Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πως θα καταφέρει ο ΟΦΗ να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Superleague


Τα βάσανα του ΟΦΗ την φετινή σεζόν είναι πολλά, αλλά για όποιον γνωρίζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον σύλλογο, καταλαβαίνει ότι αυτά θα γίνουν ακόμα περισσότερα εάν οι Κρητικοί δεν καταφέρουν να πανηγυρίσουν τον Μάιο την άνοδό τους στην Σούπερ Λίγκα. Σε μια χρονιά που, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Μαχλάς, παίζεται η βιωσιμότητα του συλλόγου, ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος για διαφόρους λόγους να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στο πρωτάθλημα των «μεγάλων».

Ανάμεσα στις γενικές συνελεύσεις, τις συζητήσεις για ανεύρεση χορηγών, την κόντρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τις προσφυγές, η ομάδα του Ηρακλείου προσπαθεί να σταθεί αγωνιστικά στο ύψος της και να πετύχει τον στόχο της. Το www.exedrasports.gr επιχειρεί μια προσέγγιση για το πώς ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το «Γεντί Κουλέ» μπορεί να φέρει την άνοδο.

Αήττητος μέσα στο κάστρο

Εντεκα αγώνες έχει δώσει στην φετινή Football League ο ΟΦΗ μέσα στο «Γεντί Κουλέ» και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να διατηρηθεί αήττητος. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μετράει οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες, οι οποίες ωστόσο έχουν κοστίσει αρκετά. Διότι εφόσον οι Κρητικοί είχαν το απόλυτο στην έδρα τους τότε θα βρίσκονταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας συγκάτοικοι με τον Παναιτωλικό.
Η ομάδα του Ηρακλείου έχει επικρατήσει κατά σειρά των Αναγέννησης Καρδίτσας, Διαγόρα, Λεβαδειακού, Δόξας Δράμας, Πανθρακικού, Ηλιούπολης, Βέροιας και Ιωνικού. Οι τρεις ομάδες που απέσπασαν την ισοπαλία μέσα στο «κάστρο» του ΟΦΗ είναι οι Καλλιθέα, Πιερικός και Τρίκαλα.

Εχει τη ζαριά στο «σπίτι» του

Τις έξι από τις έντεκα αναμετρήσεις που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ θα τις δώσει στο «Γεντί Κουλέ». Κάτι που αυτόματα δίνει το δικαίωμα στην ομάδα της Κρήτης να ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει την πρώτη δυάδα των ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού και να μην μπλέξει στην περιπέτεια των πλέι οφ. Στο «σπίτι» του ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τους Θρασύβουλο, Εθνικό Αστέρα, Παναιτωλικό, Εθνικό, Αγροτικό Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Αντιθέτως, μακριά από την έδρα της η ομάδα του Ηρακλείου θα συναντήσει τα εμπόδια των Λεβαδειακού, Δόξας Δράμας, Πανθρακικού, Ηλιούπολης και Πιερικού.

Αγνώριστος στα «εκτός»

Στα αποδυτήρια του ΟΦΗ γίνεται μεγάλη κουβέντα μεταξύ των ποδοσφαιριστών για τα δύο εντός έδρας ντέρμπι που έχει η ομάδα με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Κρητικοί θεωρούν ότι αυτά τα δύο παιχνίδια θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε νικηφόρα για να μπορέσει ο σύλλογος να έχει φιλοδοξίες για την απευθείας άνοδο. Στα παιχνίδια του πρώτου γύρου με τους δύο πρωτοπόρους η ομάδα του Αναστόπουλου δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες των οπαδών της. Γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Αγρίνιο χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, ενώ στους «Ζωσιμάδες» ηττήθηκε με 1-0, με τα γνωστά έκτροπα να «κλέβουν» την παράσταση. Αντιθέτως, στα εντός έδρας ντέρμπι ο ΟΦΗ έδειξε τη δυναμική του κερδίζοντας με 2-0 τον Διαγόρα, 1-0 τον Λεβαδειακό και 2-1 τη Δόξα Δράμας.

Όμως, εκτός από τα δύο μεγάλα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ θα πρέπει να περάσει νικηφόρα και από τις έδρες της Λιβαδειάς και της Δράμας προκειμένου να κάνει την υπέρβαση. Ειδικά το παιχνίδι της Δευτέρας με τους Βοιωτούς αναμένεται να είναι το «κλειδί» για να μπορέσουν οι Κρητικοί να ξεκλειδώσουν την πόρτα που θα τους οδηγήσει στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας. Αλλά ακόμα και αν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ενδεχόμενες νίκες απέναντι σε ομάδες που θα είναι στα πλέι οφ, φέρνουν τον ΟΦΗ σε πλεονεκτική θέση σε ότι αφορά την ειδική βαθμολογία του μίνι – πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει.

exedrasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου