Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


1ος  ΓΥΡΟΣ: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-0

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τα «καναρίνια». Η ομάδα του Αγρινίου έχει την ευκαιρία μπροστά στους οπαδούς της που θα κατακλύσουν το γήπεδο να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ στους δύο βαθμούς και εκτός από το άλμα απευθείας ανόδου να αυξήσει τις ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου.
Οι «κυανοκίτρινοι» μετρούν τέσσερις αγωνιστικές αήττητοι και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία των Ηπειρωτών στην Κατερίνη. Επικράτησαν δίκαια του Θρασύβουλου στη Φυλή, μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους πέντε πόντους και θα παραταχθούν στο μεγάλο ντέρμπι με ανεβασμένη την ψυχολογία. Ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών, αφού το ματς με τον ΠΑΣ είναι από αυτά που περιμένει από την κλήρωση του πρωταθλήματος. Φυσικά, οι ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ θέλουν να πάρουν και τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, την πιο βαριά φέτος.
Η παράδοση δεν ευνοεί τον Παναιτωλικό. Ωστόσο, θα παραταχθεί πάνοπλος, με τον μέσο Θεοδωρίδη (19 συμ./5) να έχει εκτίσει την ποινή του. Το αξιοσημείωτο στατιστικό είναι ότι από τις 29/11/2009 οπότε παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Καλαμάτα, σκοράρει πάντα εντός έδρας και το σερί του έχει φτάσει τα 23 παιχνίδια. Απέναντί του, όμως θα βρει μία από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, αυτή του ΠΑΣ με 7 τέρματα παθητικό σε 23 ματς.
Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Τζενάμο – Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Εντζενγκουέλε, Κούσας – Μουμίν – Μπαϊκαρά, Παππάς, Θεοδωρίδης, Ρότσα – Γκούρμα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τελευταία δεν βγάζει μάτια με την απόδοσή του, αλλά όπως και να έχει παραμένει στο ρετιρέ. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είδε τη διαφορά από τη 2η θέση να μειώνεται στους πέντε βαθμούς, όμως έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα απευθείας.
Στην Κατερίνη η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο 87’ με τον πρώτο της σκόρερ Μπακαγιόκο (21 συμ./12) να επιστρέφει στα γκολ, όμως στην εκπνοή ο Πιερικός έφερε το ματς στα ίσα και δεν του επέτρεψε να κάνει το άλμα για την απευθείας άνοδο. Ο τεχνικός Στεφάν Ντεμόλ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους παίκτες του και δήλωσε βέβαιος ότι ο στόχος της απευθείας ανόδου θα επιτευχθεί.
Στο πλευρό του ΠΑΣ θα βρίσκονται 250 οπαδοί, ενώ προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν και στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 21 ποδοσφαιριστές. Οι «κυανόλευκοι» στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό μετρούν ισάριθμες νίκες ανεξαρτήτως έδρας, ενώ είναι αήττητοι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με τα «καναρίνια». Η τελευταία επικράτηση της ομάδας του Αγρινίου απέναντι στον ΠΑΣ σημειώθηκε πριν από 12 και πλέον χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου 1998 με 1-0 και με σκόρερ τον Γιώργο Μπάρκογλου.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κηπουρός – Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος – Ανδράλας, Κεϊτά – Σιαλμάς, Τζάνης, Ντε Βινσέντι – Μπακαγιόκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότεροι είδαν τους διώκτες των δύο πρώτων θέσεων να στραβοπατούν και σίγουρα ένιωσαν πιο άνετα έπειτα από τα αποτελέσματα της Κυριακής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της κατηγορίας ανάμεσα σε δύο ομάδες με ρόστερ επίπεδου Σούπερ Λίγκας. Ο Παναιτωλικός θα παίξει πιο επιθετικά, κυνηγώντας τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, ενώ ο ΠΑΣ και με ισοπαλία δεν θα χαλαστεί ιδιαίτερα. Είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι, από τη στιγμή που και οι δύο αντίπαλοι είναι πάνοπλοι, με τους  γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα λόγω έδρας.

Video 1ου γύρου : ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-0

2 σχόλια:

  1. Θα περίμενα τον ΠΑΣ με αυτά τα στοιχεία που έχει Σούπερ Λίγκας και το μοναδικό Ράστερ έπρεπε σε κάθε αγώνα να φεύγει με τους ( 3 ) βαθμούς. Όταν όμως πηγαίνει στην Ηλιούπολη, στην Κατερίνη , και με το ζόρι παίρνει το χ εκεί κάτι συμβαίνει. Αυτό το οποίο λείπει αυτή την στιγμή που δεν βλέπω είναι οργανωμένη επίθεση, απειλή στον αντίπαλο. Ότι έδηξε στον πρώτο γύρο δεν έχει καμία σχέση ο δεύτερος γύρος. Αν σχολιάσουμε τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και είμαστε αντικειμενικοί η νίκη ήταν του Παναιτωλικού. Ας προσέξει πάρα πολύ ο ΠΑΣ γιατί οι 5 βαθμοί αν συνεχίσει έτσι θα εξατμιστούν χαρείς να καταλάβει. Του εύχομαι να βρει πάλει τον ρυθμό του.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ ΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως!!!!!!! με το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή