλα πάνω στον Βεζυρίδη.
45+1' ΓΚΟΛ: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βερόν, η μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.
67': Υποδειγματική αντεπίθεση του ΟΦΗ με τελικό αποδέκτη τον Αγρίτη, ο οποίος σουτάρει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Κυριακίδη.

Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κορδονούρης, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Ταραλίδης, Μπεγκόνια (72' Μπονιφάσιο), Ναπολεόνι (82' Κοιλιάρας), Σοϊλέδης (57' Πόποβιτς), Μπάρκογλου, Ντιμπαλά.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Πίτσος (86' Μπούρμπος), Αγρίτης (69' Γιακούμπου), Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Γεωργίου, Παπουλής, Τάντιτς (46' Mπουλούτ), Μπερτίν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: 41' Κόλτζος, 54' Ταραλίδης, 93' Τριποτσέρης, 81' Πόποβιτς / 35' Γαλανόπουλος, 40' Βερόν, 44' Αγρίτης, 56' Γεωργίου, 81' Παπουλής, 92' Γιακούμπου

Κόκκινες: /

___________________________________________________________

Θρασύβουλος- Εθνικός Αστέρας 2-0

(75' Ζαχαρόπουλος, 93' Μπακασέτας)

Σπουδαία βαθμολογική ανάσα πήρε ο Θρασύβουλος, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Εθνικού Αστέρα, χάρη στα γκολ των Ζαχαρόπουλου και Μπακασέτα στο 75' και το 92' αντίστοιχα.
Κυρίαρχα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και η έλλειψη ρυθμού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν την βαρεμάρα των περίπου 200 φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του Σταδίου της Φυλής. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 42'.
Η σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Χωριανόπουλου στο 55' (απέκρουσε ο Σιδεράκης), αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να δημιουργούν οργανωμένες επιθέσεις προς τα αντίπαλα καρέ.
Έτσι, μετά από ωραίο γέμισμα του Κατσίκη στο 75ο λεπτό, ο Ζαχαρόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά, σημειώνοντας το 10ο φετινό του γκολ.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι δραματικά και το γκολ του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις, απλά εξασφάλισε την πρώτη νίκη του Θρασύβουλου, μετά από έξι συνεχόμενες ήττες.
Πλέον, η ομάδα της Φυλής βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, ένα βαθμό πίσω από τον Εθνικό Αστέρα.

Το φιλμ του αγώνα:

42': Σουτ του Κατσίκη, απομακρύνει με τα πόδια ο Κοτταράς.
55': Ψηλοκρεμαστό σουτ του Χωριανόπουλου με το δεξί, ο Σιδεράκης εκτινάσσεται εντυπωσιακά και διώχνει σε κόρνερ.
71': Σέντρα του Σταμόγιαννου, ο αμαρκάριστος Μπακασέτας πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα περνά από το δοκάρι του Κοτταρά.
75' ΓΚΟΛ: "Γλυκό" γέμισμα του Κατσίκη, ο Ζαχαρόπουλος πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με εξ επαφής πλασέ, τη στέλνει στα δίχτυα του Κοτταρά.
86': Κακό διώξιμο του Τραορέ, ο Κατσίκης με τεχνικό πλασέ στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοτταρά.
92' ΓΚΟΛ: Ο Μπακασέτας με κοντινό πλασέ, διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Ζώνας, Πρίπου, Καρράς, Κατσίκης, Μουστόγιαννης (45' Μπακασέτας), Κακαράς, Σταμόγιαννος, Παληγεώργος, Νικλητσιώτης (78' Τσιμικλής), Ζαχαρόπουλος

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Φραγκής, Παριανός, Καρατζάς (55' Παπαζούδης), Τραορέ, Χωριανόπουλος, Σκάρος, Τσιώλης (87' Αργυρίου), Σανόκο, Λουάμο, Χανιώτης (74' Μπενίσκος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος (Λακωνίας)

Κίτρινες: 82' Τσιμικλής

Κόκκινες:

___________________________________________________________


Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα- Βέροια 5-0
Αγροτικός Αστέρας- Καλλιθέα 1-4
Πιερικός- Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Τρίκαλα- Πανθρακικός 4-0
Ηλιούπολη- Ιωνικός 0-2
Διαγόρας- Εθνικός 0-0
Δόξα Δράμας- Παναιτωλικός 0-1
Λεβαδειακός- ΟΦΗ 1-1
Θρασύβουλος- Εθνικός Αστέρας 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    57
2. Παναιτωλικός    52
__________________________
3. ΟΦΗ    44
4. Διαγόρας    43
5. Λεβαδειακός    42
6. Τρίκαλα    40
__________________________
7. Δόξα Δράμας    34
8. Πανθρακικός    30
9. Εθνικός    30
10. Πιερικός    28
11. Βέροια    28
12. Ηλιούπολη    28
__________________________
13. Εθνικός Αστέρας    27
14. Αγροτικός Αστέρας    26
15. Θρασύβουλος    26
16. Ιωνικός    25
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    20
18. Καλλιθέα    16

Επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο (5/3)

Αναγέννηση Καρδίτσας- ΠΑΣ Γιάννινα
Διαγόρας- Ηλιούπολη

Κυριακή (6/3)

Παναιτωλικός- Βέροια
Εθνικός Αστέρας- Δόξα Δράμας
ΟΦΗ- Θρασύβουλος
Καλλιθέα- Πιερικός
Ιωνικός- Αγροτικός Αστέρας

Δευτέρα (7/3)

Πανθρακικός- Λεβαδειακός
Εθνικός- Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου