Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τι ζήτησε από το Δήμαρχο η διοίκηση του σταδίου Ιωαννίνων


Με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιο  συναντήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο ο Πρόεδρος της Ε.Δ. κ. Γ. Κρανάς, ο Αντ/δος κ. Β. Γιαννάκης και ο Έφορος κ. Π. Αρλέτος.
Η συνάντηση αυτή αφορούσε θέματα  που αντιμετωπίζει η Διοίκηση  για την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών χώρων  με κυρίαρχο θέμα, αυτό της ανακατασκευής του ταρτάν.
Η συζήτηση έγινε  σε καλό κλίμα  και ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει την Πέμπτη.

Αναλυτικά το  περιεχόμενο του ενημερωτικού υπομνήματος έχει ως ακολούθως:


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε  Δήμαρχε, Αγαπητέ Φίλιππα,

Αφού   η Ε.Δ. του Σταδίου σας συγχαρεί   για την εκλογική σας επιτυχία  και σας ευχηθεί   καλή δύναμη  και καλό κουράγιο, κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο να σας θέσουμε υπόψη τα παρακάτω θέματα που συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης της   αθλούμενης κοινωνίας και να ζητήσουμε,  στα πλαίσια  βέβαια της οικονομικής στενότητας που διέρχεται  ο Δήμος μας,  αν όχι   την άμεση επίλυσή τους αλλά τουλάχιστον  τη δρομολόγησή τους, ενόψει και της κατάρτισης του Τεχνικού  Προγράμματος.

1ον  Θέμα: Άμεση  ανακατασκευή  του  ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του  Ε.Σ.Ι. «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» .
Θεωρώ περιττή  την  προσπάθειά μου να  επιχειρηματολογήσω για την αναγκαιότητα  αυτού του έργου που  συμβάλλει  τόσο στον  κλασικό αθλητισμό όσο και στην τοπική οικονομία, μια και θα παρέχεται η δυνατότα οργάνωσης  μεγάλων αγώνων στην πόλη μας με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα .
Προτείνουμε την   ένταξη του έργου αυτού στο Τεχνικό Πρόγραμμα με  εγγραφή πίστωσης  ποσού 400.000 ευρώ.
2ον  Θέμα: Στήριξη  της Ε.Δ. του Σταδίου  με τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση μικροφθορών, συντηρήσεων , μικροέργων υπηρεσιών καθαριότητας  στους αθλητικούς χώρους του ΠΕΑΚΙ
3ον Θέμα: Παραμονή των δύο αποσπασμένων  από την πρώην ΑΔΕΙ  ή την ενίσχυση με δυο εργατοτεχνίτες γενικών καθηκόντων, προκειμένου να καταστεί η λειτουργία των αθλητικών χώρων δυνατή , μια και το προσωπικό των δύο ατόμων  που υπάρχει ,  δεν επαρκεί για τη  στοιχειώδη λειτουργία  και συντήρηση των παραπάνω χώρων. Ας σημειωθεί ότι με τις διατάξεις του Καλλικρατικού  ν. 3852/2010  προβλέπεται  η μεταφορά των Εθνικών Σταδίων στους Δήμους &
4ον Θέμα: Υλοποίηση του μέτρου που προτάθηκε από τον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη,  κατά τη  σύσκεψη που είχαμε με τη διοίκηση του ΠΑΣ  με θέμα: Διενέργεια  αναγκαίων παρεμβάσεων  στο Εθνικό Στάδιο   για αποσόβηση στο μέλλον παραβατικών  συμπεριφορών , αναλόγων  με αυτές  που  διαδραματίσθηκαν  στον αγώνα με τον ΟΦΗ,  δηλαδή  τοποθέτηση ενός προστατευτικού πλέγματος κατά μήκος της κερκίδας που  χρησιμοποιούν   οι  οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων.

Σχετικά με την προσπάθεια κατασκευής του νέου γηπέδου στο Κατσικά σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Δ. βρίσκεται  δίπλα σας  για να  συνεισφέρει με όσες δυνατότητες έχει.

Κύριε Δήμαρχε,

Η εικόνα αυτή θα πρέπει να αλλάξει, και για να αλλάξει θα πρέπει να απαντήσουμε  έστω με μικρά έργα.     Ευελπιστούμε  ότι θα  δείτε με προσοχή τα θέματά μας   και θέλουμε να πιστεύουμε  ότι  θα βρουν τη λύση τους   προς αποφυγή δικαιολογημένων αρνητικών σχολίων.

Τέλος, γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμάς  ότι ο  καθένας προσδιορίζεται όχι με τα λόγια του  αλλά με τις  πράξεις του και ότι η  πολιτική αποκτά το πραγματικό της  περιεχόμενο  όταν υπηρετεί  την άθληση για όλους. Μπορούμε να δουλέψουμε όλοι  για το σκοπό αυτό.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αθλητικούς χαιρετισμούς

Για την Ε.Δ

Ο Πρόεδρος

Γ. Κρανάς


gianninasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου